11 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Rijkaard gitmek mi istiyor?

GALATASARAY'DA son dönemde yaşanan puan kayıplarını değerlendiren eski yönetici Fatih Gökşen, çok çarpıcı ifadeler kullandı. Takımda ve teknik direktör Rijkaard'ta motivasyon eksikliği olduğu söyleyen Gökşen, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın Büyükçekmece'de yapılması planlanan tesislerin imza törenine Özhan Canaydın'ı çağırmayarak vefasızlık ettiğini söyledi. Fatih Gökşen, Radyospor'da Aydın Cingöz ile Gündem programına birbirinden çarpıcı açıklamalar yaparken, galibiyet serisi bozulduğu için Galatasaray'da motivasyon kaybı ve yorgunluk olduğunu söyledi. Gökşen, "İyi futbolculara ve takıma sahibiz. Kulüp tarihinde görülmemiş bir bütçe ile sezonu açtık. Dünya çapında bir hocayla çalışıyoruz. Üç maçlık puan kayıplarını yorgunluğa bağlıyorum. Galibiyet serisini kaçırdıktan sonra takımda hava bozuldu." diye konştu.

ÜSTÜNEL TAKIMIN HERŞEYİNİ BİLİYOR

Galatasaray Futbol Komitesi Üyesi Huldan Üstünel'in "Takımda motivasyon eksikliği var" açıklamasının hatırlatılması üzerine Gökşen, "Kendisi şube sorumlusu, olayı ve içeriyi en iyi bilen o. Hergün futbolcularla birlikte. Takımda bir yorgunluk ve motivasyon kaybı var. Yönetici arkadaşlar bu kara bulutları hemen dağıtmalı." dedi. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ta da motivasyon kaybı olduğunu söyleyen Gökşen, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Gökşen, şöyle konuştu; "Hocada da bir motivasyon eksikliği var. Görüntüye bakıldığında, Rijkaard'ın saç sakal karışmış, duruşu yorgun ve bıkkın. Milan olayı kafasını karıştırmış, başkanla bu konuyu görüşmüş, dertleşmiş, Milan'a gitmek istemiş olabilir. Milan'ın eski oyuncusu olduğu için Milan gel diyorsa gitmek isteyebilir."

CANAYDIN'A VEFASIZLIK YAPILDI

Galatasaray'ın yeni kamp merkezi için Büyükçekmece Belediyesi ile yapılan protokol sırasında üzüldüğünü söyleyen Gökşen, "Üzüldüğüm tek nokta başkan protokolü imzalarken Özhan Canaydın'ı davet edebilirdi. Etmemesi üzücü oldu. Emeği geçen insanlar tabiki böyle bir davet beklemiştir. Keşke Özhan Canaydın da davet edilseydi çünkü bu projede Canaydın'ın çok emeği vardı" dedi.

11.10.2009


 

Beşiktaş'ta başkan adayları ısınıyor

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hikmet Çetin, Beşiktaş Kulubü'ne başkan aday olacağı şeklinde çıkan haberler üzerine "Başkan adaylığım için şu anda birşey söyleyemem" dedi. Beşiktaş'ın şu an büyük sıkıntısı olduğunu söyleyen Hikmet Çetin, adaylık kararına ilişkin şu an bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Eski Başkan Süleyman Seba'nın ocak ayındaki kongrede başkan adayı olmasını istediği Çetin, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla saat 17.00'de Ankara'dan İstanbul'a geldi. Çetin, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan çıkarken gazetecilerin 'Aday olacak mısını?' sorusuna kaçamak cevap verdi. Gazetelerde hakkında çıkan haberleri okuduğunu belirten Çetin, ''Şu anda bir şey söyleyemem. Süleyman Seba değerlendirmelerine görüşmelerine saygı duyduğum, her zaman görüştüğümüz çok değerli bir dostum''dedi.

