12 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BİZİ İSPANYA YIKTI

A MİLLİ Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika karşısında Bosna maçının yıkımını yaşadıklarını söyledi. "Kendimizi başarısız görüyoruz" diyen Terim, bir basın açıklaması yapacağını kaydetti. Bir grubun imparator, diğerinin istifa demesine ve futbolculara edilen küfre üzüldüğünü belirten Terim, 14 Ekim Çarşamba günü Bursa'da oynanacak olan Ermenistan maçının ardından Bursa'dan veda edeceğini söyledi. Terim, şunları söyledi; "Bosna maçının rakibin ortada geçen maçta golü atması, bunu birden görmek kötü oldu. İddiamız yoktu bu maç sonrasında ama kaybetmek de kötüydü. Gidemediğimiz için maçın neticesinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Çünkü Estonya maçından sonra takımın kafası önüne düşmüştü. O kadar güzel hazırlandılar ki, bu skor olmasa kazanırdık.. İlk yarı Bosna maçını birlikte seyrettiler. Oyun dengeliyken Bosna'nın gol atması, bir iddianın kalmaması çok ağır etki yaptı. Çok iyi bir maç oynamadık bugün, ama kazanabilir miydik sorusuna bu moralsizliği yanıt olarak verebilirim."

FUTBOLCULARIMI KİMSE YARGILAYAMAZ

Terim, ortada bir başarısızlığın olduğunu da belirterek, ''Oyuncuyu suçlamak benim tarzım da değil, işim de değil. Bir başkasını da suçlamam. Böyle bir durumda bile mücadele ettiler, 1-1'i yakalasak maç değişebilirdi. Ama onlara da hak veriyorum, kendilerini çok hazırlamışlardı. Bizim hatamızdan bu durum oluştu grupta. Ama böyle bir haber psikolojik yıkıma neden oldu. Bu Dünya Kupası'na gidemedik diye yargılanacaksak, onlar değildir yargılanacaklar. Bunun kritiğini verecek, açıklamasını yapacaklar belli. Kulüp ve milli takımlar da bizi çok iyi temsil ediyorlar. Kaybettiler diye onları suçlayacak halimiz yok. İkinci yarıda oyunu hapsettik rakibin yarı sahasına ama olmadı." diye konuştu. Terim daha sonra şöyle devam etti;"Başarısız olarak görüyoruz kendimizi bu turnuvada. Terim bırakıyor bırakmıyor tantanalarının geçmesini bekleyip bir basın toplantısı yapacağım. Türk futbolunun olan hadiseleri gözler önüne serip Türk futboluna yön vermek benim görevim. Bir takım açıklamaları orada yapmak Türk futbolu adına benim görevim. İspanya 1., Türkiye 2. olur demiştik. Play off'ta da kaybedebilirdik ama burada 2. olmalıydık. Dediğim gibi basın toplantısında bir şeyler açıklayacağım.Bazı şeyler acıtıyor. Bir grup imparator diyor, bir grup istifa.. 89 yılından beri bu insanların vakit geçirdikleri yer sokaklar, eğlenceler oldu, ellerinde Türk bayraklarıyla.. Ama futbolda bu da oluyor.. Yine de üzerinde ay yıldızlı eşofman olan çocuklara küfretmek olmuyor. Bugün soyunma odasında belki başkası olsa sahaya bile çıkamazdı.''

İSPANYA MAÇLARINI KÖTÜ BİR DÖNEMDE OYNADIK

Terim, gruptan çıkma şansını, geçen sezon oynadıkları maçlarda kaybettiklerine dikkati çekti. Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 2 İspanya maçının, oyuncularının fizik ve sakatlık olarak hiç hazır bulunmadığı bir döneme denk geldiğini belirterek, ''Özellikle İstanbul'daki ispanya maçı, beraberliğe üzüleceğimiz bir karşılaşma görüntüsü çizerken, son saniyede mağlup olduk'' dedi. Kuralar sonunda, İspanya ve Türkiye'nin favori görüldüğüne işaret eden Terim, ''İyi de başlamamıza rağmen genel olarak istikrarlı bir tablo çizemedik. Bir şansımız vardı, o da Bosna Hersek'i sahasında yenmekti, olmadı'' şeklinde konuştu.

