16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

MİNİ HİKÂYELER

Başımın belâları - NEVİN ALAN

Sekiz yaşında erkek çocuğu annesine sokulmaya çalışıyor. “Anneciğim, her yerim ağrıyor.” Annenin umurunda değil, çocuğu kendinden uzaklaştıran el hareketiyle “Uf be, yeter ettiğin naz. Doktora götürdüm, ilâçlarını içirdim, daha ne istiyorsun yat da iyileş.” Çocuk bu sözlere aldırış etmeden daha da hüzünlü ve ürkek bakışlarla iyice annesine dokunmaya çalışıyordu. Annesi onu kucaklasa, şöyle saçlarını okşasa, ateşinden kızaran yanağına öpücük kondursa, “Seni seviyorum yavrucuğum, şöyle yat bakalım, uyanınca iyileştiğini göreceksin” dese, üstüne şefkatle örtülen örtünün altında uykuya dalsa ne güzel olurdu.

Annesinin sinesine sığınmayı bir kez daha deneyen yavru, hışımla annesinin sert çıkışında duraladı. “Başımın belâları, abin de, sen de yettiniz artık. Bir tane daha arkadan geliyor. Ne yapıcam ben, sizinle hayatımı yaşayamıyorum, köstek oluyorsunuz bıktım artık.” İnsan bu manzara karşısında donup kalıyorsa eğer, o minik yüreklerin bu bencil ve merhametsiz, sevgiden yoksun anneyle bütün zamanlarını geçirmeleri ne kadar korkunç olmalı.

Biraz sonra çocuk annesinin arkasında uyuya kaldı. Yanımda olduğu halde çok uzak mesafelerde bulunan bu sözde anneye acizâne Allah’ın izin verdiği ölçüde aktarımlar yapmaya çalıştım. Ne desem, negatif yapısı inadıyla olumsuz cevap yetiştiriyordu. İçimin yangınını söndürene kadar konuştum. İnşallah yüreğinde güzel tohumların yeşermesi nasip olur. Yoksa vay o yavruların haline.

Sahi evlerimizin, yüreklerimizin sevimli kelebekleri ve bereketleri ciğerpârelerimiz, arkadaşlarımız olan çocukların rengârenk dünyalarında dolaşmak bu kadar çekilmez mi?

16.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Ramazan takvimi

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  Bir Sahabenin Günlüğü

  Geldi, geçiyor mübarek ay Ramazan

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  İLMİHAL

  PEYGAMBER KISSALARI

  RAMAZAN HÂLLERİ

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  MİNİ HİKÂYELER

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.