CAMİA BU İŞİ TOPARLAR

Hikmet Çetin, gazetecilerle konuşurken yanına siyah beyazlı kulübün eski yönetici Aydın Ayaydın geldi. Ayaydın, tokalaştıktan sonra kameraya ''Bizim başkan adayımızdır'' diyerek Çetin'i gösterdi. Beşiktaş'ın büyük sıkıntısı olduğunu belirten Çetin, ''Bu sıkıntıyı bakın Aydın Ayaydın da yardımcı olacak her beraber çözeceğiz'' cümlesiyle aday olacağı sinyalini verdi. Eski yönetici Aydın Ayaydın, Türkiye'nin en köklü takımı olan Beşiktaş'ta belli dönemlerde bir takım aksaklıklar olduğunu, şu anda da bir takım aksaklıklar var gibi gözüktüğünü söyledi. Beşiktaş camiasının mutlaka bu işi toparlayacağına inandığını kaydeden Ayaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Önümüzdeki ocak ayında kongremiz vardır. Adaylar bir netleşin. Yıldırım Demirören de Beşiktaş'a önemli hizmetleri dokunmuş bir arkadaşımızdır. Murat Aksu ve Hikmet Çetin'in ismi geçiyor. Adayların her üçü de camianın kabul edeceği isimler. Adaylar netleştikten sonra sanıyorum camia kendi içinde Beşiktaş'ın yararına kim görüyorsa onu seçecektir''

11.10.2009


 

GUİZA'YI AĞLATAN SAKATLIK

FENERBAHÇE'NİN İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın, İspanya Milli Takımı'nın antrenmanı sırasında sakatlandığı ve milli takımdan ayrılacağı bildirildi. 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile 5. Grup'ta bulunan ve İspanya'nın önceki akşam yaptığı son antrenmanda, sağ ayak arka adalelerinde küçük bir yırtık tespit edilen Güiza'nın sakatlığının ciddi olabileceği belirtildi. Antrenmanı hemen hemen gözyaşlarıyla üzgün terk ettiği söylenen futbolcunun, bugün daha ayrıntılı bir kontrolden geçirileceği ve durumuna göre İstanbul'a ya da İspanya'ya geri gönderileceği ifade edildi.

11.10.2009


 

F.Bahçe'de Alex'in veliahtı genç Özer Hurmacı oluyor

FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı mücadele için çalışmalarını, A2 takımıyla oynadığı hazırlık maçıyla sürdürdü. Can Bartu Tesisleri'ndeki maçı (A) takım 3-1 kazırken, sarı-lacivertli ekibin golleri genç forvet oyuncusu Furkan'dan geldi. A2 takımının tek golünü ise Doğukan kaydetti. Murat Özcan, Yunus Taşkın ve Serdar Kip hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşma 10'ar kişilik kadrolarla oynandı. (A) takımın kardosu Mert, Ali, Deniz, Bekir, Uğur, Mehmet Topuz, Selçuk, Özer, Onur ve Furkan'dan oluştu. A2 takımında ise Ertuğrul, Murat (Dk. 68 Semih), Serhat (Dk. 72 Sertaç), Hasan, Devrimcan (Dk. 72 Erdi), Doğukan, Enis (Dk. 68 Sercan), Barış (Dk. 31 İsmail), Birindar (Dk. 56 Yiğit), Berk (Dk. 72 Berkay) forma giydi. Karşılaşmanın ilk yarısı 9. ve 18. dakikalarda Furkan'ın attığı 2 golle A takımının 2-0 üstünlüğüyle tamamlanırken, ikinci yarıda Furkan 66. dakikada attığı 3. golle takımını 3-0 öne geçirdi. Mücadelenin son golünü A2 takımı adına Doğukan kaydetti.

BREZİLYALILAR OYNAMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, A2 takımı karşısında Breziyalı futbolculara görev vermeyip, lig ve Avrupa kupaları mücadelelerinde forma şansı bulamayan oyuncularına yer verdi. Roberto Carlos, Bilica, Vederson ve Cristian maç oynandığı sırada diğer sahada Roland Koch yönetiminde istasyon çalışmalarıyla yoğun tempoda geçen bir çalışma yaptı. Tedavisi süren Deivid ile Alex de antrenman ve maçta yer almazken, Alex salondaki çalışmasının ardından saha kenarında bir süre mücadeleyi izledi. Futbol Altyapı Koordinatörü ve Fenerbahçe A2 Takımı Teknik Direktörü Şenol Çorlu da hazırlık mücadelesinde takımının başında yer aldı.

