07 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

O maddeler değiştirilemez

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Anayasanın değiştirilemez hükümlerinin değiştirilmesi anlamındaki bir kanun teklifinin verilmemesi gerekir, verilse bile parlamentodan geçmesi zaten mümkün değildir’’ dedi.


ERDOĞAN “İLK İŞİMİZ O OLACAK” DEMİŞTİ

1 Ekim'de Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasıyla yeni yasama dönemi çalışmalarına başlayan TBMM'nin ilk toplantısında ilk gündem, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı

2010’da seçim var mı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, erken seçimle ilgili soruyu cevaplarken, “Bildiğim kadarıyla yok. AK Parti açısından düşünülmüyor, ama şartlar ne ge


  Avrupa Birliği’nden ifade özgürlüğü semineri

BAŞBAKANLIK Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ve Avrupa Komisyonu işbirliğiyle ‘’Siyasi Kriterler’’ alanında ‘’İfade Özgürlüğü’’ konulu seminer, Ankara’da yapılıyor.


  Çelebi, sol ayağına üç ay basamayacak

Florence Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Mücahit Atmanoğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin yaklaşık bir hafta hastanede kalacağını ve kırık sebebiyle 3 ay sol bacağının üzerine basamayacağını bildirdi. Atmanoğlu, “Kaç mermi çıkarıldı?” sorusu üzerine ise “2 tane mermi çekirdeği içeride kalmıştı. Ama 6 giriş çıkış var. 6-7 atış yapılmış. Çıkan mermilerden 2’si de kemikleri kırarak çıkmış” dedi. Bu arada, Çelebi, dün yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak servis katındaki özel odasına yatırıldı.


  SAİD NURSî ANAHTAR ŞAHSİYETTİR

RİSALE-İ Nur Enstitüsü, Türkiye’nin meselelerinin çözümünde Bediüzzaman Said Nursî’nin anahtar şahsiyet olduğunu vurguladı.


  Taksim’de IMF savaşı

İstanbul’da yapılan IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek amacıyla Taksim’de yürüyüş düzenlemek isteyen gruba, polis müdahale etti. Polis, sapanla bilye ve taş atan, çevredeki banka ve işyerlerine saldıran guba, havaya birkaç el ateş edip, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


  Türk gemisi 3 ay sonra serbest

Horİzon 1 Gemisi, Aden Körfezi’nde kaçırıldıktan 89 gün sonra korsanlarla yapılan anlaşma sonucu serbest bırakıldı.


  Memur “soyunacak”, kravat bırakacak

Türkİye Kamu-Sen, 10 Ekimden itibaren ‘’iş bırakma, soyunma, kravat bırakma, bölgesel miting ve Ankara’ya yürüyüş’’ eylemlerine başlayacak.


  Din görevlilerinin sorunları unutuldu

Türkİye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, din görevlilerinin sorunları unutulduğunu söyleyerek, “Din görevlilerinin halkın gözündeki değeri ile devletin verdiği değer arasında dağlar kadar uçurum var” diye konuştu.


  DTP’nin kongresine soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili soruşturma başlattı.


  Otomobil, TIR’ın altına girdi: 5 ölü

AğrI’nIn Patnos ilçesinde otomobil ile TIR’ın çarpışması sonucu 5 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Van’dan Patnos’a giden Sertaş Ataman yönetimindeki 65 EU 101 plakalı otomobil, Dedeli Köyü yakınlarındaki virajda dönüş yapmak isteyen Mehmet Aksu yönetimindeki 49 AS 351 plakalı TIR’ın altına girdi.


  Eminağaoğlu’nun “dinlenme” şikâyeti işleme konmadı

Adalet Bakanlığı, Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, bazı hakim ve savcılar hakkında dinleme kararı veren sulh ceza mahkemeleri hakimleriyle ilgili şikâyetini işleme koymadı.


  Mescid-i Aksa provokasyonuna tepki büyüyor

Çeşitli STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Filistin Dostları’nın çağrısıyla Taksim’de toplanan binlerce protestocu, İsrail’in ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı ve provokasyonlarını protesto ederken, başka illerde de eylemler yapıldı.


