24 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

CARLOS'DAN VEDA MESAJI

DÜNYACA ünlü yıldız Roberto Carlos, Fenerbahçe’deki son maçına çıkıyor. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı yıldız bu hafta oynanacak olan Antalyaspor, ya da 8. haftadaki Gençlerbirliği maçından sonra takımdan ayrılıyor.

Habertürk gazetesinde çıkan habere göre sezon başından bu yana ülkesine dönmek isteyen ve bunu ocak ayı transfer döneminde gerçekleştirme kararı alan 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu bu kararını öne çekerek 1-2 hafta içinde Türkiye’deki macerasına son noktayı koyuyor. Carlos’un kararını öne çekmesinde etken ise Büyükşehir Belediye maçında yedek kulübesinde oturması oldu.

DAUM SÜREKLİ KENARDA OTURTUYOR

Real Madrid'de kariyeri boyunca sadece 2007 yılında bir kez yedek oturan efsane sol ayak bu duruma oldukça içerledi. Daum’un ne maç öncesi ne de maç sonrası kendisine yedek kalması ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmaması yüzünden Sambacı, Fenerbahçe ile ipleri kopardı. Maçın ardından Asbaşkan Murat Özaydınlı ile görüştü ve son kararını iletti. Sambacı daha sonra telefonla İspanya’daki menajerini arayarak, “Artık Fenerbahçe’ye daha fazla verecek bir şeyim kalmadı. Buradaki işim bitti. Zaten yabancı kontenjanı sorunu var. Ocak ayını beklemeden ülkeme dönmek istiyorum. Bu işi en kısa sürede bitirelim” diyerek menajerini İstanbul’a çağırdı.

FENERBAHÇE'DE 2 YILDA 4 GOL ATTI

Roberto Carlos'un menajeri de İstanbul’a gelecek. Başkan Aziz Yıldırım ile yapılacak görüşmenin ardından iki tarafın anlaşarak ayrılması bekleniyor. Bu anlaşmanın ardından da Brezilyalı yıldız ya Antalya ya da Gençlerbirliği maçından sonra Türkiye’den ayrılarak Brezilya’ya dönecek. Fenerbahçe’ye 2007-08 sezonunda İspanya’nın dev kulübü Real Madrid’ten transfer olan Roberto Carlos, ilk yılında 22 lig maçına çıktı ve 2 gol attı. Geçen sezon 34 maçın 32’sinde ilk 11’de çıkan, bunların 30’unda 90 dakika forma giyen Brezilyalı, 4 de gol kaydetti.

24.09.2009


 

Daum savunmada yeni arayış içinde

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor ile 26 Eylül Cumartesi günü yapacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından iki gün bayram izni yapan futbolcular, sabah Can Bartu Tesisleri'nde toplandı. Teknik direktör Christoph Daum'un sahada yaptığı kısa toplantının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının adamı seçilen Vederson'u antrenörler Roland Koch ve Ayhan Tumani kucakta taşırken, futbolcular şakayla bu oyuncunun kafasına vurdu. Roland Koch'un motivasyon dolu konuşmasıyla devam etti. Koch'un, "Biz bu hafta hangi maçı almalıyız?" sorusuna futbolcularımız "7. maçımızı" şeklinde cevap verdi. Futbolcular daha sonra antrenmanda koşu ve istasyon çalışmasının ardından, taktik bir çalışma yaparken, kaleciler ile genç futbolcular Onur ve Furkan ayrı çalıştı. Deniz ise bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde takımdan ayrı bir antrenman yaptı. Antrenmana Volkan Demirel ile Abdülkadir katılmazken, İzinli olan Volkan Demirel'in öğleden sonra yapılan antrenmana katıldığı, Abdülkadir'in ise boğaz enfeksiyonu nedeniyle çalışmada yer almadığı bildirildi. Antrenmanın son bölümünde futbolcular yarı sahada çift kale maç yaptı. Daum, antrenman maçında as takımda savunmada Önder ve Bilica ikilisine görev verirken, 6 yabancı sınırlamasında bu kez Lugano'yu yedek takımda oynadı. Antrenman maçında Volkan Demirel'in yokluğunda kalede Mert yer alırken, Gökhan, Önder, Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Mehmet Topuz, Dos Santos, Alex, Güiza as takımda oynadı. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'nün her bayramın 3. günü yaptığı geleneksel bayramlaşma töreni Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.Başkan Aziz Yıldırım ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın ev sahipliği yaptığı bayramlaşa törenine büyük bir katılımın olduğu görüldü.