12.10.2009


 

NİHAT KAHVECİ: SUÇLU ARAMAYIN

A MİLLİ Futbol Takımın forvet oyuncusu Nihat Kahveci, Belçika maçının ardından yaptığı açıklamada özeleştiri yaptı. Takım olarak kötü oynadıklarını ve başarısız olduklarını belirten golcü oyuncu suçlama yapmanın yersiz olduğunu savundu. A Milli Takım'ın forveti Nihat Kahveci yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Gidemeyeceğimizi biliyorduk ama üzülmedik dersek yalan olur. Avrupa şampiyonası kura çekimi var. Oraya daha yüksek bir torbadan girebilmek için avantaj sağlamak istiyorduk. Erken gol yedik ve bu da bizim moralimizi bozdu. Maça 1-0 geride başladık diyebiliriz. Aldığımız yenilgide Bosna maçının etkisi yok. Biz ne olursa olsun son 2 maçı kazanıp Avrupa Şampiyonası kura çekimi için avantajlı gitme amacındaydık. Kötü oynadık, üzgünüz. Şunu herkes bilmeli ki bu grup 2010'a gidemediği için üzgün. Tabii ki Türk halkı da üzgün ama en çok üzülenler bizleriz. Gitmeliydik. Suçlu aranmaz; futbolcular, yönetim, teknik kadro herkes suçludur ama suçlu aranmaz. Grubun genelinde kritik maçlarda istediğimiz skorları elde edemedik ama genel olarak sadece üzgün olduğumuzu söylüyorum. En çok üzüldüğüm maçlarda tek bir maç söylemek zor olur ama hocamız atılan her maçın her golün önemli olduğunu söylemişti. Son dakikalarda kaybettiğimiz İspanya maçı, Estonya maçı, Belçika maçı ve bir çok pozisyon bulduğumuz kaderimizin belirleneceği Bosna maçında hep üzüldük. Girdiği turnuvalara renk katan bir takımdık. Euro 2008'den sonra bizi övdüler ettiler ama şimdi de eleştiriler olacak. Bu doğaldır, eleştiri futbolun kaçınılmaz gerçeğidir genel olarak konuşacak olursak ama başarısız olduk."

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta, Türkiye'nin şansı kalmazken, İspanya ve Bosna Hersek ilk 2 sırada yer alarak gruptan çıkmayı garantiledi. Türkiye, grubunda Belçika'ya 2-0 yenildi. 12 puanda kalan Türkiye, 3. sıradaki yerini korudu. Belçika ise puanını 10'a yükseltti ve 4. basamakta yer aldı. Grupta lider İspanya, deplasmanda Ermenistan'ı 2-1, Bosna Hersek yine deplasmanda Estonya'yı 2-0 mağlup etti. 5. Grupta son maçların programı şöyle: Bosna Hersek-İspanya, Türkiye-Ermenistan, Estonya-Belçika. FOTOĞRAF: CİHAN

12.10.2009


 

Fatih Terim geri dönmez

2010 için grup maçlarına ümitli başladık, hüsranla bitirdik. Şimdi bir dünya kupası finallerine daha katılamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Halbuki Türk Milli Takımı aldığı sürpriz sonuçlar ve her yerde tribünleri dolduran taraftarları ile ilgiyle takip edilen renkli bir ekipti. Son Belçika maçında alınan mağlubiyet sonrası gurbetçilerimizin istemediğimiz taşkınlıklarda bulunmasına üzüntüyle karşılamakla birlikte, bize yakışmadığını itiraf etmemiz gerekir.

Fatih Terim'in ortaya çıkan bu başarısız tablodan sonra istifa etmesini normal karşılamalıyız. 14 Ekim'de Bursa'da oynanacak Ermenistan maçından sonra görevi bırakıp, veda edeceğini açıkladı. Bu kararından dönüş olmasını kimse beklemesin. Federasyondaki bazı yöneticiler onun gitmesine pek sıcak bakmıyor. 2012'ye kadar sözleşmesi olduğunu bahane ederek, görev kalması için baskı yapıyorlar. Bize göre bu tip baskılar boşa kürek çekmekten başka bir işe yaramaz. Ortada bir başarısızlık var. Bunun sorumlusu olarak Fatih Terim kendisini görüyor. İstifa kararı bu açıdan değerlendirilirse, kabul görmesi lazım.

