05 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

RÜŞTÜ: DERSİMİZİ ALDIK

BEŞİKTAŞ'IN tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, CSKA Moskova maçından sonra gördüğü tepkilere rağmen, Denizlispor maçında oynamayı kendisinin istediğini söyledi. Denizlispor maçında taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kalan Rüştü, Kanaltürk Televizyonu'na yaptığı açıklamada, büyük bir camia içinde bulunduklarını ve kötü sonuçlar sonrasında tepkiler gelebileceğini belirterek, ''Bunu normal karşılıyorum. Maçta oynamak istemediğim şeklindeki spekülasyonlar ise doğru değil. Ben hocama giderek, böyle ortamlarda maç oynamaya alışık olduğumu ve formamı giymek istediğimi söyledim. Hocam da bana şans verdi'' diye konuştu. Rüştü, hatasını söylemekten kaçmayan bir futbolcu olduğunu dile getirerek, ''Hatalıysam söylerim. Galatasaray maçında hatalı goller oldu. Ancak CSKA Moskova maçı için kendimi suçlayamam'' ifadesini kullandı. Takım olarak kötü sonuçlar aldıklarını, ancak bu takımı yukarı çıkaracak olan yine kendileri olduğunu kaydeden Rüştü, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bizim hedeflerimiz var ve bunlara ulaşabileceğimize inanıyorum. Taraftarlarımız bize inansınlar, bize güvensinler. Desteklerini bizden esirgemesinler. Taraftarlarımız tepkisini gösterdi. Tamam biz şimdi bu maçtan ders alalım. Ancak taraftarlarımız bundan sonra bizi yeniden desteklemeye devam etsinler. Aksi taktirde her şey kötüye gidebilir.''

ÜZÜLMEZ: TARAFTARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Takım kaptanı İbrahim Üzülmez ise şunları şöyledi: "Bu maçta 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Bu takım 2-2,5 ay önce 2 tane kupayı aldı. Dolayısıyla sahada mücadele eden herkese destek olunması gerekir diye düşünüyorum. Taraftarın Beşiktaş takımının kötü zamanında yanında olması gerekiyor. Şu anda biz kötü bir dönem geçiriyoruz. Dolayısıyla herkesin birlik, beraberlik içerisinde bu takımı ayağa kaldırması gerekiyor. Herkesin bu futbolcuların yanında olması gerekir. Moral olarak önümüzdeki haftalarda biraz daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bir seri yakalamamız gerekiyor."

05.10.2009


 

Denizli farklı kadroları seviyor

SÜPER Lig'e kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, bu sezon kadroda da henüz istikrarı yakalayamadı. Siyah-beyazlılar, Süper Kupa, Turkcell Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 10 resmi maç oynarken, teknik direktör Mustafa Denizli tüm karşılaşmalarda farklı 11'ler sahaya sürdü. Medyayı, yapılan muhtemel 11'lerde hep yanıltan Denizli, Fenerbahçe ile oynanan ve sezonun ilk resmi karşılaşması olan Süper Kupa'dan itibaren hep farklı kadroları sahaya çıkarıp, takımını aynı kadroyla üst üste 2 maça çıkarmadı. Fenerbahçe karşılaşmasından sonra ligdeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında takımını 2 farklı isimle sahaya süren Denizli, daha sonra bir önceki maça oranla sırasıyla Antalyaspor maçında 3, Gençlerbirliği maçında 2, Gaziantepspor karşılaşmasında 3, Galatasaray karşısında 4, Manchester United maçında 5, Kayserispor karşısında 2, CSKA Moskova deplasmanında 4 ve Denizlispor maçında da 5 değişiklik yaptı.

20 FUTBOLCU İLK 11'DE OYNADI

Siyah-beyazlılarda sezonun henüz başı olmasına rağmen geride kalan 10 maçta toplam 20 futbolcu ilk 11'de oynama şansı buldu. Kadrosunda 27 futbolcu bulunan siyah-beyazlılarda, Mustafa Denizli kadronun yüzde 75'ini henüz 10 maç geride kalırken ilk 11'de kullandı. Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle İbrahim Toraman ve Batuhan ile Rıdvan Şimşek, Erkan Zengin, genç futbolcular Necip, Onur ve Korcan henüz ilk 11'de forma giymediler. Mustafa Denizli'nin, bu sezon vazgeçemediği isimler savunmanın göbeğinde oynayan Tomas Sivok ve Matteo Ferrari ile ön liberoda görev alan Fabian Ernst oldu. Denizli, sadece bu 3 futbolcuyu geride kalan 10 resmi maçta da ilk 11'de görevlendirdi. Sivok ve Ferrari tüm maçlarda 90'ar dakika forma giyerek siyah-beyazlıların en istikrarlı futbolcuları olurken, Ernst ise sadece Gaziantepspor maçının 82. dakikasında oyundan alındı, diğer karşılaşmalarda ise 90'ar dakika oynadı.