24.09.2009


 

CRİSTİAN: HEM AVRUPA, HEM TÜRKİYE LİGİ ÖNEMLİ

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Can Bartu Tesisleri'nde antrenmandan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Cristian, ''Fenerbahçe için önemli olan lig mi, Avrupa Ligi mi?'' şeklindeki soru üzerine, Fenerbahçe'nin katıldığı her kulvarda mutlaka şampiyon olmak isteyeceğini belirterek, ''O yüzden 'Bu olsa daha iyi, bunu arka plana atabiliriz' diye kesinlikle bir düşünce yok. Katıldığımız her turnuvada hedefimiz şampiyonluktur. UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyon olmak istiyoruz'' dedi. Brezilyalı futbolcu, takımın kazanmasına rağmen eleştirilmesiyle ilgili soru üzerine ise eleştirilere saygı duyduklarını, ancak kazanmalarının önemli olduğunu söyledi. Cristian, takım oturduktan sonra taraftarlarının istediği güzel oyunun geleceğini ifade etti.

24.09.2009


 

Beşiktaş CSKA'ya kilitlendi

TÜRKCELL Süper Ligde bu haftayı maç oynamadan geçirecek olan Beşiktaş, 30 Eylül'de oynayacağı Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda CSKA Moskova ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına devam etti.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetimide, basına kapalı yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana toplu halde ısınmayla başlayan Beşiktaş bir süre pas çalışması yaptı. Daha sonra kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapan siyah beyalılar, taktik maçıyla idmanı tamamladı. Tedavisi devam eden Nobre'nin katılmadığı çalışmada bağırsak enfeksiyonu geçiren Nihat Kahveci de yer almazken, Ferrari ve Tello ise takımdan ayrı olarak çalıştı.

CSKA BİLETLERİ SATIŞA ÇIKARILDI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'nda 30 Eylül Çarşamba günü CSKA Moskova ile Beşiktaş arasında yapılacak maçta siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan biletler satışa çıkarıldı. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ikinci maçında CSKA Moskova ile 30 Eylül'de Rusya'da oynanacak karşılaşmanın biletlerinin satışa çıkarıldığı bildirildi. CSKA Moskova-Beşiktaş maçını Luzhniki Stadı'nda izlemek isteyen siyah-beyazlı taraftarlar, fiyatları 8 ve 31 Avro olan biletleri Akaretler'deki kulüp binasındaki pazarlama departmanından alabilecek. Ücreti Avro olarak ödenecek CSKA Moskova-Beşiktaş maçının biletlerini almak isteyenlerin, yanlarında pasaportlarının fotokopisini getirmeleri zorunlu olduğu kaydedildi.

24.09.2009


 

UEFA'DAN IRKÇI TEZAHÜRATA 60 BİN AVRO CEZA

UEFA Disiplin Kurulu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Ujpeşt ile Romanya'nın Steua Bükreş takımları arasında oynanan Avrupa Ligi ön eleme maçında, Rumen taraftarlara ''Çingeneler'' diye bağıran Macar taraftarların ırkçı davranışlarından dolayı Ujpeşt'e 60 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Ujpeşt taraftarlarının rakip takım taraftarlarına karşı kullandığı sloganlarda ırkçılık içeren sözler olduğunu, UEFA'nın bunu hoş görmesinin söz konusu olamayacağı bildirildi. Öte yandan, maç esnasında Ujpeşt taraftarlarının tribünlerde yaktığı meşaleler ve kavga çıkarmaları nedeniyle maçın ikinci yarısının 14 dakika geç başladığını ifade eden UEFA açıklamasında, Macar kulübünün bir daha buna benzer olaylara önlem almaması durumunda çok daha ağır cezalara çarptırılacağını belirtildi. 60 bin avro cezaya çarptırılan Ujpeşt Kulübü'nün yöneticilerinin, taraftarlarla bir toplantı yaparak buna benzer şeylerin bir daha yaşanmamasını isteyecekleri bildirildi.

