02 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş'ta mücadele azmi yok

Geçen sezon kazanılan çifte kupadan sonra, Beşiktaş yeni sezona iyi başlayamadı.

Alınan başarısız sonuçlarla, hem ligde hem Şampiyonlar liginde zor günleryaşanmasının öne çıkan sebeplerini sıralayacak olursak;

1-Mustafa Denizli’nin istekleri doğrultusunda yapılan pahalı transferler, futbolcular arasındaki ücret dengesizliğine yol açtı. Geçen yılın başarılı yabancıları Tello ve Bobo’nun isteksizliği bu şekilde açıklanabilir.

2-Takım hiçbir maça aynı kadro ile çıkamadı. Bunda Teknik direktör Mustafa Denizli’nin tercihleri etkilİ oldu.

3-Yerinde oynadığında başarılı olan oyuncuları tüm eleştirilere rağmen, farklı bölgelerde oynatan, yaptığı değişikliklerle oyuna olumlu katkı veremeyen, formsuz futbolcularda ısrar eden Mustafa Denizli’nin motivasyon kaybı.

4-Kaleci Rüştü’nün kariyerine yakışmayacak hatalar yapması.

5-Maç sonlarında, alınan kötü sonuçları önemsemeyen Mustafa Denizli’nin, ümitli açıklamalarına rağmen, bir sonraki maça futbolcuların heyecansız ve isteksiz çıkmaları.

6-Yönetim içinden farklı sesler yükselmesi.

Sonuç: Daha ilk 10 hafta bile geride kalmadan Ligden kopmuş, Şampiyonlar liginde 2 maçta puan alamamış, gol atamayan, yeni transferleri fiyasko bir Beşiktaş. CSKA Karşısına lig maçı oynamadan dinlenerek çıkan Beşiktaş’dan iyi bir mücadele ve puan bekleyenler yine yanıldı.

Rüştü, Galatasaray karşısında olduğu gibi daha ilk dakikalarda yediği hatalı golle Beşiktaş’ı bitirdi. Organize ataklar geliştiremeyen, çok pas hatası yapan, hücuma çıkarken top kaptıran takımın başarılı olması zordu. Tello ve Nihat etkisiz, Ferrari ve Ernst yenilen gollerde hatalıydı. Bobo ve Tabata yedek soyunmuştu. İkinci yarıda biraz toparlanan ve gol pozisyonları bulan takım, iyi oynarken yediği ikinci golden sonra maçı bıraktı ki, bu görüntü Beşiktaş’a hiç yakışmadı.

Beşiktaş ve Sivasspor geçen yıl ligi ilk iki sırada tamamlayan takımlar. Her ikisinin şu anki puan cetvelindeki yerine baktığımızda çıkan sonuç: Her ikisi için de lig, daha onuncu hafta gelmeden bitmiş. Başarı kazanmak önemlidir, ama daha önemlisi o başarıyı devam ettirmektir.

NADİ AKSOY / [email protected]

02.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TUNCAY: PİŞMAN DEĞİLİM

  Basketbolda Teknosa Kupası kuraları çekildi

  Trabzonspor evinde G.Antep'le oynuyor

  İTALYAN SPOR GİYİM MARKASI ERREA TÜRKİYE'DE

  BAYAN VOLEYBOLCULARA STRES AZALTAN KOLYE

  TRABZONSPOR ÜRÜNLERİ BOYNER MAĞAZALARINDA

  Beşiktaş'ta mücadele azmi yok

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.