13 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ÇİÇEKLERLE KARŞILADIK

DÜNYA Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki son maçta 14 Ekim Çarşamba günü Türkiye ile karşılaşacak olan Ermenistan Milli Takımı, dün Bursa'ya geldi. Uluslararası Yenişehir Havaalanı'na inen Ermenistan kafilesi, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve Yenişehir Belediyesporlu futbolcular tarafından çiçeklerle karşılandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havaalanına, kafileyi taşımak üzere üç ayrı otobüs getirildi. Kafile, pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Holiday Inn Otel'de kampa girmek üzere havaalanından ayrıldı.

YABANCI BASIN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye'nin, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 14 Ekim Çarşamba günü Ermenistan ile Bursa'da yapacağı maça yabancı basının yoğun ilgi gösterdiği bildirildi. Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği'nden (TSYD) aldığı bilgiye göre, Bursa Atatürk Stadyumu'ndaki karşılaşmayı Ermenistan, Almanya, Fransa, Danimarka, ABD, Azerbaycan ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 92 basın mensubu takip edecek. Türkiye'den ise foto muhabirleri de dahil olmak üzere yaklaşık 200 gazeteci karşılaşma için akreditasyon yaptırdı. Bu arada, karşılaşmayı takip etmek üzere başvuran, ancak çeşitli nedenlerle müracaatları kabul edilmeyen yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun da bulunduğu öğrenildi.

ERMENİSTAN'DAN 12 GAZETECİ GELDİ

Türkiye'nin, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 14 Ekim Çarşamba günü Ermenistan ile Bursa'da yapacağı maçı takip etmek için 12 Ermeni gazeteci geldi. Ermenistan kafilesiyle birlikte Uçakla Uluslararası Yenişehir Havaalanı'na gelen Ermeni gazetecilerin eşyalarını taşıyacak araç bulunamayınca, kısa süreli bir sorun yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinin devreye girmesiyle sorun çözülürken, Ermenistan federasyonu yetkililerinin gazetecilerin araç sorunu çözülmeden havaalanından ayrılmadığı gözlendi. Gazeteciler, daha sonra TFF'nin sağladığı araçla Ermenistan kafilesinin kalacağı otele gitti.

13.10.2009


 

Denizli: Bana teklif gelmez

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı taraftarlara hak ettikleri mutluluğu yaşatacaklarını söyledi. Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Denizlispor maçında yaşanan olayların ve sıkıntının Kasımpaşa ile oynayacakları karşılaşmaya yansımayacağını ileri sürdü. O dönemin artık geride kaldığını ifade eden deneyimli teknik adam, ''Taraftarımıza içerde ve dışarıda hak ettiği mutluluğu yaşatacağız'' dedi. Denizli, ligin uzun bir maraton olduğunu kaydederek, ''Bu yarışta rakiplerimiz var. Bizim yaşadığımız puan kayıplarını her takım yaşayabilir. Bu köprünün altından daha çok sular geçer'' diye konuştu.

KADRODA EKSİLME OLACAK

Mustafa Denizli, devre arasında takıma takviye yapıp yapmayacakları sorusuna, ''Devre arası için araştırdığımız bir futbolcu yok. Transferi konuşmak için daha çok erken. Bu kadrodan eksilme olacağı kesin ama gelecek olacak mı, şu an için bilemeyiz. Futbolcu arayışında değiliz'' diye cevap verdi. Bu sezon en çok hangi maçta üzüldüğü sorusu üzerine de Denizli, ''En çok CSKA Moskova maçında üzüldüm'' dedi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Ermenistan maçı sonrası görevi bırakacağının hatırlatılması üzerine de Denizli, şöyle konuştu: ''Fatih Terim'in ruh halini en iyi ben anlarım. Neden istifa ettiği, yanlış mı doğru mu konularında bir şey söyleyemem. Kendisi en iyi kararı alır. Ben Estonya'nın Bosna-Hersek'i yeneceğini düşünüyordum ama yanıldım. Böyle elenmek üzücü oldu.'' Denizli, milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olduğunu belirterek, ''Başarılı turnuvaların ardından bu tür şeyler yaşanabilir. Bunu Avrupa'nın diğer ülkeleri de zaman zaman yaşıyorlar'' şeklinde konuştu.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