24.09.2009


 

Rijkaard ders çıkarmalı

Hafta boyunca Kasımpaşa nın çiçeği burnunda teknik direktörü Yılmaz Vural, G.Saray'ı yenebilecekleri idddiasını sürdürdü.

Düşündüklerimizi yapabilirsek maçtan galip ayrılırız diyordu. Maçı bu zaviyeden bakarak seyrettik. Görünen şuydu: Kasımpaşa G.Saray'ı birazda oyunun kuralları dışına iterek alt etmek istiyordu. Başarıyordu da. G.Saray'la başa baş futbol oynasalar yenemeyeceklerini çok iyi biliyordu kurt hoca. Rakibi sinirlendirmek, oyunu soğutmak temel düşünceyi oluşturuyordu. Maçın hakemi İlker Meral de bu düşünceye çanak tuttu. Ali Güneş'in içeri giren topu uçarak elle dışarı atmasını 10. dakikada görememesi, G.Saray açısından maçı sıkıntıya soktu. Sonlara doğru fiziksel olarak biten Kasımpaşa oyuncuları 80 dakika 10 kişi oynasalardı, yorgunluk adına verdikleri sakatlık sayısı çok çok fazla olurdu. Ayrıca hakem maçın 70. dakikasında Keweel'ın düşürülmesinde son adam pozisyonundaki oyuncuya sarı kart göstermesi de büyük hataydı.

Maçın genelinde G.Saray kendi oyununu oynamakta zorlandı. Keite kulübede, Arda ve Keweel eski formundan uzak olunca G.Saray kenarlardan etkili hucum yapamadı. İkinci yarı ve özelliklede son 20 dakikada oyunu rakip alana yıktı. Keita ve Nonda iş birliği G.Saray'ı galibiyete taşıdı. Avrupa maçlarından sonraki iç maçlar, her zaman takımlar açısından zor geçer. Yunanistan'da çok iyi perfornans gösteren G.Saray'ın içerideki bu maçın zor geçeceğini tahmin etmiştik. Burada teknik adamın rotasyonu isabetli yapması gerekir. Rijkaard bunu yaptı. Ancak G.Saray tempo yapmaktan biraz uzak kaldı. Mesela oyuna Nonda ile başlayabilirdi. Çünkü Baroş'a son haftalarda çok yük bindi. Panatinakos maçında yüksek eforla oynamıştı.

Neticede her maçtan çıkarılacak dersler vardır. Bu maçtan G.Saray'ın, sezonluk kombine bilet fiyatından fazla maç parası isteyen Kasımpaşa yönetiminin, her iki teknik adamın ve de hakemin çıkaracağı dersler olacaktır.

SAİD OKUR / [email protected]

24.09.2009


 

16 YAŞINDAKİ OYUNCU 20 YIL CEZA ALDI

RAKİP oyuncuya saldıran 16 yaşındaki Avustralyalı ragbi oyuncusu, sahalardan 20 yıl men edildi.

Avustralya'nın Sydney kentinde Blacktown City ile Lower Mountains takımları arasında yapılan bir gençler ragbi finalinde, adı açıklanmayan 16 yaşındaki oyuncu, rakip takım oyuncusunun burnunu kırıp, göz çevresindeki kemiklerinde çatlağa yol açtığı için 20 yıl men cezasına çarptırıldı. Aynı takımdan iki oyuncu, 5 yıl men cezası alırken, 1 oyuncu ise sahalardan 2 yıl men edildi. Maçı kaybeden Blacktown Cityli bu oyuncular, rakip takımdan bazı oyuncuları yere yatırmış, onları yumruklamış ve tekmelemişti. Bazı anne-babaların da çocuklarına destek çıktığı, maçtan sonra onları tebrik ettiği gözlenmişti.

24.09.2009


 

TYSON GAY 100 METREYİ 10,13 SANİYEDE KOŞTU

ABD'Lİ atlet Tyson Gay, Japonya'da katıldığı bir yarışta, 100 metreyi 10,13 saniyede koştu.

Çin'de Pazar günü düzenlenen Şangay Grand Prix'sinde, 100 metreyi 9,69 saniyede koşarak, ''tüm zamanların en iyi ikinci derecesi''ni yapan Gay, Japonya'da düzenlenen ''Super Track ve Field'' yarışlarında, 100 metreyi 10,13 saniyede koştu. Gay, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, ''İstediğim dereceyi yapamadım'' derken, rüzgarın aleyhine estiğini savundu.