Fatih Terim'in gitmesiyle birlikte milli takımda birtakım değişikliklere gidilmesi şart gibi görünüyor. Terim döneminde aday kadroya çağrılan isimler her zaman tartışma konusu olmuştur. Son Belçika maçında da bunu gördük. Kendi takımlarında yedek oynayanlar, milli takımda ilk 11'de sahaya çıktılar. Bundan sonra 3 büyük takıma göre aday kadro seçiminin son bulmasını bekliyoruz. Yeni hedef 2012 Avrupa Şampiyonası olacak olursa yeni isimleri kadroya kazandırmak için şimdiden kollar sıvanmalıdır.

Öncelikle Fatih Terim'in yerine gelecek isim kim olacak tartışması başlayacak. Üzülerek söyleyelim ki, Türkiye'de milli takımın başına geçecek yetişmiş bir teknik adam şu anda yok gibi görünüyor. Gözler yine Avrupa'ya çevrilecek. Medyada Hiddink ve Lucescu'nun isimleri öne çıkarıldı ama her ikisi de şu anda faal olarak görev yapıyor. Ağır tazminat şartları bu iki hoca ile anlaşmanın zor olacağını gösteriyor. Futbol Federasyonu bu konuda çok iyi düşünüp, acele bir karar vermeli.

[email protected]

EROL DOYURAN

12.10.2009


 

BEŞİKTAŞ BATUHAN'I BEKLİYOR

GOL yollarında bu sezon büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, genç oyuncusu Batuhan Karadeniz'i bekliyor. Nobre, Bobo, Holosko ve Nihat gibi forvet oyuncularına sahip olmasına rağmen hücum hattında henüz istediği verimi alamayan siyah-beyazlı takımda, genç Batuhan oynadığı maçlarda skora yakın kimliğiyle dikkat çekiyor. Beşiktaş altyapısında yetişen ve oynadığı her kulvardaki maçlarda kolay gol bulmasıyla birçok kulübün dikkatini çeken Batuhan, resmi ve özel maçlarda skorer kimliğini ön plana çıkardı.

İNGİLİZLER BİLE TAKİP ETTİ

Turkcell Süper Lig'de 28 maçta şu ana dek 10 gol atan, ancak omzundaki sakatlık nedeniyle bu sezon henüz forma şansı bulamayan Batuhan, resmi ve özel toplam 103 maçta rakip fileleri 66 kez havalandırdı. Altyapı takımlarında attığı gollerle İngiliz kulüplerinin takibine de giren siyah-beyazlı oyuncu, özellikle geçen sezon Eskişehirspor'da kiralık oynadığı dönemde Turkcell Süper Lig'de attığı 8 golle kale önünde ne kadar tehlikeli bir forvet oyuncusu olduğunu gösterdi. Özel turnuvalar ve kupalardaki 19 maçta 16 gol atan, yine özel karşılaşmalarda 27 kez sahaya çıkan ve 23 gol kaydeden genç oyuncu, milli takımların farklı kategorilerinde de savunmaların korkulu rüyası oldu.

18 YAŞINDA MİLLİ OLDU

Batuhan, Beşiktaş'ta çok az şans bulmasına rağmen golcü özelliğiyle Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de dikkatini çekti. 18 yaşındaki oyuncu, sakatlık sıkıntısı yaşamadığı dönemlerde Terim tarafından (A) Milli Takım'a davet edilirken, milli takımın 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde İspanya ve Bosna Hersek ile yaptığı maçlarda da forma giymişti. Batuhan, ilk (A) Milli Takım heyecanını 17 yaşında Bosna Hersek karşısında yaşadı. Siyah-beyazlı oyuncu, Türkiye'nin 2-1 kazandığı karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Sezon başında Gaziantepspor Kulübü'ne verilen Batuhan Karadeniz, kısa süreli bu macerasından sonra Beşiktaş'a döndü. Batuhan, siyah-beyazlı takıma dönmesine rağmen omzundaki sakatlığı nedeniyle uzun süre takımından ayrı kaldı. Ameliyat olan genç oyuncu, bir süre takımdan ayrı çalışırken, yavaş yavaş takımla çalışmalara başladı.

ÖZEL HAYATI SIKINTIYA SOKTU

Golcü kimliğiyle ön plana çıkan Batuhan, özel yaşantısı nedeniyle ise eleştiri konusu oldu. Geçen sezon Eskişehirspor'da forma giyen ve takımının Fenerbahçe ile yaptığı maç öncesi kamptan kaçan siyah-beyazlı oyuncu, bu davranışlarıyla büyük eleştiriler alırken, zaman zaman yaptığı bu hareketleriyle takım içinde sıkıntı meydana getirdi.

