07 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Said Nursî Biyografi Kitabı’nın Urducası çıktı

İLK defa, İngilizce (Islam In Modern Turkey: An Intellectual Biography Of Bediuzzaman Said Nursi) olarak 2005’de Suny Press’den çıkan bu kitap, Türkçe, Arapça, Rusça ve Endonezyaca dillerine tercüme edilip basılmıştı.



YENİ NESİL, ASIRLIK ÖRGÜ GELENEĞİNİ BİLMİYOR

Ordu’nun Gölköy ilçesine bağlı Kozören Köyünde asırlardır yapılan geleneksel el san'atlarının kaybolmaya yüz tuttuğu belirtildi.



Eski İznik’e turizm gelecek!

BURSA’NIN İznik ilçesinde surlar içerisinde kalan eski İznik’in turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, uzunluğu 5 kilometre olan surların içerisinde eski İznik’te restorasyon çalışmaları yapılacağını açıkladı.



Altın Karagöz’de ön eleme tamamlandı

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında ‘Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’na katılacak diyalogsuz ulusal ve uluslar arası kısa filmler belli oldu.



Kütahya çiniciliği geçmişini arıyor

KÜTAHYA’DA yaşayan dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar, tarihte olan ancak günümüzde o kadar öncelikli bulunmayan İznik çiniciliğinin tanıtıldığını, tarihten bu yana kesintisiz devam eden Kütahya çiniciliğinin ise arka planda kaldığını söyledi.



Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler fotoğraflarda yaşayacak

ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından geleneksel hale getirilen Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı’nın bu yıl 13.’sü kutlanıyor.



Edirne’deki asırlık Saray Hamamı kurtarıldı

TÜRK hamam mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan Edirne’deki Saray Hamamı restore edilerek yok olmaktan kurtarıldı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.