24.09.2009


 

RAPİD BÜKREŞ 13 MİLYON AVRO'YA SATILIYOR

ROMANYA'NIN köklü kulüplerinden Rapid Bükreş, el değiştirmeye hazırlanıyor. Kulüp başkanı George Copos, ciddi bir Alman firmasıyla pazarlıkların sürdüğünü belirterek, "Kulübün hisselerini devredeceğim.

Ancak alan firma 10 milyon Euro'ya varan borçları üstlenecek" açıklamasını yaptı. Kişisel blogunda 16 yıllık başkanlığı döneminde kulübe 30 milyon Euro'dan fazla yatırım yaptığını kaydeden Copos, "Ben kulübü bugünlere getirdim. Benden sonrakilerin bunu devam ettirmesini gönülden diliyorum." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz ayın ortalarında Copos'un Rapid'i satmak için bir Alman grubuyla pazarlıklara başladığı basına sızmıştı. Son yıllarda maddi sıkıntılardan yakasını bir türlü kurtaramayan Rapid Bükreş'te başkan George Copos, geçen yıln mart ayında hisselerin yüzde 80'ini 13 milyon Euro karşılığında Ürdünlü işadamı Fethi Tahir'e satmak üzere prensipte anlaşmış, ancak pazarlık neticelenememişti.

24.09.2009


 

6 HAFTADA 6 FUTBOLCU KENDİ KALESİNE GOL ATTI

TÜRKCELL Süper Lig'de sezonun ilk 6 haftasında 6 futbolcu kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

Denizlisporlu Burak, Kasımpaşalı Pavlik, Kayserisporlu Makukula, Sivassporlu Cihan, Gençlerbirliği'nden Kahe ve Antalyaspor'dan Jedinak, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. Lig lideri Galatasaray'ın, Denizlispor ve Kayserispor maçlarında rakip takım oyuncuları kendi kalelerine birer gol attı. Ligde geçen sezon toplam 21 futbolcu kendi kalesine gol atmıştı.

24.09.2009


 

ÜNLÜ YÜZME HOCALARI ENKA'DA SEMİNER VERECEK

YÜZME Federasyonu tarafından düzenlenen Speedo Yüzme Antrenör Semineri 26-27 Eylül'de İstanbul'da yapılacak.

ENKA Okulları tesislerinde gerçekleştirilecek seminerde ABD Yüzme Takımı Kondisyon Antrenörü Keenan Robinson, ABD Olimpik Yüzme Takımı Fizyoloğu Genadijus Sokolovas ve Slovenya Yüzme Milli Takımı Baş Antrenörü Dimitry Mancevic de konuşmacı olarak yer alacak. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, ''Yapılan bu ve bundan sonraki seminerler gelecekteki başarılarımızın temel çatısı olacaktır. Bu anlamda yapılacak olan önemli bir seminer. Özellikle antrenörlerimizi bu seminerde görmek son derece önemli'' diye konuştu.

24.09.2009


 

GENÇ BAYAN MİLLİ TAKIMI GÜRCİSTAN'LA OYNUYOR

İZMİR'DEKİ 13. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu son maçında Türkiye, bugün Gürcistan ile karşılaşacak.

Yeni Buca Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak ve İsveç'ten Paula Thörn'ün yöneteceği müsabakada Türkiye, grupta henüz puan elde edemeyen Gürcistan ile mücadele edecek. Grubun diğer maçında ise lider Fransa ile Sırbistan Buca Stadı'nda aynı saatte karşılaşacak.

24.09.2009


 

ŞEYH MANSUR MANCHESTER CİTY'NİN SAHİBİ OLDU

ARAP milyarder Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan, sahibi olduğu İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin geri kalan yüzde 10 hissesini de satın alarak, kulübün tümüne sahip oldu.

Manchester City Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce Worldwide Investments Ltd'ye ait olan yüzde 10'luk hisse, Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın şirketi ADUG'a geçti. Böylece Şeyh Mansur, Premier Lig kulübünün tümünün sahibi oldu.

24.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.