16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şanlıurfa’da mevlid coşkusu

ŞanlIurfa, Pazartesi akşamı müstesna bir gece yaşadı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler olmak üzere vefatının 49. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Pazartesi akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlid, Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar Hoca’nın Bediüzzaman ve Bediüzzamanın Urfa ile ilgili mektuplarını anlatan konuşması ile başladı. Yazar Hocanın konuşmasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Şanlıurfalı mevlidhanların kıraat ettiği mevlidde Said Özdemir, Risâle-i Nur Külliyatından bir ders okudu. Mevlidin duâsını ise Mustafa Kılıç Hoca yaptı.

49 yıldır aralıksız olarak tertiplenen mevlide, Anadolu’nun pek çok yerinden yaklaşık 10-12 bin kişi katıldı. Şanlıurfalıların da büyük ilgi göster-diği mevlide, siyasî partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinden Abdullah Yeğin, Said Özdemir, Abdülkadir Badıllı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ile Yönetim Kurulu üyelerimiz de mevlidde hazır bulunarak katılanlarla sohbet ettiler.

Risâle-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, Hicrî 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) tarihinde Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Otelinin 27 nolu odasında 49 yıl önce Cenâb-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Yönetİm kurulumuz toplandI

Yenİ Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Bediüzzaman Mevlidi öncesinde aylık mutad toplantısını Şanlıurfa’da yaptı. Toplantıdan sonra, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şanlıurfa ve bölge illerinden gelen okuyucularımız düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Mevlİd canlI yayInlandI

Bedİüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan mevlidi bu yıl 38 ülkeye yayın yapan Kanalurfa Televizyonu canlı yayınladı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ve Yönetim Kurulu üyemiz Şükrü Bulut canlı yayına katılarak mevlid ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri hakkında görüşlerini dile getirdi. Ayrıca Yönetim Kurulu üyelerimiz Ali Vapurlu ve Sami Cebeci Kanalurfa Tv’nin Rızvaniye de sahur programına katılarak Ömer Salih’in Bediüzzaman ile ilgili sorularını cevapladılar.

NİHAT ÇİÇEK

16.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz Türkiye’yi böyle vurdu

  4.5 MİLYAR LİRA BÜTÇE FAZLASI 31 MİLYAR LİRA AÇIĞA DÖNÜŞTÜ

  3.2 milyon işsiz

  Sanayide, ciro ve siparişler düştü

  Aynı işe farklı maaş

  Bütün kamu ihaleleri kanun kapsamına giriyor

  MENDERES’İ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

  Terörün altyapısını demokrasi çözer

  Erzincan’da feci kaza: 6 ölü, 14 yaralı

  Sulama göletinde mühimmat bulundu

  THY, Anadolu'dan Avrupa’ya uçacak

  Büyükelçi atamaları Resmî Gazete’de

  Erdoğan, MGK üyesi bakanlarla görüştü

  Gül’e hakarete 11 ay hapis

  Taksiye zam

  Duâlarla anılıyor

  Şanlıurfa’da mevlid coşkusu

  Batı Trakyalılar Kadir Gecesi için Edirne’de

  Hıristiyan Rus, anneannesine Kur’ân okuyacak

  Ramazan yenilenme ayı

  FBI’a günde 45 cinayet az geldi

  Camilerdeki vaazlar nette yayınlanıyor

  Gazeteleri internette okumak için yeni yöntem

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.