09 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ABD'DE TÜRK DERBİSİ

FENERBAHÇE USA Derneği'nin davetlisi olarak New York'taki Türkevi'nde düzenlenen panele katılan ABD Futbol Federasyonu Başkanı Mark Abbott, ''Fenerbahçe ile Galatasaray takımlarının ülkenin en önemli stadyumlarının başında gelen Giants'da bir dostluk maçı yapmasının muhteşem bir olay olacağını'' söyledi.

Abbot, ABD'de yaşayan Türk futbolseverlerin ilgi gösterdiği panelde ülkesindeki futbol sistemi hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını cevapladı. Amerika'daki futbol sisteminin ve sektör olarak futbola bakışlarının Türkiye'den çok farklı olduğunu ifade eden Abbot, yönetenler olarak futbolu önce ticari bir iş, sonra spor olarak gördüklerinin altını çizdi. Abbott, ''Bu ülkede profesyonel her spor dalına ilk önce bir ticari faaliyet olarak bakılır. Biz de futbolu böyle görüyoruz. Federasyon Başkanı olarak ben uluslararası ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimi almış birisiyim. ABD'de futbol sektöründe yıllık 500 milyon dolarlık bir bütçe dönüyor'' dedi.

İSTANBUL'DA DERBİ İZLEYECEK

Konuşmasının ardından, futbolseverlerin sorularını cevaplayan ABD Futbol Federasyonu Başkanı, bir soru üzerine, ''Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabeti biliyorum. Başta New York ve New Jersey olmak üzere, ABD'de futbola ilgilenen çok sayıda Türk yaşıyor. Her iki takımın da burada, Giants Stadyumu'nda bir dostluk maçı yapması muhteşem bir olay olur. Eğer biz ve onlar programlarını ayarlayabilirlerse böyle bir organizasyonun içinde olmaktan mutluluk duyarım'' diye konuştu. Fenerbahçe USA Derneği yöneticileri de Abbott'u, kendilerinin davetlisi olarak İstanbul'da oynanacak bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemeye götüreceklerini belirtti.

09.10.2009


 

Türkiye-Ermenistan maçında herşey yasak

BURSA Valisi Şahabettin Harput, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında (A) Milli Takım'ın Ermenistan ile Bursa'da yapacağı maç için gerekli bütün önlemlerin alındığını bildirdi.

Vali Harput, 14 Ekim Çarşamba günü Bursa Atatürk Stadı'nda yapılacak maçın hazırlıkları ve alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Harput, Bursa'da oynanacak maçın Türkiye ile Ermenistan arasında olumlu istikamete doğru giden ilişkiler açısından ''Dönüm noktası'' olma özelliği taşıdığını söyledi. Maçın yapılacağı Bursa Atatürk Stadı'nda hazırlıkların devam ettiğini, bu konuda valilik olarak tüm kurum ve kuruluşlarla gerekli çalışmayı yaptıklarını bildiren Harput, maça gelecek taraftarların, Türk bayrağı ve kırmızı-beyaz renkler taşıyan flamalar dışında tribünlere herhangi bir şey sokamayacağını anlattı.

2 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

İki ülke cumhurbaşkanları ile Ermenistan heyetinin geliş-gidişi ve Bursa'daki programlarının yanı sıra maç öncesi, sırası ve sonrasında rahatsız edici bir durumun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Harput, bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli toplantı ve istişare içinde olduklarını söyledi. ''Ermenistan'dan taraftar gelecek mi?'' sorusuna ise Harput, bu konuda da kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, ancak konuk ülkeden kalabalık bir heyetin geleceğini bildirdi. Harput, maç için 2 binin üzerindeki güvenlik görevlisinin aktif bir şekilde görev alacağını, gerekli görüldüğü takdirde çevre illerden takviye isteyebileceklerini söyledi.

KARTON GETİRMEK BİLE YASAK

Taraftarların stada sıkı şekilde aranarak sokulacağını, maç öncesi tribünlerde de gerekli aramanın yapılacağını anlatan Harput, ayrıca taraftarlar içine sivil kıyafetli emniyet güçlerinin konuşlandırılacağını, tahrik edici tezahürat ve pankart açılması halinde bu görevlilerin olaya hemen müdahalede bulunacağını bildirdi. Harput, taraftarların, maç sırasında üzerine karşı tarafı tahrik edici slogan yazılabileceği ihtimaline karşı, koltukların üzerine koymak üzere karton bile getiremeyeceklerini belirtti. Tribünlerdeki renk ahengine büyük önem verdiklerine de değinen Harput, maç günü tüm taraftarlara yetecek kadar Türk bayrağının dağıtılmasının planları arasında olduğunu sözlerine ekledi.