Mustafa Denizli, milli takımın Belçika ile oynadığı maçla ilgili olarak da, ''O maçta takımın başında kim olursa olsun, hangi futbolcu oynarsa oynasın bundan farklı olmazdı. O günkü psikoloji kolay bir psikoloji değildi. Ama bu durumu kimse dile getirmiyor'' diye konuştu. ''Milli takımın başına yerli mi, yabancı mı teknik direktör gelmeli?'' sorusuna Denizli, ''1950'li yıllardan sonraki milli takım çizgisine baktığımızda hangi antrenörün döneminde neler yaşandığı net olarak görülmüştür. O tabloya baktığımızda yerli mi, yabancı mı teknik adamın nasıl bir başarı kazandırabileceğini görebiliriz'' cevabını verdi.

KENDİSİNE TEKLİF GELİRSE

Mustafa Denizli, milli takım için kendisine bir teklif gelmesi durumunda nasıl davranacağının sorulması üzerine, ''Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi işini çok iyi yapan profesyonel kişilerdir. Beşiktaş'ın başında 24 saatini geçiren birine böyle bir teklif yapılacağını düşünmüyorum. Bazen zamanım Beşiktaş'a yetmiyor bile'' diye konuştu.

13.10.2009


 

UEFA şike yapan 40 kulübü açıklayacak

BELÇİKA'NIN en yüksek tirajlı gazetelerinde HLN'nin iddiasına göre, UEFA'nın elinde Avrupa'da 40 kulübün şike yaptığına dair belge bulunuyor. Gazete manşetten verdiği, ''Görülmemiş şike olayı'' başlıklı haberinde, UEFA'nın Avrupa'daki 40 kulübün şike yaptığını ve bu durumun yapılan araştırmalar sonucunda ispatlandığını iddia etti. Haberde, şike araştırma komisyonunun başında bulunan Karl Dhont'un, Kasım ayında şike dosyasını açıklayacağına da yer verildi. 2005 yılında Belçika, Çinli Zheyon Ye'nin şike skandallarıyla çalkanmıştı. Şimdi ise UEFA'nın yeni raporuna göre, en azından bir Belçika kulübünün de şikeye dahil olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'DEN 2. LİG TAKIMLARI VAR

Gazete, UEFA ile İnterpol'ün ortaklaşa yaptığı araştırmalarda kendilerine ulaşan birçok şike dosyasının ispat edildiğini ve Karl Dhont'a göre, UEFA tarihinde en büyük skandal dosyası olacağını yazdı. Şikelerin birçoğunun UEFA veya Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarındaki maçlarda gerçekleştiğine dikkat çekilen haberde, şike olaylarının birçoğunun ise doğu bloku ülkelerinde gerçekleştirildiğine yer verildi. Haberde, UEFA'nın son yıllarda Belçika'da başlayan ve Çin mafyasının etkin olduğu şike olaylarından sonra özel bir bilgisayar programıyla şikeleri araştırıp, ispat edebildiği ve bu konuda UEFA'nın büyük bir yatırımı da olduğu bildirildi. Gazetenin haberinde, UEFA'nın şike raporu hakkında tüm ülke futbol federasyonlarına bilgi verildiği, Türkiye'de ise TFF 2. Lig'de çok sayıda kulübün şike olayına karıştığı iddiası da yer aldı.

13.10.2009


 

Polat: Rijkaard G.Saray'da mutlu

KUŞADASI Galatasaraylılar Derneği ''Gala Yemeği'' düzenledi. Kuşadası Adakule Otel balo salonundaki yemeğine Galatasaray Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstüner, Murat Yalçındağ, Erol Çeliker, Kuşadası Dernek Başkanı Emre Türkmen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile davetliler katıldı. Kulüp başkanı Adnan Polat, burada yaptığı konuşmada, takımın başarısı ve hedeflerine ulaşması için ekonomik anlamda güçlü olmalarının gerektiğini belirtti. Adnan Polat, gecede gazetecilerin sorularını da cevapladı. Polat, bir soru üzerine, ''Kritik bir hafta içerisindeyiz, önümüzde Trabzon, Bükreş, Fenerbahçe maçı var. Şu anda ligde fark 5, bundan sonra daha çok puan farkının açılmasına tahammülümüz yok, böyle bir şey olursa lig yarışında çok ciddi yara alırız'' dedi.Polat, şunları kaydetti:'' Milan, Frank Rijkaard'ı alacak olsa, sezon başında Milan'a giderdi. Sezon öncesi konuştuk. Galatasaray'da olmaktan mutlu. İki yıllık da sözleşmesi var. Bu günlerde Galatasaray takımının her şeyiyle uğraşıyorlar. Herkes bir şeyler yazıp çiziyor. Ama biz, doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz ve de ilerlemeye devam edeceğiz.''

