27 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Gevşeklik!..

Dünyanın en kolay 3 puanını almak varken, 1 puanla yetinmek böyle bir şey olsa gerek.

Yarım saat dolmadan 2 gol bulup, ondan sonra oyundan düşmek neyin nesi! Bross doğruyu yaptı, ideale en yakın kadroyla sahaya çıktı dediğimiz anda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle bir çuval inciri berbat etti.

Bross ikinci yarıya başlarken hangi mantıkla GabriçAlanzinho değişikliğini yaptı anlayamadık. Alanzinho oyuna girdikten 10 dakika sonra Gökhan'ı dışarı anlamasını ise hiç anlaşılamadık. Alanzinho, Gökhan'a, Umut'a pas vermesi için sahada değil mi? İlk yarıda hakimiyet Gençlerbirliğine geçtiği dönemlerde Bross takımını geriye değil ileriyle göndermeliydi. Eğer Trabzonspor arkaya yaslanmasaydı, farkı 4'e çıkarır, rahatlardı.

Ceyhun, ön liberoda, hiçbir şey oynamadan maçı tamamladı. Bross da onu izledi. Ceyhun, Egemen, Giray gibi üç savunmacının arasından yenen ilk gol Trabzonspor'a yakışmadı. Yakışmayan başka bir şey daha kaleci Sylva'nın rahatlığı. Yer tutuşu dışında aslında başka bir mahareti de olmayan Sylva gecenin en kötüsü olarak notlarımız arasına girdi. Yediği ikinci golde kimsenin suçu yok. Bütün yanlışlar durduğu yer. Durduğu yerden top auta çıkıyor görünebilir ama iyi kaleci geriye bir adım atıp topa yükselir ve o şutu kornere çelerdi.

Trabzonspor zirve yolunda psikolojik olarak yara aldı. Kazansa, diğer maçları beklemeden herkes Trabzon geliyor düşüncesine kapılacaktı. Kazanamaması hem puan hem de motivasyon olarak takımı düşürebilir.

Gençlerbirliği 7. maçında da yenilmedi. Çünkü hiçbir zaman maçtan kopmadılar. Goller dışında oyunun her anında onlar vardı. Trabzonspor yenilmediyse yatsın kalksın maçın bitmesine dua etsin. Yenilse sürpriz olmazdı. Ben oynamıyorum sen oyna, ben atmak istemiyorum sen at dersen, Gençlerbirliği ayarında olmayan takımlar bile seni yener gider.

Bross bundan sonraki maçlara Umut'la tek forvet oynamaya devam ederse, Sylva bu kadar rahat olursa, Ceyhun 90 dakika gezerse, Trabzonspor kaybeder. Takıma değil ama taraftara yazık oluyor. Bu kadar güzel başlayıp sonunun getiremeyen bir takım, taraftarını üzmeye devam ediyor. Gaziantep ve sonrasında İstanbul'daki Galatasaray maçları ile zorlu 2 hafta Trabzonspor'u bekliyor. Bu şekilde relax oynamaya devam edilirse herkesin işi zor, şimdiden söyleyeyim.

[email protected]

KADİR BIYIKLI

27.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trabzon ders çıkarmalı

  Trabzon'da basketbol heyecanı

  Gevşeklik!..

  LİDER G.SARAY DA 7'DE 7 PEŞİNDE

  SÜPER LİGDE BUGÜN

  Beşiktaş'ta CSKA hazırlığı

  Erns'te 1 milyon avro ödeme yapılmadı

  GREKO-ROMENDE BUGÜNKÜ RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

  FENERBAHÇE ÜLKER BOSNA'DA SINAVA ÇIKIYOR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.