09 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Küçülme yine hız kazandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan, 2009 Yılı Ağustos Ayı Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarına göre sanayi üretim endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 5,7 geriledi.


MALİYE BAKANLIĞI RAPORUNUN ORTAYA KOYDUĞU TABLO

Maliye Bakanlığının Beklentiler Raporu, küresel krizin 2009 Merkezî Yönetim Bütçesindeki olumsuz etkilerini rakamlarla ortaya koydu. Rapora göre, bu y

İstihdamda kan kaybı arttı

TİSK, bu yılın ikinci çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre üretim ve verimlilikteki düşüşün hızının azaldığını, buna karşılık istihdamdaki düşüş


  Anlaşma olsa da, olmasa da IMF var

Türkİye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), siyasî iradenin anlaşma olsun ya da olmasın ağır IMF programlarını uyguladığını belirterek, “AKP hükümeti varken, verdiği kredilerin geri dönüşünü garanti etmek için dar gelirlilerin sırtına yeni yükler bindirilmesini isteyen IMF’ye gerek yoktur” dedi.


  Kapı dolaştıran zihniyet sona ermeli

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘’Vatandaşa sunulan hizmetlerde özellikle kamu kurumları arasındaki bilgi belge alışverişinde vatandaşı aracı kılan ve kapı kapı dolaştıran zihniyetin sona ermesi lâzım’’ dedi.


  Demokratik tepkiye evet, şiddete hayır

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarının dünyanın hangi şehrinde yapılırsa yapılsın protesto gruplarını bu şehirlere taşıdığını belirterek, ‘’Sivil toplum kuruluşları, sendikalar çok doğaldır muhalefet yapabilirler, gösteriler düzenleyebilirler.


  Diyanet-Sen: Yasaklar kalksın yasamıza kavuşalım

Türkİye Diyanet Ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ile Kur’ân öğrenimine getirilen yaş sınırının kaldırılmasına yönelik açıklamalarını olumlu ve geç kalmış bir karar olarak değerlendirdi.


  Genç Siviller’den yeni mahya teklifleri

İSTANBUL'UN kurtuluşu yıl dönümü dolayısıyla selâtin camilerine asılan mahyalar Genç Sivillerce Süleymaniye Camii önünde protesto edildi.


  Mahya skandalının hesabı sorulsun

Özgürder Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay: “Camiler, Allah’ın rızasını kazanmak adına ibadet maksadıyla Müslümanlar tarafından inşa edilmekte ve korunmaktayken nasıl olur da ırkçı-ulusalcı devlet politikalarının icra edileceği alanlara dönüştürülmeye çalışılır? Konuyla ilgili olarak Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğünden; Vakıflar Genel Müdürlüğünden ve Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç’tan açıklama bekliyoruz.”


  “Camiler, resmî ikonların ilân tahtasına dönüşmemeli

ÖZERK Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik, camilerin resmi ikonların ilan tahtasına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.


  MHP’den muhtarlara maaş zammı teklifi

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların geçimlerini sağlamaları için en az asgarî ücret kadar maaş almalarını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.


  Güney mahkemeye ifade vermedi, dosyası kapandı

DANIŞTAY ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ davasının 115. duruşması başladı.


  Erdoğan, Bahçeli’ye tazminat dâvâsı açtı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunduğu’’ gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhinde 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.


  İbrahim Özdabak’a dâvâ

Bağcılar Savcısı Ali Çakır, Sincan 1. Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz'ın şikâyeti üzerine, gazetemizde çıkan bir karikatürü sebebiyle İbrahim Özdabak'a hakaret dâvâsı açtı. 21 Mayıs 2009 tarihli Yeni Asya’da yayınlanan karikatürde, tank üzerinde oturan bir kişi tasvir edilmişti.


  Yetimler, İstanbul’da buluşacak

İHH İnsanî Yardım Vakfı, İstanbul’da 4. Uluslararası Yetim Buluşması’nı düzenliyor. 17 Ekim 2009 tarihinde Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek buluşmaya 10 ülkeden yetimler katılacak.


  Aylık 4 bin TL’ye çoban bulunmuyor

ÇUKUROVA Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Göncü Karakök, yetiştiricilerin aylık 4 bin TL ücretle bile çoban bulamadığını, bu sebeple diplomalı işsizler yetiştirmek yerine üniversitelerin bünyesinde çoban yetiştiren yüksek okullar açılması gerektiğini bildirdi.


  Malatya’da kuduz karantinası

MALATYA'NIN Doğanşehir, Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile merkeze bağlı Konak Mahallesi’nde, hayvanlarda kuduz vak'alarına rastlandı.


  Kur’ân’ı okudu, Müslüman oldu

ANTALYA'NIN Manavgat ilçesinde, Hint asıllı İngiliz Sıkh dinî mensubu bankacı ile Alman televizyon programı yapımcı asistanı Katolik bayan Müslüman oldu.


  Ek yerleştirme başvurusu için, son gün

ÜNİVERSİTELERDEKİ boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirmeler için 5 Ekimde başlayan başvurular bugün sona erecek.


  Fatih, İstanbul’da üniversitesiyle yaşayacak

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu vakfın eğitim şartını yerine getirmek için san'at ve sosyal bilimler alanında eğitim verecek bir üniversite kuruyor.


  1990 doğumlulara askerlik yoklaması uyarısı

MİLLÎ Savunma Bakanlığı, 1990 ve daha yaşlı doğumluların son yoklamalarını 31 Ekim 2009 tarihine kadar Askerlik Şubesi Başkanlıklarına müracaat ederek yaptırmaları gerektiğini bildirdi.


  Meyve-sebzeye “kış zammı”

HAVALARIN soğumaya başlamasıyla birlikte örtü altı üretime bağlı olarak meyve ve sebze fiyatlarının önümüzdeki günlerde yüzde 30 oranında artması bekleniyor.


  Dünyada 1.57 milyar Müslüman yaşıyor

Pew Din ve Kamu Hayatı Forumu adlı kuruluş tarafından yapılan ve kuruluş yetkililerince “şimdiye kadar din üzerine yapılmış en kapsamlı araştırma” olarak nitelenen araştırmanın sonuçları, dünyada her 4 kişiden 1’inin Müslüman olduğunu ortaya koydu.


  Mobil internet, sabit interneti solluyor

Mobİl geniş bant internet kullanıcı sayısının, yıl sonunda sabit geniş bant internet kullanıcısı sayısından fazla olacağı tahmin ediliyor.


  Türkiye’nin CERN’ini uzmanlar inceliyor

Türkİye’de, İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezinde (CERN) yürütülen bilimsel araştırmaların benzerlerinin yapılması amacıyla kurulan ‘’Türk Hızlandırıcı Merkezi’’nin çalışmalarını değerlendirmek üzere 14 kişilik uluslar arası uzmanlar heyeti bir araya geldi.


  NASA, yarın ay’ı bombalayacak

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), su bulma umuduyla Ay’ın güney kutbunu yarın erken saatlerde “bombardıman edecek.


  Yağ zihni açıyor

Yağin, zihni açtığı ve refleksleri güçlendirdiği ortaya çıktı.


  Tarihî seccade 6.5 milyon TL’ye satıldı

Londra’dakİ Sotheby’s Müzayede evinde yapılan açık arttırmada 16. yüzyıldan kalma olduğu sanılan bir İran seccadesi 6,5 milyon TL’ye alıcı buldu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.