16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

4.5 MİLYAR LİRA BÜTÇE FAZLASI 31 MİLYAR LİRA AÇIĞA DÖNÜŞTÜ

Maliye Bakanlığının açıklamasına göre, Merkezî Yönetim Bütçesi Temmuz'da 6 milyar 607 milyon lira, Ağustos'ta 1 milyar 525 milyon lira, Ocak-Ağustos döneminde ise 31 milyar 336 milyon lira açık verdi. 2009'un sekiz ayında bütçe harcamaları 171 milyar 741 milyon lira, bütçe gelirleri 140 milyar 405 milyon lira olarak gerçekleşirken, geçen yılın aynı dönemindeki 4 milyar 610 milyon liralık fazla, bu yıl 31 milyar 336 milyon lira açığa dönüştü.

PATRİOT’A VAR, ÇALIŞANA YOK

“Memura kaynak yok” denilirken silâhlanmaya 8 milyar dolar ayrıldığı haberlerine tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Güvenlik kaynaklı değil özgürlük ve kalkınma amaçlı hamleleri önemsiyoruz” dedi.

8 aylık bütçe açığı 31 milyar TL

MERKEZÎ Yönetim Bütçesi, Temmuz ayında 6 milyar 607 milyon lira, Ağustos ayında ise 1 milyar 525 milyon lira açık verdi. Ocak-Ağustos döneminde bütçe açığı 31 milyar 336 milyon lira oldu.

Maliye Bakanlığı, Temmuz ve Ağustos ayları ile Ocak-Ağustos dönemi bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Temmuz ayında bütçe giderleri 23 milyar 392 milyon lira, bütçe gelirleri 16 milyar 785 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe, Temmuz ayında 6 milyar 607 milyon lira açık verdi. Bu ayda faiz dışı açık 1 milyar 381 milyon lira oldu. Ağustos ayında ise bütçe giderleri 23 milyar 518 milyon lira, bütçe gelirleri 21 milyar 994 milyon lira, bütçe açığı 1 milyar 525 milyon lira oldu. Yine bu yılın aynı ayında faiz dışı fazla ise 6 milyar 533 milyon lira olarak gerçekleşti.

2009 yılı Ocak-Ağustos döneminde bütçe giderleri 171 milyar 741 milyon lira, bütçe gelirleri 140 milyar 405 milyon lira ve bütçe açığı da 31 milyar 336 milyon lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde faiz dışı fazla da 9 milyar 189 milyon lira oldu.

Silâhlanmaya para var, memura yok mu?

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memura “kaynak yok” denildiğini bu günlerde yeniden silahlanma için 7.5 milyar dolarlık kaynak ayrıldığını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, basın mensupları ve sendika genel merkez çalışanları ile geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Gündoğdu, yemekten sonra yaptığı konuşmada, toplu görüşme sürecinin devam ettiğini belirterek, Uzlaştırma Kurulu’nun da raporunda yer verdiği yüzde 4+4 zam talepleri için hükümetin hâlâ zamanının olduğunu söyledi. Hükümet ile oturdukları toplu görüşme masasında 42 konuda anlaşma sağladıklarını söyleyen Gündoğdu, ancak yüzdelik zam konusunda ek ödeme ve eş yardımı konularında anlaşamadıklarını kaydetti. Masanın değil, yasanın sorunlu olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Yasanın sorunu birazda Kamu İşveren Kurulu, beceriksizliği ile birleşince Uzlaştırma Kurulu’nun kararı dikkate alınmadı” diye konuştu. Gündoğdu, 17 Ekim’e kadar Bakanlar Kurulu’nun önünde süre olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu: “Hiç değilse Uzlaştırma Kurulu’nun kararının dikkate alma mecburiyetini bir kez daha yineliyoruz. Öğrenci harçlarına yüzde 8, elektriğe yüzde 10 zam yapılıyor. Memura ‘kaynak yok’ deniliyor, bu günlerde yeniden silâhlanma için 7,5 milyar dolarlık kaynak ayrıldığı söyleniyor. Biz önceden beri güvenlik kaynaklı değil özgürlük ve kalkınma amaçlı hamleleri önemsiyoruz. Ayrıca darbe ikliminde yapılan bu anayasanın bu ülkeyi yönetemediği de ortadır.”

16.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz Türkiye’yi böyle vurdu

  4.5 MİLYAR LİRA BÜTÇE FAZLASI 31 MİLYAR LİRA AÇIĞA DÖNÜŞTÜ

  3.2 milyon işsiz

  Sanayide, ciro ve siparişler düştü

  Aynı işe farklı maaş

  Bütün kamu ihaleleri kanun kapsamına giriyor

  MENDERES’İ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

  Terörün altyapısını demokrasi çözer

  Erzincan’da feci kaza: 6 ölü, 14 yaralı

  Sulama göletinde mühimmat bulundu

  THY, Anadolu'dan Avrupa’ya uçacak

  Büyükelçi atamaları Resmî Gazete’de

  Erdoğan, MGK üyesi bakanlarla görüştü

  Gül’e hakarete 11 ay hapis

  Taksiye zam

  Duâlarla anılıyor

  Şanlıurfa’da mevlid coşkusu

  Batı Trakyalılar Kadir Gecesi için Edirne’de

  Hıristiyan Rus, anneannesine Kur’ân okuyacak

  Ramazan yenilenme ayı

  FBI’a günde 45 cinayet az geldi

  Camilerdeki vaazlar nette yayınlanıyor

  Gazeteleri internette okumak için yeni yöntem

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.