09 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Goldstone Raporu BM’de görüşülecek

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) ‘’Gazze’de savaş suçu işlendiğine ilişkin görüş bildiren Goldstone Raporu’nun Konsey’de ele alınması’’ talebini görüştüğü toplantının sonunda, bu ayki Orta Doğu aylık toplantısını 20 Ekimden 14 Ekime çekme kararı aldı.

Libya’nın acil isteğiyle basına kapalı yapılan toplantıda uzlaşmayla alınan karara göre, Konsey’in 14 Ekimde yapacağı Orta Doğu konulu toplantıda Goldstone raporu tartışılabilecek. 14 Ekimdeki toplantı ‘’açık toplantı’’ formatında düzenlenecek ve dolayısıyla BMGK üyelerinin dışında isteyen ülkeler de toplantıda söz alabilecek. Libya’nın BM Daimî Temsilcisi Büyükelçi Abdurrahman Muhammed Şalgam, ‘’Gazze’de savaş suçu işlendiğine ilişkin görüş bildiren Goldstone Raporu’nun’’ son derece önemli olduğunu belirterek ‘’Bu raporun, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) açık toplantı formatında tartışılmasını istedik ve bu amaçla Konsey’i acil görüşmeye çağırdık’’ dedi.

Şalgam, Konsey’in Goldstone Raporu’nun gündeme alınıp alınmamasına ilişkin olarak basına kapalı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, BM İnsan Hakları Konseyi’nin bazı nedenlerle raporun görüşülmesini gelecek yıl mart ayına kadar ertelediğini, bunun üzerine bu son derece önemli raporun BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine gelmesini istediklerini belirtti. Libya Büyükelçisi Şalgam ‘’Goldstone Raporu, 14 Ekimde BM Güvenlik Konseyi’nin açık toplantısında tartışılacaktır. Böylece politikacılar ve herkes bu raporun önemini anlayacaklar. Gazze’de yaşanan trajedi görülecektir’’ dedi. Şalgam, toplantıya, Filistin Dışişleri Bakanının da katılacağını bildirdi. Toplantıda Türkiye’nin, raporun müsait her ortamda tartışılmasından yana olduğunu belirttiği de kaydedildi. AB dönem başkanı İsveç’in Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise Gazze’de savaş suçu işlendiğine ilişkin görüş bildiren “Goldstone Raporunu” desteklediklerini bildirdi.

09.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Goldstone Raporu BM’de görüşülecek

  Patriotlar, ABD’yi memnun etti

  ABD ordusu: Yanlışlıkla çocuk öldürdük

  Güney Pasifik, iki kez daha sallandı

  “100 yıllık husûmet bitiyor”

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.