13.10.2009


 

ÜMİTLER, ERMENİSTAN'LA ESKİŞEHİR'DE OYNUYOR

ÜMİT Milli Futbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası elemeleri 2. Grup'taki 4. maçında bugün Eskişehir'de Ermenistan ile karşılaşacak. Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Alexandru Deaconu yönetecek. Deaconu'nun yardımcılıklarını Eduard Eugeniu Dumitrescu ve Sebastian Eugen Gheorghe yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Serbastian Coltescu.Türkiye'nin grubunda oynanacak günün diğer maçında ise İrlanda Cumhuriyeti ile İsviçre karşı karşıya gelecek. Türk Milli Takımı, grupta deplasmanda Ermenistan ile yaptığı maçı 5-2 kazanmıştı.

13.10.2009


 

G.SARAY-TRABZON MAÇI BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de 18 Ekim Pazar günü oynanacak GalatasarayTrabzonspor maçının biletleri bugün satışa sunulacak. Biletix bayilerinden saat 10.00'dan itibaren satışına başlanacak biletlerin fiyatları şöyle: Numaralı VIP 1: 385 TL, Numaralı VIP 2: 330 TL, Numaralı Grup 1: 220 TL, Numaralı Grup 2: 165 TL, Kapalı Alt Grup 1: 150 TL, Kapalı Alt Grup 2: 100 TL, Yeni Açık Alt: 50 TL, Yeni Açık Üst: 50 TL, Eski Açık: 50 TL, Özel Tribün: 200 TL.

13.10.2009


 

BURSASPOR'A KÖTÜ HABER: İVANKOV 6 HAFTA YOK

BULGARİSTAN Milli Futbol Takımı'nın ve Bursaspor'un kalecisi Dimitar Ivankov, sakatlığı nedeniyle en az 6 hafta sahalardan uzak kalacak. 2010 Dünya Kupası elemelerinde Cumartesi günü Kıbrıs Rum Kesimi'ne 4-1 mağlubiyetle biten maçta, rakip takımın forvet oyuncusu Michael Konstantinou ile çarpışması üzerine, bacağındaki bir kemiği çatlayan Ivankov, en az 6 hafta forma giyemeyecek. 8. Grup'ta 3. sırada bulunan Bulgaristan, son maçını 14 Ekim Çarşamba günü Gürcistan ile yapacak.

13.10.2009


 

DEL BOSQUE'DEN SAKAT DANİEL GUİZA YORUMU

İSPANYA Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Ermenistan maçı sonrasında 5 futbolcusunun sakatlanarak kadrodan çıkarılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Güiza giderse hiçbir şey değişmez ama Xavi giderse değişir'' dedi. İspanyol Cadenaser radyosuna açıklama yapan Del Bosque, sakatlanan Xavi, Puyol, Cesc, Güiza ve Marchena'nın milli takım kadrosundan çıkartılarak, kulüplerine geri gönderilmeleri sonrasında mevcut durumu değerlendirdi. ''Güiza giderse hiçbir şey değişmez ama Xavi giderse değişir'' ifadesini kullanan spanyol teknik adam, ''Xavi için herkes alarma geçer. Milli takım için önemli, çok gerekli bir futbolcu'' şeklinde konuştu.

13.10.2009


 

NEVZAT DEMİR 2 GÜN İÇİNDE ANNE VE BABASINI KAYBETTİ

nBEŞİKTAŞ Kulübü'nün eski başkan adaylarından Nevzat Demir, 2 gün önce ölen babasının ardından annesini Fatma Demir'i de kaybetti. Demir'in, 2 gün arayla anne ve babası vefat ederken, siyah beyazlı kulüp, resmi internet sitesinden başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, ''Camiamızın değerli isimlerinden Nevzat Demir'in babasının kaybının hemen ardından, kıymetli annesi Fatma Demir'i de kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah'tan rahmet, Nevzat Demir'e, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz'' denildi.

