06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tesettür Fuarı yılda iki defa yapılacak

Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerin ağırlandığı dünyanın ilk Tesettür, İslâmî Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı yoğun istek sebebiyle, bundan böyle yaz ve kış olmak üzere iki defa organize edilecek.

Demos Fuarcılık tarafından düzenlenen ve dört günün ardından sona eren Türkiye ve Dünya’dan ziyaretçilerin ağırlandığı dünyanın ilk Tesettür, İslami Moda ve Aksesuarları İhtisas fuarı yoğun istek üzerine, bundan böyle yaz ve kış olmak iki bölümde organize edilecek.

Demos Fuarcılık ve Organizasyon Ltd. Şti. organizatörlerinden Onur Göksel, “Tayland ve Ürdün’den iki yabancı katılımcı firmanın yer aldığı fuarda 65 yerli stant açıldı. Türkiye’de ilk defa yapılan ve dört gün süren bir ihtisas fuarı için bunlar çok önemlidir” dedi. Göksel, “Katılımcı firmalardan talep gelmesinin üzerine, “4-7 Martta 2010 yaz kreasyonlarının sergilendiği ve ağırlığının yurt dışından ziyaretçinin geleceği, ikinci bölümün yani kış kreasyonlarının da 22-25 Temmuzda sergileneceği üçüncü bir fuar yapıyor olacağız” diyerek yönetimle aldıkları kararı paylaştılar. Ayrıca bunun katılımcı firmalardan talep edilmesinden dolayı da çok gururlu olduklarını ifade etti. Türkiye’de özellikle İslâmî moda ve giyim noktasında büyük bir gelişmenin görüldüğünü fakat bu gelişmeye karşılık şimdiye kadar geniş kapsamlı bir organizasyonun olmamasının büyük eksiklik olduğunun altını çizen Onur Göksel, bu noktadaki eksikliği gidermek için böyle bir sektörel fuar açtıklarını dile getirdi Göksel, “Ben doğan bu ilk çocuğun sağlıklı olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu. Fuara katılan firmaların hemen hemen hepsinin Türkiye’deki büyük perakendecileri ve toptancıları tanıdıkları vurgulayan Göksel, firma olarak bundan sonraki amaçlarının yurt dışındaki profesyonel alıcıları bu tür organizasyonlara getirmek olduğunu söyledi. Göksel “Türkiye, dünyaya İslâmî moda özellikle de dış bayan giyimi hususunda ciddi mal veriliyor. ABD’den tutun Malezya’ya, Orta Doğuya kadar birçok ülkeye ciddi mal veriyoruz. Bundan dolayı yurt dışı çalışmalarına ağırlık verdik” diyerek organizasyon hakkında bir değerlendirme yaptı. Birçok firmanın yer aldığı fuarda stant açan Tuğba&Venn giyim’den Kemal Ketencioğlu, tesettür giyimin böyle bir fuara ihtiyacı olduğunu söyleyerek bundan sonrada bu tür organizasyonlara katılacaklarını bildirdi. Bayilik sistemine sıcak bakmadıklarını söyleyen Ketencioğlu, yurtdışında birçok ülkede anlaştıkları firmalarla çalıştıklarını belirtti.

Dört gün süren fuarda gelinlikten kaftana, pardesüden kabanların son koleksiyon örneklerinin yanında bir de ebru sanatının inceliklerinin sergilendiği stant yer almıştı. Stant sahibi olan Banu Nazlı, stantta ziyaretçilerin önünde yaparak tanıttığı ebruya, özellikle yabancı konuklardan büyük ilginin olduğunu söyleyerek, “Ziyaretçilere ebru sanatının inceliklerini tarihinden başlayarak anlattım” dedi.

GÜLSEVİL KAHRİMAN / İSTANBUL

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DİPLOMATLAR BEDİÜZZAMAN'I TANIMAK İSTİYOR

  Kur’ân’a yaş sınırı yanlış

  Tesettür Fuarı yılda iki defa yapılacak

  Ortak soygun noktası

  3G mağduru olmayın

  Üniversite özgür olmalı

  Sigarada kahvehanelere taviz yok

  Türkiye, reform yapmaya devam etmeli

  DİSK Başkanına silahlı saldırı

  Bilirkişi, mühimmatla ilgili kararını açıklayacak

  Pegasus sefer arttırıyor

  Bayrampaşa Belediyesinden akıllı defter

  İklim değişikliği, açlık getirecek

  Patnos’ta bina çöktü: 5 yaralı

  OECD ülkelerinde özelleştirmede 5’inciyiz

  Greenpeace üyeleri, IMF'yi protesto etti

  Petrol arama platformu geliyor

  MB: Enflasyon, düzeyini koruyacak

  En düşük memur maaşı bin 44 lira olacak

  STK’lar, milletle devlet arasında köprü

  Gazeteciler Cemiyeti görev dağılımı yaptı

  Toplantı girişi “grip” kontrolü

  Süper gökdelene, süper hızlı asansör

  Duvarların arkasını göreceğiz

  Her 10 bebekten 1’i erkenci

  Gökten sucuk yağdı

  Öğrenciler ile araçlar aynı yolu kullanıyor

  Siirt’te kamyonlara silâhlı saldırı: 1 yaralı

  Prof. Ercan’dan deprem kılavuzu

  Müze gemilere ziyartçi ilgisi

  Van’da 35 kaçak yakalandı

  Kocaeli’nde deniz otobüsleri 10 ayda 1,5 milyon kişi taşıdı

  Amanos dağlarında 65 endemik bitki korunuyor

  Burdur’da 6 köyde toplu sağım merkezi kurulacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.