09.10.2009


 

Denizli: Güveni geri getireceğiz

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen sezon kendisinin şansından bahsedenlerin bu sezon yaşadıkları şanssızlıkları gündeme getirmemesinden yakındı.

Hafta için yapılan antrenmanların ilk günlerinde basın mensuplarından uzak duran Denizli, dün sabahki çalışmada, antrenmanı takip eden gazetecilerle sohbet edip, çeşitli konularda soruları cevapladı. Mustafa Denizli, özellikle geçen sezon kazandıkları başarılarda şans faktörü görenleri eleştirerek, ''Futbol şansı zaman zaman vardır. Hava, saha şartları ve topun gittiği noktalar gibi şartlardan kaynaklanan şans söz konusudur. Bu, senede 2-3 defa göreceğimiz bir şeydir. Bu sezon şanssızlıktan bahsedene rastlamadık. Geçen sezon şanstan bahsedenler, bu sezonki şanssızlıktan bahsetmiyorlar'' diye konuştu. Denizli ''Bir takım farklı da kazansa, çok iyi de oynasa, eleştirilecektir. Futbolda eleştirinin olmadığı gün olmaz. Ama bazen doğru izlememekten, takip etmemekten kaynaklanan eleştiriler oluyor. Manchester United'ın, Wolfsburg'un ne yaptığını takip eden basın mensubu çok az'' diye konuştu.

Mustafa Denizli, takımın alt sıralarda olmasına rağmen, milli takımlara oyuncu göndermesinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: ''Milli takım olgusu çok farklı. Giden oyuncuların büyük bölümünün sürekliliği var. İsmail kadroya yeni giriyordu. İbrahim Kaş, İspanya'dayken de zaten milli takıma seçiliyordu. Milli takımdaki süreklilik doğru bir mesajdır, doğru seçimdir. Takımlarda kısa dönemli performanslar bunu etkilemez.'' Kadroda rotasyon ve istikrar konusundaki soruya ise Denizli, şu cevabı verdi: ''İki şekilde rotasyon vardır. Biri zaruretten kaynaklanan rotasyondur. 2-3 günde bir ağır maçlar oynuyorsan, uzun dönemli seyahatler yapıyorsan buna başvurmak mecburidir. Takımda birbirine yakın futbolcular var. Onlara şans vermek mantık dışı değil. 35-40 maçı göz ardı edemem. Takımı hazır tutmalıyım. Bunun hem avantajları, hem dezavantajları vardır. Bütün görevimiz, futbolcunun günlük ve haftalık durumlarını değerlendirmek. Lig 10. haftada bitmiyor. İstikrar dediğinizde de bu, bir kısmını dışlamak demek.''

09.10.2009


 

TELLO VE BOBO DÜZELMEYE MECBUR

MUSTAFA Denizli, takımda azalan güveni de geri getireceklerini söyledi.

Beşiktaş'ın şu anki yapısını değerlendirdikleri takdirde diğer takımlara göre en fazla değişikliğin kendilerinde olduğunu anlatan Denizli, ''Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer kulüplerde bu kadar değişim olmadı. Bizde mecburiyetten kaç tane değişiklik olmuş? Ekrem, İbrahim Toraman, Yusuf, Nobre, Bobo, Tello'nun sakatlık sıkıntıları oldu. Beşiktaş'ın sene başında kimseyi tatmin etmeyen görüntüsü var mıydı? Porto ve Catania maçlarını da kazanamamıştık. Güveni geri getireceğiz'' diye konuştu. Tello ve Bobo'nun geçen sezonki görüntüsünden uzak olduğu değerlendirmesi üzerine ise Mustafa Denizli, ''İkisi de istediğimiz noktaya gelecek. Gelmek mecburiyetindeler'' dedi.

09.10.2009


 

Yattara G.Saray'a hazırlanıyor

TRABZONSPOR, hafta sonu deplasmanda Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Belçika'ya giden teknik direktör Hugo Broos'un yer almadığı antrenmanı yardımcı antrenör Metin Diyadin yönetti.

