16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Devlerin yeni rakibi Slovenya

A MİLLİ Basketbol Takım, ikinci tur F Grubu’ndaki son maçını bugün Slovenya ile yapacak. Lodz Arena'da saat 22.00’de başlayacak mücadele NTV’den naklen yayınlanacak.

A Milli Takım ile Slovenya arasında oynanacak maçtan galip ayrılan taraf F Grubu’nu lider tamamlayacak. Tanjevic döneminde Slovenya ile 6 kez karşı karşıya gelen A Milli Takım, 3 galibiyet, 3 yenilgi aldı. Slovenya ikinci turda da iyi performans sergileyerek oynadığı 2 maçı da kazandı. F Grubu’ndaki ilk maçını Litvanya ile oynayan ve rakibini 81-58 yenen Slovenya, ikinci maçta da ev sahibi Polonya’ya şans tanımadı (76-60). Slovenya’da guard Jaka Lakovic 16 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu oldu. İstatistiklerine 3.4 ribaund ve 4.2 asist ekleyen Lakovic'in yanında, Erazem Lorbek 15.6 sayı, gelecek sezon Efes Pilsen forması ile izleyeceğimiz Bostjan Nachbar ise 11 sayı ile çift haneli ortalamaları yakaladı. Bu üç isim dışında NBA’de Phoenix Suns takımında Kanadalı Steve Nash’in yedekliğini yapan Goran Dragic 9.3 sayı, 2009-10 sezonunda Philedelphia 76’ers’da izleyeceğimiz Primoz Brezec ise 7.2 sayı ile mücadele etti.

Sırbistn galibiyetine değerlendiren Ömer Onan, “Üst üste galibiyetler alıyoruz. Son maçlarda özellikle hücumda istediğimiz gibi hücum edemiyoruz. Ancak savunmamızdaki muhteşem mücadelemizle galibiyetlere ulaşıyoruz. Skor yapamadığımız zaman da bile savunmamızla ayakta kalıyoruz. Böyle devam etmeyi hedefliyoruz” dedi. Takım olarak iyi mücadele ettiklerini söyleyen Oğuz Savaş ise, “İster istemez zaman zaman aksadığımız bölümler olsa da biz iyi mücadele ediyoruz. Semih, ben, Ömer ve Ersan bugün pota altında iyi çalıştık. Onun dışındaki arkadaşlarda ellerinde geleni yaptılar. Yorgunluk nedeniyle skor sayıları düşüyor. Ancak ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. Müthiş bir mücadele sergilediklerini belirten Ender Arslan, “Bu şampiyonada takımlar müthiş savunma yapıyorlar. Bu da oyuncuları ister istemez yıpratıyor. Arkadaşlarımı göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyorum. Liderlik maçı sonrası eleme karşılaşmaları oynayacağız. Türk halkını gururlandırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

16.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk seyirciye tribün yasağı

  Devlerin yeni rakibi Slovenya

  Trabzonspor'da ödül ve ceza

  Alex 33 yaşında

  Kupada 2. Kademe kur'aları çekildi

  LİGDE ERTELEME MAÇI: DENİZLİSPOR-SİVASSPOR

  ESKİŞEHİRSPOR MÜZESİ KURULACAK

  ANKARASPOR'UN SATIŞI GÜNDEMDE

  TÜRK BİLEKÇİLER DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

  BOLT: BAŞARIMDAN ÖTÜRÜ ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM

  DİYARBAKIRSPOR STORE BAYRAM SONRASI AÇILIYOR

  FEDERER ABD AÇIK'TA YIKILDI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.