25 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

20 TAKIM BELLİ OLDU

TÜRKİYE'DE düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılacak 20 takım belli olurken, ''wild card (kontenjan hakkı)'' ile şampiyonada yer alacak son 4 takım ise aralık ayında belirlenecek.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Polonya'da gerçekleştirilen ve İspanya'nın şampiyonluğuyla noktalanan 36. Avrupa Şampiyonası sonrasında, gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacak 24 ülkeden 20'si belli oldu. Diğer 4 ülke ise 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kesinlik kazanacak. ''Wild card'' alarak şampiyonaya katılacak ülkeler belirlendikten ve açıklandıktan sonra 15 Aralık'ta 24 ülkenin federasyon temsilcilerinin katılacağı kura çekimi yapılacak. İstanbul'daki kura çekimi organizasyonun ardından ise 24 takımın mücadele edeceği gruplar ve şampiyonanın maç programı belli olacak.

Türkiye'de 28 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak Dünya Şampiyonası için verilecek 4 ''wild card''ın sahipleri, 12-13 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul'da, FIBA Dünya Merkez Yönetim Kurulu'nun yapacağı toplantıda belli olacak. FIBA, 4 ''wild card''ın sahibini belirlerken, bir kıtadan en fazla 3 ülkeye bu hakkı tanıyabilecek. Alternatifleri değerlendirdikten sonra dört kıtadan birer ülkeye ''wild card'' verebileceği gibi, FIBA'nın 2 2 ya da 2 1 1 gibi dağılımlar içinde de ''wild card'' hakkını ülkelere verme olasılığı bulunuyor. Ülkelerin, FIBA'nın seçimine dahil olabilmesi ve bu hakkı elde edebilmeleri için mutlaka bu yaz organize edilen kıta şampiyonalarında mücadele etmiş olması gerekiyor. Katılma hakkını elde eden 20 ülke şöyle: Ev sahibi: Türkiye, Olimpiyat şampiyonu: ABD, Avrupa Kıtası: İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Fransa, Amerika Kıtası: Brezilya (Şampiyon), Porto Riko (2.), Arjantin (3.) ve Kanada, Asya Kıtası: İran (Şampiyon), Çin (2.) ve Ürdün (3.), Afrika Kıtası: Angola (Şampiyon), Fildişi Sahili (2.) ve Tunus (3.) Okyanusya Kıtası: Yeni Zelanda (Şampiyon) ve Avustralya.

25.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  FIBA 2010'U TEFTİŞE GELDİ

  20 TAKIM BELLİ OLDU

  Türkiye'de en faal federasyon basketbol

  Trabzon çıkışını sürdürmek istiyor

  Taraftarın arasında "kaşkollu polis"

  VOLEYBOLDA 2. AVRUPA SINAVI BUGÜN BAŞLIYOR

  ST. TROPEZ'DE TÜRKİYE'Yİ KOMET TEMSİL EDECEK

  FENERBAHÇE BAYANLARI PRAG'DA VİLNİUS ÖNÜNDE

  G.BİRLİĞİ ANTRENÖRÜ HAKKINDA ALMAN İDDİASI

  BAYRAMPAŞA'NIN BAŞINA TUNAHAN AKDOĞAN GELDİ

  Advocaat ilk sınavını Türkiye'ye karşı verecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.