12.10.2009


 

ROMANYA 20 YILIN EN AĞIR YENİLGİSİNİ ALDI

2010 Dünya Kupası 7. grupta bulunan Romanya, Sırbistan karşısında son 20 yılın en ağır yenilgisini aldı. Belgrad Kızılyıldız stadında oynanan maçta Romanya rakibine 5-0 yenilmekten kurtulamadı. Baştan sona ev sahibi ekibin baskısı latında geçen maçta golleri, Zigiç, Panteliç, Kuzmanoviç ve Jovanoviç'ten (2) geldi. 364 gün aradan sonra birlikte oynayan Mutu ve Chivu'nun uyumusuzluğu dikkat çekti. Takımın başındaki ilk yenilgisini alan teknik direktör Razvan Lucescu sonucu 'yüz kızartıcı' olarak nitelendirdi. Bu sonuçla Sırbistan Güney Afrika'daki şampiyonaya gitmeyi garantilerken, gruptaki iddiasını ancak matematiksel olarak sürdüren Romanya kupaya veda etti.

12.10.2009


 

MEDVEDEV VE PUTİN ALMANYA MAÇINDA ÜZÜLDÜ

ALMANYA ile Rusya arasında oynanılan ve 'kader maçı' olarak nitelendirilen futbol karşılaşması Almanya'nın galibiyetiyle sonuçlandı. Futbolda 2010 Dünya Kupası'nın 4. Grup eleme maçında Alman Milli Futbol Takımı, Rusya Milli Futbol takımını Miroslav Klose'nin 35. dakikadaki tek golüyle mağlup etti. Almanya, bu sonuçla Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılmayı garantiledi. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin karşılaşmayı, Rusya Başbakan Yardımcısı Viktor Zubkov, Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder ve üst düzey siyasi yetkililerle birlikte izledi. Putin maç sonuna kadar sakin tavrını sürdürürken, Medvedev'in oldukça heyecanlı davranması ve zaman zaman bağırması dikkat çekti.

12.10.2009


 

TRABZONSPOR GÖKHAN'I ÜNAL'I BIRAKMIYOR

TRABZONSPOR Kulübü Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, milli oyuncuları Gökhan Ünal'dan şimdi ve gelecek yıllarda da yararlanmayı düşündüklerini söyledi. Alioğlu, yaptığı açıklamada, Gökhan Ünal ile ilgili basın organlarında çıkan haberlerin hepsinin spekülatif haberler olduğunu belirterek, ''Kolaycılıkla gündem oluşturuluyor. Trabzonspor, Gökhan'a önemli yatırımlar yapmıştır. Gökhan, Türkiye'de gol kralı olarak kendisini ispat etmiş bir oyuncudur. Trabzonspor, şimdi ve gelecek yıllarda bu futbolcudan yararlanmayı düşünmektedir'' dedi.

12.10.2009


 

ALANYALI İMAMLAR FUTBOL TURNUVASINDA BULUŞTU

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde camilerde görev yapan din görevlileri arasında 'Halı Saha Futbol Turnuvası' düzenlendi.Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Alanya Müftülüğü 'Halı Saha Futbol Turnuvası' düzenledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvaya Alanya merkez ve beldelerinde görev yapan 72 imam katılıyor. Cikcilli beldesindeki Bilal Mobilya Halı Saha Tesisleri'nde başlayan turnuva 4 gün sürecek. Eleme usulü düzenlenen turnuva sonunda şampiyon olan takımdaki imamlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Alanya İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, turnuva düzenlemekteki amaçlarının din görevlilerini kaynaştırmak olduğunu söyledi. Birincisi 2006 yılında organize edilen turnuvayı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Başpınar, önceki yıllara göre bu yıl katılımın ve takım sayısının fazla olduğunu kaydetti. Geçen yıl Okurcalarspor beldesindeki imamların kurduğu Okurcalarspor'un şampiyon olduğunu hatırlatan Başpınar, "Okurcalarspor bu yıl da turnuvada iddialı görünüyor. Kim şampiyon olursa olsun kazanan dostluk olsun. 14 Ekim'de final maçının ardından ödül töreni düzenleyeceğiz." dedi.

12.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.