Antrenmana milli takım kampında bulunan Gökhan, Ceyhun, Cale ve Song, Almanya'ya tedaviye giden kaptan Egemen ile ameliyat olan Zafer Yelen katılmadı. Yattara ise salonda kuvvet çalışması yaptı. Boynu tutulan Umut ile dirseğinde sakatlık bulunan Tolga ise takımdan ayrı olarak, doktor kontrolünde koşu yaptı.

Hugu Broos'un sakatlıktan yeni kurtulan ve geçen hafta Gaziantepspor maçında ikinci yarıda görev verdiği Yattara'dan, Galatasaray maçı öncesi tam olarak hazır olmasını istediği öğrenildi. Teknik direktör Broos'un hafta içinde antrenmanlarını salonda kuvvet çalışması yaparak sürdüren Yattara'ya bir gün önce izin verdiği ve bu futbolcunun Belçika'ya ailesinin yanına gideceği belirtildi. Trabzonspor'un dün akşamki çalışmanın ardından 3 gün izin yapacağı ve çalışmalarına 11 Ekim Pazartesi günü yeniden başlayacağı bildirildi.

09.10.2009


 

KEİTA İDMANA ÇIKTI

GALATASARAY, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların kuvvet çalışmasının ardından, takım halinde topla çalışmalar yaptıkları bildirildi. Fildişi Sahili Milli Takımı sağlık heyetinin kontrolünden geçtikten sonra milli takım aday kadrosundan affedilen Keita'nın, antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı belirtildi.

09.10.2009


 

VOLEYBOLDA ERKEKLER 1. LİGİ BU HAFTA BAŞLIYOR

AROMA Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde 2009-2010 sezonu, bu hafta sonu yapılacak maçlarla start alacak.

Ligde bu sezon İstanbul ve Ankara'dan 4'er, İzmir, Tokat, Kastamonu ve Konya'dan 1'er olmak üzere 12 takım mücadele edecek. İlk devre müsabakaları 10 Ekim-20 Aralık, 2. Devre maçları da 9 Ocak-21 Mart tarihleri arasındaoynanacak. Aroma Erkekler Birinci Ligi'nde ilk hafta maç programı şöyle: 10 Ekim Cumartesi: 13.00 Diltaş Konya Eğitim Kurumu-Halk Bankası (Konya Atatürk), 14.00 Maliye Milli Piyango-Beşiktaş (Selim Sırrı Tarcan), 15.00 Galatasaray-Fenerbahçe (TVF 50. yıl), 17.00 İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Kastamonu Bozkurt Belediye (Haldun Alagaş), 11 Ekim Pazar: 14.00 SGK-Tokat Belediyesi Plevnespor (Selim Sırrı Tarcan), 17.30 Arkas Spor-Ziraat Bankası (İzmir Atatürk)

09.10.2009


 

ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİGİ YARIN START ALIYOR

ERKEKLER Hentbol Süper Ligi'nde 2009-2010 sezonu, 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak maçlarla start alacak.

Yeni sezonda 12 takımın mücadele edeceği Süper Lig'de ilk hafta Ankara, İzmir ve Bursa'da oynanacak 5 karşılaşmayla başlayacak. Ankara'da oynanması gereken Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Beşiktaş karşılaşması ise İstanbul temsilcisinin Avrupa Kupası maç nedeniyle ertelendi. Süper Lig'in 1. haftasında yapılacak maçların programı ise şöyle: 10 Ekim Cumartesi: 13.00 Bursa Nilüfer Belediyesi-İstanbul Dost Spor, 15.00 Maliye Milli Piyango-İzmir SGK, 14.00 İzmir Büyükşehir Belediyesi-Çankaya Belediyesi Hoy-Tur, 17.00 Ankara 06 Ater-Ankara Emekspor, 11 Ekim Pazar: 14.00 Ankara İl Özel İdaresi-Bahçeşehir Koleji.

09.10.2009


 

POLAT GECEYE KATILACAK

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, Kuşadası Galatasaray Taraftarlar Derneği'nin gecesine katılacak.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Galatasaray Taraftarlar Derneği'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3. kez düzenlenecek gece, 11 Ekim Pazar akşamı Kuşadası Adakule Hotel'de yapılacak.

09.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.