05.10.2009


 

SONG KRİZİ BÜYÜYOR

GALATASARAY'IN eski Sportif Direktörü Bülent Tulun, Rigobert Song'un alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet eden menacer Bruno Heiderscheid'in son derece kötü bir şöhrete sahip olduğunu söyledi. Tulun, Bruno Heiderscheid'in Fransa ve Belçika'da çalışması yasaklanmış bir kişi olduğunu da iddia etti. Radyospor'a açıklama yapan Tulun, "Bruno, Ribery'nin Galatasaray'dan usulsüz olarak Marsilya'ya gitmesinde de başroldeydi. 3 ay önce Liberasyon Gazetesi'nde Ribery'nin sözleşmesini feshetmeden Marsilya'ya gittiğini itiraf ederek, aslında kendini teşhir etti. Trabzonspor, Bruno'nun düşmanı olan ünlü hukukçu Jan Lui Dipon'a başvursun. Sorunu Dipon çözer" dedi.

BELGELER VARSA TRABZON'UN İŞİ KOLAY

Menacer Heiderscheid'ın, 3 ay önce Liberasyon Gazetesi'nde Ribery'nin, Galatasaray ile sözleşmesini feshetmeden Marsilya ile bir anlaşma yaptığını, sözleşme örneklerini de ortaya koyarak, itiraf ettiğini belirten Tulun, "Makul bir adam değildir. Trabzonspor, elindeki belgeleri sağlam ise, ünlü bir hukukçu vardır; Jan Lui Dipon, Heiderscheid'dan nefret eder, bu kişiyle görüşsün; sorunu çözerler." dedi. Yanlış menajerlerin futbolcuların kariyerlerini olumsuz etkilediğine işaret eden Tulun, Rigobert Song, artık kariyerinin sonlarına gelmiş, böyle bir duruma düşmesi kötüdür. Song'u bu duruma düşüren Bruno Heiderscheid'dir. 40-50 bin Euro fazla alabilmek için futbolunun son baharında olan Song'a kötülük yapıyor." şeklinde konuştu.

SONG'UN AĞIR TAZMİNAT MADDELERİ VAR

Bu arada Bruno Heiderscheid'ın ceza bedeli istemiyle Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etmesinin Song ile yönetim ilişkilerini de olumsuz etkileyeceği bildirildi. Yönetimin, Kamerunlu futbolcuyla konuşacağı bildirilirken, kadro dışı bırakma cezasının da gümdeme gelebileceği belirtildi. Ancak futbolcunun sözleşmesindeki tazminat maddeleri nedeniyle yönetimin bu konuda çekimser kaldığı bildirildi.

05.10.2009


 

MANİSA SON DAKİKALARDA 6 PUAN KAYBETTİ

TÜRKCELL Süper Lig'in 8. haftasında Bursaspor'a 2-0 yenilerek, evinde ilk mağlubiyetini alan Manisaspor, bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda, 80. dakikadan sonra yediği gollerle 6 puan kaybetti. Manisaspor, dün 83. dakikaya kadar golsüz giden karşılaşmada Bursaspor'a 2-0 yenildi ve evindeki ilk mağlubiyetini aldı. ''Tarzanlar'' bundan önce de Ankaragücü karşısında Vassel, Fenerbahçe maçında Semih, Denizlispor maçında da Roberts'in 80. dakikadan sonra attığı gollere engel olamamıştı. Ankaragücü ve Denizlispor maçlarında galibiyeti kaçıran Manisaspor, Fenerbahçe ve Bursaspor maçında da 1 puan şansını yitirdi ve 80. dakikadan sonra gelen gollerle 6 puan kaybetmiş oldu. Manisaspor'un ligde şu ana kadar oynadığı karşılaşmalarda 2 galibiyeti, 4 beraberliği ve 2 de mağlubiyeti bulunuyor.

05.10.2009


 

DENİZLİSPOR 5 SEZONDUR 3 BÜYÜKLERİ GEÇEMİYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de son 5 sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı galibiyeti bulunmayan Denizlispor, Beşiktaş mağlubiyetiyle, son 5 yılda bu takımlara karşı oynadığı 27. maçında 20. kez yenilmiş oldu. Denizlispor Beşiktaş maçıyla, bu sezonun ilk yarısında ''3 Büyükler'' ile müsabakalarını tamamladı. İlk haftada Fenerbahçe'ye 2-0, ikinci hafta da Galatasaray'a 4-1 yenilen yeşil-siyahlı takım, dün de Beşiktaş önünde Tabata'nın golüne engel alamadı ve sahadan puansız ayrıldı. Ligde en son 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe'yi 2-0, Beşiktaş'ı da 3-1 mağlup eden Denizlispor, 2005-2006 sezonundan bu yana üç büyüklerle oynadığı 27 karşılaşmada 2-0 yenilgi 7 beraberlik aldı. Denizlispor, bu maçlarda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 6'şar, Beşiktaş'a da 8 kez mağlup oldu.

