27 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Son Osmanlı duâlarla uğurlandı

OSMANLI padişahlarından II. Abdülhamid’in İstanbul’da böbrek ve solunum yetmezliği sebebiyle vefat eden torunu Ertuğrul Osman (97), son yolculuğuna uğurlandı.

‘’Osmanlı Hanedanının Reisi’’ ve ‘’Son Osmanlı’’ olarak da anılan Ertuğrul Osman için Sultanahmet Camisi’nde tören düzenlendi. Cenazeye katılanlar, giriş kapılarında polisin yaptığı aramalardan sonra avluya alındı. Kâbe’nin eski örtülerinden bir parçasıyla örtülen tabuta, bir vatandaş tarafından Türk Bayrağı serilmek istendi. Türk Bayrağı, çevredeki vatandaşların da yardımıyla toplu iğneyle tabuta tutturuldu. Törende, Ertuğrul Osman’ın eşi Zeynep Osman, Harun, Bülent, Kayıhan, Orhan ve Selim Osmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu Osmanlı hanedanı mensupları ile taziyeleri kabul etti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de törene katılarak hanedan mensuplarına başsağlığı diledi. Ertuğrul Osman için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Sultanahmet Camii Başimamı Emrullah Hatipoğlu tarafından kıldırılan namaza, çok sayıda vatandaş katıldı. Hatipoğlu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, her doğanın bir gün öleceğini belirterek, ‘’Dünyada bulunuş gayemiz Allah’ın rızasına nail olabilmektir. Onun razı olduğu şekilde yine ona dönmek, en büyük mutluluktur’’ dedi. Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Mensup olduğu Osmanlı Hanedanı, yaptıklarıyla tarih önünde, insanlık önünde onlar hakkında gerekli şehadeti yapıyor ve yapacaktır. Şu içinde bulunduğumuz Sultanahmet Camii gibi eserleri bize bırakanlara o eserler şahitlik ediyor. Çünkü onlar toprakların büyüklükleriyle değil, o topraklar üzerindeki hak, adalet ve insanlık değerlerinin zirve seviyesine çıkarıldıklarına şahitlik edeceklerdir.’’ Ertuğrul Osman’ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak cami avlusundan çıkartıldı ve cenaze aracına konuldu. Bu sırada Atalay, Çiçek, Yazıcı ve Günay da tabuta omuz verdi. Osmanlı hanedanın reisi, duâlar eşliğinde II. Mahmud Türbesi Haziresi’nde defnedildi.

2 AY ÖNCE VATANINA GELMİŞTİ

OSMANLI'NIN sarayda doğan son veliahdı Ertuğrul Efendi, iki ay önce ziyaret için Türkiye’ye gelmişti. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki 39 numaradaki Erel Apartmanı’ndan bir daire kiralamıştı. Çok istemesine rağmen 70 yıl boyunca ülkesine dönemeyen Osmanoğlu, 1912’de dünyaya geldiği Nişantaşı’nda vefat etmişti. Hayatının önemli bir kısmını Amerika’da geçiren son Osmanlı’nın en büyük hayali Türkiye’ye gömülmekti. Vasiyetine uygun olarak Sultan II. Mahmud Türbesi Haziresi’nde bir yer ayarlandı. Osmanoğlu Ailesi, bugün ve yarın 14.00 ile 16.00 arasında taziyeleri kabul edecek.

27.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Kurmay’a karargâh evleri ve darbe soruları

  Son Osmanlı duâlarla uğurlandı

  Hristofyas anlaşmaya sadık kalsın

  Vize kalktı geçişler arttı

  Karargâh Evlerini soruşturan askerî savcı Üçok tutuklandı

  C. G’ye yardıma 3 tutuklama

  Nehir kenarında mühimmat

  Nişan dönüşü kaza: 4 ölü

  Her okula bir polis

  Belirsizlik ve risk sürüyor

  37 gazeteci cezaevinde

  Karşılıksız çek, yüzde 43,7 arttı

  Kredi kartı borçluları Temmuz’da artış gösterdi

  SPK’dan, Doğan Grubu’na suç duyurusu

  Topkapı Sarayı dış karakol binası açıldı

  Derelerin, risk haritası çıkarılacak

  Edirne’de, 37 kaçak yakalandı

  Bakan Ergün, futbol oynarken ayağını burktu

  Eğitimde okula uyum, başarının ilk adımıdır

  Medya okuryazarlığı zorunlu ders oluyor

  Bu yıl eğitim ve öğretim dönemi çok zorlu geçecek

  Zafer Havalimanı için ihale hazırlıkları tamam

  Kalkan ilçesi, Avrupalı turistlerin gözdesi

  Otları, kurdukları teleferikle taşıyorlar

  Erzurum YURT-KUR’da, '2011 Universiade' bereketi

  Bismil’de, 8 bin yıllık tarih gün yüzüne çıktı

  Sertifikasız atmacacı kalmayacak

  Ağaç dikerek işe kavuşacaklar

  Afet risk haritası şart

  Denizli’de çevre toplantısı yapılacak

  Kaş’ta av yasağı isteği

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.