  “Kur’ân öğrenme yasağını millet affetmeyecek”

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, 28 Şubat’ın antidemokratik uygulamalarından birinin daha yok olmasının demokrasi açısından son derece memnuniyet verici olduğunu belirtirken, “Kur’ân öğrenimi üzerindeki anlamsız yasak, tarihin çöplüğündeki yerini alacak” dedi.


  THY, Asiana ile ortak çalışacak

TÜRK Hava Yolları (THY) ile Güney Kore’nin Asiana Hava Yolları, ortak uçuş (code share) anlaşması imzaladı.


  Batman’da bin 500 kadın Kur’ân-ı Kerim öğrenecek

BATMAN İl Müftülüğü, Kur’ân-ı Kerim öğrenmek isteyen kadınlar için şehir merkezinde 35 kurs açtı.


  Öğretmenler, çocuklarının öğretmen olmasını istemiyor

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Ülkemizin geleceğini ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere verilen ücret sefalet ücreti bile değildir.


  BÖYLE MAHYA OLUR MU?

İstanbul'un kurtuluş günü gerekçe gösterilerek 5 Ekim gecesi Süleymaniye Camiinin minarelerine asılan “Ne mutlu Türküm diyene” mahyası yadırgandı.


  Köye dönüşler hız kazandı

KÖYLERİN su, kanalizasyon, sağlık ocakları ve diğer altyapı hizmetlerine kavuşması, bütün bağlantı yollarının asfalt olması, büyük şehirlerin özellikle varoşlarında yaşayan, daha önce köylerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşları tekrar köylerine çekiyor.


  Dökümhane ayağa kalkıyor

FATİH Sultan Mehmet’in 1453’de bir çağın kapanıp, bir çağın açılmasına sebep olan İstanbul’u fethinde kullandığı top ve güllelerin yapıldığı Kırklareli’nin Demirköy ilçesindeki dökümhanede, bu yılın restorasyon çalışmaları tamamlandı.


  Kaya mezarlar, asırlara şahitlik ediyor

TARİHSEL süreç içerisinde daima yeni yerleşimlere sahne olan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, M.Ö. 7. yüzyılda Paflagonyalılar tarafından yapıldığı bilinen kaya mezarları geçen asırlara adeta meydan okuyor.


  Siirt Valiliği’nden çocuklara 388 bilgisayar

SİİRT Valiliği, şehit ve gazi çocukları ile yetim ve öksüz çocuklara bilgisayar hediye edecek. Vali Necati Şentürk, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bir proje kapsamında Devlet Malzeme Ofisi’nden 388 adet bilgisayarı 367 bin TL’ye aldığını söyledi.


  Su borcuna karşılık, belediyeye arsa verdiler

YALOVA'NIN merkeze bağlı Safran Köyü, biriken su borcu dolayısıyla icralık olunca, çareyi arsasını belediyeye vermekte buldu.


  Traktörün çıkamadığı yerde, domuzlardan faydalanıyorlar

Manİsa’nIn Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesi sakinleri, traktörle süremedikleri sarp arazideki zeytinliklerinde domuzlardan yararlanıyor.


  Deprem korkusunu terapiyle yenecekler

GEÇTİĞİMİZ ay Konya’da meydana gelen orta şiddetteki depremler ve devam eden artçılarının sebep olduğu endişeye karşı şehirde deprem konusunda eğitim çalışmalarına ağırlık verilmeye başlandı.


  Kapadokya seramiğine Japon eli değecek

KAPADOKYA Meslek Yüksekokulundaki (MYO) seramik eğitiminin geliştirilmesi ve mükemmelleştirilmesi amacıyla Japonya ile iş birliği yapıldığı bildirildi.


  İzmirli, tarihini öğreniyor

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), herkesin katılımına açık olarak düzenleyeceği ‘’Arkeoloji ve Sanat Tarihi Sertifika Kursu’’ ile taşıdığı değer bilinmediği için ‘’harabe’’ olarak adlandırılabilen arkeolojik kazı alanlarını tanıtacak.


  Buzdolabı gibi ev

BAYBURT’TA bir kişi, kış mevsiminde daha sıcak tutmak için evinin dış yüzeyini ve çatısını buzdolabı kapaklarıyla kaplıyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.