14 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BURSA'DA TARîHİ MAÇ

(A) MİLLİ Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. ve son maçında bugün Bursa'da Ermenistan ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson. İspanya'nın lider olarak finallere katılma, Bosna-Hersek'in de ikinci olarak play-off baraj maçları oynamayı garantilediği grupta günün diğer maçlarında Bosna Hersek-İspanya ve Estonya-Belçika karşı karşıya gelecek.

İLK DEFA TÜRKİYE'DE OYNAYACAKLAR

Türkiye ile Ermenistan (A) milli futbol takımları, Bursa'da yapılacak sınavda tarihte ilk kez Türkiye sınırları içinde sahaya çıkacaklar. İki ülke (A) milli takımları, yine tarihlerinde ilk kez 6 Eylül 2008'de Erivan'da karşılaşmış ve Türk Milli Takımı, Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk'ün golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı Bursa'da 7. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, Bursa Atatürk Stadı'nda şimdiye dek yaptığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 4'ü resmi, 2'si özel bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Bursa Atatürk Stadı'nda son maçını 6 Haziran 2001 tarihinde Makedonya ile (3-3) yapan Türkiye, bu statta Hollanda ve Almanya gibi Avrupa'nın futbol devlerini yenmeyi başardı.

ERMENİSTAN KARŞISINDA 468. SINAVA

ÇIKIYORUZ

(A) Milli Futbol Takımı, bugün Bursa'da Ermenistan ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. ve son maçla birlikte, 468. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 246'sı resmi, 221'i özel olmak üzere geride kalan toplam 467 maçta 164 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 191 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 602 gol atarken, kalesinde ise 712 gol gördü.

14.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BURSA'DA TARîHİ MAÇ

  FATİH TERİM'İN VEDA GÜNÜ

  Terim'e çok üzüldüm

  2010'a gidememenin bilânçosu 400 milyon dolar!

  Daum'dan Özer'e alkış

  F.Bahçe'ye İskoç, G.Saray'a İsveçli hakem

  Beşiktaş taraftarları Kartalcell'e alo diyecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.