ÖZER, ALEX'İN YERİNDE

Sarı-lacivertli ekipte, hazırlık mücadelesinde Özer Hurmacı, Alex'in misyonunu üstlendi. Özer hareketli oyunu ve paslarıyla dikkati çekerken, 3 gole imza atan Furkan'ın yanı sıra orta alanın solunda görev yapan Onur, performanslarıyla beğenilen isimler oldu.

11.10.2009


 

ECZACIBAŞI VOLEYBOL TAKIMI BASINA TANITILDI

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Zentiva, yeni sezonda mücadele edeceği kadrosunu basına tanıttı. Kanyon Alışveriş Merkezi'nde Eczacıbaşı Zentiva Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, menajer Elena Chabovta, antrenör Guiseppe Cuccarini, Zentiva Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Elif Çelik ve sporcuların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, yeni sezon ile ilgili hedefler açıklandı.

11.10.2009


 

KARADENİZ'DE REKOR DALIŞ DENEMESİ

RİZE Doğa Sporları Kulübü profesyonel dalgıçlarından Danış Mete ve Erdinç Turanlı, Karadeniz'de 84,1 metreye tüple rekor dalış gerçekleştirdi. Danış Mete (58) ve Erdinç Turanlı (34), rekor dalış denemesi yapmak için Rize Yelkenli Kulübü önünden tekneyle denize açıldı. Yaklaşık 3 kilometre açıkta hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar Mete ve Turanlı, tüple Karadeniz'de rekor kırmak için dalış yaptı. Mete ve Turanlı, 84,1 metreye daldı, ardından da başarılı şekilde yüzeye çıktı. Rekor dalışı, 18 dakikada tamamlandı.

11.10.2009


 

BURSA'YI ERMENİSTAN MAÇI HEYECANI SARDI

BURSASPORLU taraftarlar, A Milli Futbol Takımı'nı, 2010 Dünya Kupası elemeleri 5. Grup'ta Ermenistan ile yapacağı karşılaşmada, centilmence destekleyecek. Bursaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Murat Vatansever, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ekim Çarşamba gecesi Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak çok önemli karşılaşmada Bursalı futbolseverlerin örnek bir tavır sergileyeceğini belirtti. Vatansever, şunları kaydetti: ''Gerek Milli Takım'ın gruptaki kritik durumu, gerekse rakibin Ermenistan gibi son derece stratejik bir ülke olması karşılaşmanın öneminin çok daha fazla armasına neden olmaktadır. Bu karşılaşma Bursa ve biz Bursalılar açısından bir imtihan vesilesi olacaktır. Bursaspor Taraftarlar Derneği olarak bizlerin inancı odur ki; cefakar Bursaspor taraftarı bu karşılaşmada hem son günlerde kendileri hakkında yapılan haksız itham ve yorumlara en güzel cevabı verecek, hem de tüm dünyanın gözü önünde bu imtihanı iftihara dönüştürecektir.''

11.10.2009


 

SURİYE BAYAN BASKETBOL TAKIMI HOCASI BİR TÜRK

SURİYE'DE faaliyet gösteren Türk iş adamı Enis Kobak, aynı zamanda Suriye (A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörlüğünü yapıyor. Suriye'deki iş adamları, birçok kez Türkiye'ye ve Suriye'ye sorunları ve talepleri dile getiren çağrılar yaptı. Ancak bir elektronik firmasının Suriye temsilciliğini yürüten Enis Kobak'ın yaptığı çağrı, daha öncekilerden oldukça farklı. Kobak, Türkiye'nin, Suriye'ye spor konusunda destek vermesi için çağrıda bulunuyor. Suriye (A) Milli Bayan Basketbol ile Barada Spor Kulübü Bayan Basketbol takımlarının antrenörlüklerini yapan Kobak, ''Türkiye'den isteğimiz Suriye ile sadece iş değil, spor alanında da biraraya gelmesi'' dedi. Türkiye'de spor altyapısının çok güçlü olduğunu belirten Kobak, bu altyapının Suriye'ye de taşınmasının ve spor okullarının kurulmasının çok zor olmadığını belirtti.

