07 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Protestolara kulak verin

Küresel ekonomiye yön verenlerin nerede yanlış yaptıklarını düşünmeleri gerektiğini söyleyen Başbakan RecepTayyip Erdoğan, IMF ve Dünya Bankası üst düzey yetkililerine seslenerek, “Salon dışında devam eden protestolara kulak vermek zorundayız ” dedi.



Doların tahtı sallanıyor

PETROL zengini Körfez ülkelerinin, petrol ticaretinde ABD dolarının yerini alacak para sepeti konusunda, Rusya, Çin, Japonya ve Fransa ile gizli görüşmeler yürüttüğü belirtildi.



IMF’nin cevabı bekleniyor

TÜRKİYE ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında dolaylı olarak yürütülen görüşmelerin, doğrudan görüşmelere dönüşmesi sürecinde IMF’nin cevabının beklendiği belirtildi.



IMF Başkanı iyimser

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel krizin gidişatı ile ilgili olumlu konuştu.



Yeni düzen: Sorumlu küreselleşme

DÜNYA Bankası Başkanı Robert Zoellick, ‘’yeni küresel düzen ‘sorumlu küreselleşme’ olmalıdır’’ dedi. Zoellick, yaptığı konuşmada, mevcut küresel krizin, uluslar arası ekonomik düzende yeni bir arayışı ortaya çıkardığını belirterek, ne tamamıyla eski küresel sistem ve kurallar ne de devlet ağırlık bir sistem değil, mevcut küresel sistemi tamir ederek, ‘’sorumlu bir küreselleşme’’ oluşturulması gerektiğini söyledi. Zoellick, uluslar arası kuruluşlar ve ülkelerin de ‘’sorumlu bir küreselleşme’’ için çalışması önerisinde bulundu.



Vatandaş, bankaların umurunda değil

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankamatiklerin ortak kullanımından ücret alınmasıyla ilgili olarak, ‘’Tüketici masraf ödemek istemiyorsa, en çok teşkilâtı olan, bankamatiği olan banka ile çalışsın.



‘Market yasası’ derhal geçmeli

ANKARA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, başşehirde gereğinden fazla hipermarketle alış veriş merkezi bulunduğunu ve bu durumun haksız rekabete yol açtığını belirterek, ‘’Hem hükümeti hem muhalefeti göreve çağırıyoruz; market yasası olarak bilinen düzenleme bir an önce hayata geçirilmeli’’ dedi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.