02 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

IMF BAŞKANINA AYAKKABI FIRLATILDI

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Bilgi Üniversitesinde konferans verdiği salonda dinleyiciler arasındaki bir kişi tarafından ayakkabı fırlatılarak, protesto edildi. Başkan Dominique Strauss-Kahn, konferans sırasında konuşmasının ardından soruları cevaplarken, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü öğrencisi ve Birgün gazetesi çalışanı Selçuk Özbek ayağa kalkarak ayakkabısını Kahn’ın bulunduğu sahneye fırlattı.


FAKİRLİĞİN SEBEBİ SÖMÜRÜ DÜZENİ

Türk-İş tarafından hazırlanan ‘’IMF-Dünya Bankası Kavşağında Türkiye-Sendikal Yaklaşım’’ isimli raporda, Türkiye’de ve dünyada başta IMF ve Dünya Bank

Tuzla’da 128. ölüm

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde çalıştığı tersanede gemiden düşerek yaralanan bir işçi, kaldırıldığı hastanede öldü.


  Sağlıkta katılım payı, yargıda

Memur-Sen, kamu görevlilerinin muayenelerde katılım payı ödemesini düzenleyen tebliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştaya başvurdu.


  El bagajındaki sıvılara sınırlama

Sabİha Gökçen Havalimanı hariç, dış hat uçuşlarına açık bütün havalimanlarından yapılacak yurt dışı uçuşlarda, dündan itibaren yolcuların el ve kabin içi çantalarında taşıyabilecekleri sıvılara sınırlama getiren uygulamaya geçildi.


  ZEYDİ DE, BUSH’A FIRLATMIŞTI

IMF Başkanı Kahn’a yapılan ayakkabılı protestonun bir benzeri geçtiğimiz yıl ABD eski Başkanı George W. Bush’a yapılmıştı.


  TÜSİAD: İcraat listesinde AB yok

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, dış politik icraat listesinde henüz AB’yi görünmediğini belirterek, “AB, Türkiye’yi kaybetmek üzeredir ve bundan ciddî zarar görecektir.


  ‘Halk’ Partisi halkın seçmesine karşı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin alt yapısının bulunmadığını iddia ederek, TBMM’de bir uzlaşma sağlanırsa Cumhurbaşkanının Parlamento tarafından seçilmesine yönelik sisteme yeniden dönülmesine yönelik düzenlemeye destek vereceklerini söyledi.


  Ergenekon’da 112. duruşma yapıldı

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dâvâ ile birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 112. duruşması yapıldı. Duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık geldi.


  Atalay: Bursa’daki tahrik araştırılıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında oynan futbol maçında yaşanan olaylarla ilgili, “Oraya bazı pankartlarla hazırlıklı gelinmiş.


  Avusturya’da başörtü yakan öğrenciler okuldan atıldı

AVUSTURYA'NIN Graz Eyaleti’nde bir Müslüman kız öğrencinin başörtüsünü başındayken yakan sınıf arkadaşı iki kız, okuldan atıldı.


  Yeni yasama yılı başladı

TBMM'NİN, 23. Dönem 4. Yasama Yılı dün başladı. Meclis bahçesinde düzenlenen törende TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan, üzerinde ‘’Meclis Başkanı’’ yazan bir çelenk koydu.


  JİTEM, Genelkurmay’a sorulacak

DİYARBAKIR, Mardin, Batman ve Şırnak’ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan, aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 11 sanıklı “JİTEM” davasına devam edildi.


  Mahkemeler, elimizi kolumuzu bağlıyor

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de mahkemelerin zaman zaman hükümetlerin elini kolunu bağlayacak uygulamalar yaptıklarını belirterek, ‘’Yargının, seçilmiş hükümetlerin davranışlarını ve uygulamalarını yerindelik değerlendirmesi yapması demokrasi adına büyük bir talihsizliktir’’ dedi.


  Alzheimer Çağrı Merkezi, Türkiye geneline yayıldı

TÜRKİYE'DE 350 bin, dünyada 25 milyondan fazla insanı etkileyen Alzheimer hastalığı yaşlılık döneminin en sık görülen sağlık sorunu olarak kabul ediliyor.


  Konyalılardan Moğolistan’a cami

Dostelİ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yıldırım, yaptığı açıklamada, Moğolistan’ın, Moğol ve Kazak halklarından oluşan bir ülke olduğunu, toplam nüfusunun iki buçuk milyonu bulduğunu söyledi.


  Depremlerde kelebek etkisi

AmerİkalI jeologların araştırmasına göre bir yer sarsıntısı, dünyanın bir başka köşesinde bulunan bölgelerin faylarını değiştirebilir ve buralarda deprem riskini arttırabilir.


  Çikolata ile suç arasında bağlantı

Brİtanya’da yapılan bir araştırma, çocuk yaşta her gün şeker veya çikolata tüketenlerin büyük bölümünün ileri yaşlarda en az bir kere tutuklandığını ortaya çıkardı.


  İnternette, ABD’nin egemenliği bitiyor

İnternetİn yönetimi ve alan adlarının tahsisinde tek söz sahibi ABD’nin Icann (Internet corporation for assigned names and numbers) kuruluşu, başka ülkelerin de faaliyetlerine katılması için bir anlaşma yaptı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.