11.10.2009


 

MASSA'NIN DARBE ALAN SOL GÖZÜ İYİLEŞTİ

FERRARİ'NİN dünyaca ünlü Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın darbe alan sol gözünün tamamen iyileştiği ve yüzde 100 gördüğü açıklandı. Uluslararası Otomobil Birliği (FIA) doktorları tarafından kontrolden geçirilen Felipe Massa'nın sağlığına tamamen kavuştuğu, darbe alan sol gözünün ise artık yüzde 100 gördüğü bildirildi. Sağlığına tamamen kavuştuğunu söyleyen Felipe Massa, özel doktoru Dino Altmann ile gelecek hafta Fransa'nın başkenti Paris'e gideceklerini, son kontrollerin burada yapılacağını ve bir dizi fizik testinden geçeceğini açıkladı. Felipe Massa, 25 Temmuz tarihinde Macaristan'da yapılan Formula 1 yarışmasının sıralama turlarında kafasına çarpan 800 gramlık çelik yay nedeniyle ağır yaralanmıştı.

11.10.2009


 

Sivas hocasına kavuşuyor

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Sivasspor'un, ön anlaşma imzaladığı teknik direktör Muhsin Ertuğral ile bugün resmi sözleşme imzalayacağı bildirildi. Bülent Uygun'un, ligin 8. haftasında 2-0 kazanılan Antalyaspor maçı sonrası istifasının ardından, teknik direktörlük görevi için Muhsin Ertuğral'da karar kılan Sivasspor'un, ön anlaşma imzaladığı Ertuğral ile bugün resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan, ''Hocamız pazar günü imza atıyor'' başlıklı duyuruda, ''Sivasspor teknik direktörlüğü görevine getirilen Muhsin Ertuğral ve teknik ekibi, başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyelerimizin katılacağı törende resmi imzasını atacak'' ifadelerine yer verildi. İmza töreninin, Sivasspor Tesisleri'nde bugün saat 13.00'de gerçekleştirileceği belirtildi. Bu arada, Ertuğral'ın yardımcılarından Talat Üzüm'ün dün kulüp tesislerine gelerek takımı çalıştırdığı öğrenildi. Bugün de Talat Üzüm yönetiminde çalışacak kırmızı-beyazlı ekibin, ligin 9. haftasında deplasmanda oynanacak Gençlerbirliği maçına Ertuğral ve ekibi yönetiminde hazırlanacağı bildirildi.

11.10.2009


 

"Yıldızlara Giden Yol" TRT 1'de

TÜRK futbolunun bir dönemine damgasını vuran Feyyaz Uçar, Hami Mandıralı, Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci, Rüştü Reçber gibi yıldızlar programın konukları oldu. Beşiktaş'ın efsanevi futbolcularından Feyyaz Uçar'ın konuk olacağı Yıldızlara Giden Yol bu hafta en iyi bölümlerinden birisiyle ekrana gelecek. TRT'nin gelecekteki futbol yıldızları ve günümüz futbol tutkunları için hazırladığı "Yıldızlara Giden Yol" programı bu hafta dopdolu geçecek. Emre Belözoğlu'nun çalım tekniklerini, Hami Mandıralı'nın topa vuruş ve şut tekniklerini, Rüştü Reçber'in de iyi bir kaleci olmanın inceliklerini göstereceği bu haftaki programın özel konuğu Beşiktaş'ın efsane Metin, Ali, Feyyaz üçlüsünden Feyyaz Uçar olacak. Futbolda son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dünya sıralamasında önemli bir yer edinen Türkiye futbolunun bugünlere gelmesinde büyük emekleri geçen Türk futbolunun kibar golcüsü Feyyaz Uçar geleceğin yıldızlarına nasıl "Feyyaz" olunabileceğini anlatacak. Yoğun bir ilgiyle izlenen ve bu hafta 12. Bölümü yayınlanacak programda ayrıca Gattuso ve Torres gibi dünyaca ünlü futbolcular yer alacak.

YILDIZLAR OKULU TRT 1'DE

Futbolun kurallarından, topa vuruş tekniklerine, futbol hakkında söylenmiş önemli sözlerden, futbolu konu eden sinema filmlerine kadar birçok alt başlık altında yeni kuşağa futbolu sevdirmeyi ve öğretmeyi amaç edinen programda ayrıca "hocaların hocası" Gündüz Tekin Onay bu hafta da yıldız adaylarına rehberlik edecek. Yıldızlara Giden Yol programının her hafta olduğu gibi bu hafta da TRT-1 ekranlarında gelecek.

11.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.