13.10.2009


 

ERBAA'DA YEŞİL BAŞPEHLİVAN

nTOKAT'IN Erbaa ilçesinde, ''20. Erbaa Geleneksel Yağlı Güreşleri'' düzenlendi. Erbaa Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlere toplam 346 güreşçi katıldı. Güreşlerin finalinde, Kırkpınar yağlı güreşleri başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile Ahmet Kavakçı karşılaştı. Zorlu geçen mücadele sonucunda Mehmet Yeşil Yeşil, başpehlivan oldu.

13.10.2009


 

Spor medyası Fatih Terim'i hiç sevemedi

Türk futbol tarihinin en başarılı, en iddialı ve belki de en çok tartışılan teknik direktörü Fatih Terim. Kulüpler bazında Galatasaray'la Türkiye'ye ilk UEFA Avrupa Kupası’nı kazandırdı, İtalya'nın dünyaca ünlü takımı Milan'da hocalık yaparak tüm sporseverlerin takdirini kazandı, 1996'da Türkiye'yi tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası finallerine taşıdı ve ikinci döneminde ise Euro 2008'de Türk Milli Takımını ilk 4'e sokmayı sağladı. İşte böyle bir tablonun mimarı olan Fatih Terim'in adı başarının yanısıra polemiğin olduğu her noktada yer aldı.

Fatih Terim, yaklaşık 4 yıl 4 aydır görevde bulundu. 25'i özel, 30'u resmi 55 maçta sahaya çıktı. 25 özel maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. 30 resmi maçta ise 16 karşılaşma kazandı, 7 kez berabere kaldı, 7 maçı kaybetti. Genel toplamda, 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Onun döneminde resmi maçlarda 55 gol attık, 35 gol yedik, özel maçlarda 33 gol attık, 26 gol yedik. Bu dönem, tüm zamanlar içinde bir teknik adamın bir defada milli takımda en uzun görev aldığı dönemdir. En fazla maç kazanıp, en az yenildiği dönemdir. Bu dönem resmi organizasyonlarda milli takımın tarihteki hiçbir süreçte olmadığı kadar maç kazandığı ve en istikrarlı dönemidir.

Türkiye'ye böyle bir tablo bırakan Fatih Terim'in Ermenistan maçından sonra görevi bırakacağını açıklamasıyla birlikte spor medyası tarafından yerden yere vurulmasını anlamakta zorlanıyoruz. Bize göre bu durum hiç etik değil. Alınan her başarısız sonuç sonunda yapılan eleştiri doğal karşılanır. Ancak, kişilik haklarına hedef alan eleştiriler, eleştiri olmaktan çıkıp, bir intikam duygusunu uyandırır. En basit örnek, Terim'in aldığı ücreti başka bir meslektaşıyla mukayese edip, onu yıpratmak doğru bir davranış değildir. Süper Lig'imizde Terim'i bile çok gerilerde bırakacak astronomik ücretlere imza atan teknik adam yok mu?. Ama onların aldığı ücret nedense gazetelere manşet olmuyor ya da oldurulmuyor.

Fatih Terim, Futbol Federasyonu yetkililerinin "devam et" ısrarına rağmen istifa ederek dik bir duruş sergilemiştir. İstese "2012'ye kadar sözleşmem var, göndermek istiyorlarsa tazminatımı ödesinler" diyebilirdi. Ama hedefi olan bir teknik adam olduğu için çalışmadan, ter dökmeden para kazanmayı düşünmedi. Avrupa'dan teklif aldığını, bundan sonra kulüp bazında çalışacağını söyledi.

Fatih Terim'in agresif kişiliği ona has bir karakter. Onunla çalışmak isteyenler o karakterini kabul ederek, el sıkışacak. Aslında birebir ilişkilerde nazik ve iyi diyalog kuran biridir. Daima güleryüzlü olmaya çalışır. Onunla 4-5 defa görüşme yaptım, hiç kırıcı olmadan sorulara cevap verdi. Ufku geniş bir teknik adam. Sadece Türkiye'yi değil, Avrupa liglerini de yakından takip ediyor. Eşinin katkısı ile hem İngilizce, hem İtalyancayı çok iyi konuşabiliyor. Bu sene belki takım çalıştırmayıp, dinlenecek. Gelecek yıllarda Avrupa'da ses getirecek yeni başarılara imza atacağına inanıyorum. Kendisine "güle güle" diyorum.

[email protected]

EROL DOYURAN

13.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.