05.10.2009


 

DİYARBAKIRSPOR 2 MAÇTA KALESİNDE 7 GOL GÖRDÜ

GÜNEYDOĞU ekibi, 4 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'e evinde Ankaragücü beraberliğiyle başladı. Deplasmanda şampiyonluk adaylarında Trabzonspor'u yenen Diyarbakırspor, büyük ses getirdi. Olaylı Fenerbahçe maçından sonra çıktığı 3 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Yeşil - kırmızılılar, 6 maçta 9 puan toplayarak, kendinden söz ettirdi. Güneydoğu ekibi, ilk 6 maçtaki başarısında en büyük rolü de defansının oynadığı belirtildi. İlk 6 maçta 3'ü Fenerbahçe'den olmak üzere kalesinde 6 gol gören Diyarbakırspor, rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Mücadele azmiyle öne çıkan ve kaybettiği Fenerbahçe maçındaki mücadelesiyle de takdir toplayan Yeşil - kırmızılıların son haftalarda savunma hattında açık verdiği iddia edildi. Güneydoğu ekibi, ligin son 2 haftasında Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan 7 gol yerken, sadece 1 gol atabildi. Bu arada Diyarbakırspor'un ligin üçüncü haftasında evinde oynadığı Fenerbahçe maçındaki çıkan olaylar nedeniyle aldığı cezalar sona erdi. Güneydoğu ekibi, Süper Lig'in 9. haftasında oynayacağı Antalyaspor deplasmanının ardından 25 Ekim Pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçıyla iki ay aradan sonra kendi evinde seyircisinin karşısına çıkacak.

05.10.2009


 

Tabata: Değerimi ileride göreceksiniz

BEŞİKTAŞ'IN transferin son gününde Gaziantepspor'dan kadrosuna dahil ettiği ve Denizlispor karşısında attığı tek golle üç puanı getiren Brezilyalı futbolcu Tabata, "Bir galibiyet serisini başlatmak istiyorduk. Aldığımız bu galibiyetle bunu başlattığımızı düşünüyoruz. Biz sadece maçı kazanmayı düşünüyorduk. Tabii ki tepkilerin olacağını biliyorduk. Maça konsantre olduk ve kazandık" dedi. Bir gazetecinin kendisi için 8 milyon Euro bonservis bedeli ödendiği ve çok şeyler beklendiğini söylemesine üzerine Brezilyalı futbolcu, şunları söyledi: "Şimdi herkesin bakış açısına göre değişir. Kimine göre çok para ödenmiştir, kimine göre az para ödenmiştir. Yalnız, yapılan transfer görüşmeleri bitti, üzerinden de çok zaman geçti. Bunlara tekrar geri dönmeye gerek yok. Ben burada sadece çalışıp işimi yapmak istiyorum. İleriki zamanlarda da benim bu paraya değip değmediğim, oynadığım futbolla ortaya çıkar. Üzerimde çok büyük bir baskı vardı bugüne kadar. İyi oynuyorduk, çok fazla gol pozisyonuna giriyorduk ve gol atamıyorduk, bunun sıkıntısı biraz üzerimizde vardı. Bu maçta gol attığım zaman çok mutlu oldum. Hem bu üzerimizdeki baskıyı attığımız için hem de galibiyet golünü attığım için mutluyum. Sağolsun arkadaşlarımla hep beraber kutladık bu golü. Çünkü hepimizin üzerinde bu baskı vardı, bu baskının sonucunda gelen bir sevinçti"

05.10.2009


 

TBMM BİSİKLET YARIŞI YAPILDI

TBMM'NİN 90. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde bisiklet yarışı gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Şeref Kapısında yarışı başlattı.Şahin, yaptığı kısa konuşmada, her türlü sporun sadece bireylerin değil, kurumların da gündeminde olması gerektiğini belirterek, TBMM'nin spor etkinlikleri yoluyla da 90. yılı kutlamayı düşündüğünü söyledi. Kendisinin de yarışmayı arzu ettiğini, ancak yarışacak durumda olmadığını belirten Şahin, sabah yürüyüş yaptığını belirtti. Şahin, ''Sabahleyin baktım, bisikletle yarışacak performans görmedim kendimde'' dedi.

05.10.2009


 

MACARİSTAN'DA OLAYLI DERBİ

nMACARİSTAN Sopron Ligi'nin 10. haftasında, Ujpeşt ile Ferençvaroş arasında yapılan derbi karşılaşmasında 5 taraftar ile 5 polis yaralandı. 104 yıllık tarihiyle dünya futbolunun en eski ve en büyük derbileri arasında gösterilen Ujpeşt-Ferençvaroş rekabetinde, dün Ujpeşt'in sahasında yapılan maça, yaşananlar damgasını vurdu. İki takım taraftarları maç öncesi başkent Budapeşte'nin 11. Bölgesinde kavgaya tutuştu. Polisin zorlukla ayırdığı kavga, maç sırasında ve sonrasında da devam etti.

05.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.