17 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çatışmanın dermanı, Türkiye

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, herkesin kabusu olan medeniyetler çatışmasının dermanının Türkiye olduğunu belirtti. Bakan Bağış, Santralistanbul’da, AB Komisyonu’nun Türkiye’ye davet ettiği gazetecilerle yuvarlak masa toplantısına katıldı. Basına kapalı yapılan toplantının ardından, AB Türkiye Delegasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen ‘’17. AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı’’nın açılışında konuşan Bağış, Avrupa’nın, Türkiye’siz eksik kalacağını vurguladı. Bütün Avrupa kurumlarının tam üyesi olan Türkiye’nin, yalnızca AB’ye üye olmadığını belirten Bağış, ‘’Bu ülke batının en doğusu, doğunun da en batısında yer alıyor. Bundan dolayı da biz bir köprü ve barış getiricisi rolü oynuyoruz’’ dedi. Türkiye’nin, bölgedeki ülkeler arasında ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını, İspanya ile Medeniyetler İttifakı’nda yer aldığını hatırlatan Bağış, şöyle devam etti:

‘’Birleşmiş Milletler, 20-30 yıl önce Türkiye’yi Kıbrıs konusunda istilacılıkla suçlarken özür dilemiş ve Güvenlik Konseyine üye yapmıştır. Çünkü bu Ada’daki çözümü bloke eden tarafın Türkiye olmadığı açıkça anlaşılmıştır. Türkiye, önemli bir rol oynamaya devam edecektir ve hepimizin kabusu olan medeniyetler çatışmasının dermanı Türkiye’dir.’’

Bağış, çoğu Müslüman olan, genç ve dinamik nüfusa sahip Türkiye’nin, demokrasi ve İslam kültürünün birlikte yaşama kültürünü hayata geçirebilen bir ülke olduğunu belirterek, ‘’Kilise, cami ve sinagoglar 800 yılı aşkın süredir İstanbul’da yan yana duruyor. Kendi çocuklarımı yetiştirdiğim sokaklarda Ermeniler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Museviler, Aleviler, Sünniler, inananlar ve inanmayanlar hep birlikte yaşıyoruz ve her dini bayramda, her dinin bayramında çocuklar kutlamalar yapıyor, armağanlar alıyor. İşte AB’ye getireceğimiz en büyük katkı budur’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, Avrupa’nın önünde yer alan enerji güvenliği, kaçak göç, uyuşturucu kaçakçılığı, yaşlanan nüfusa karşı alınacak önlemler, yeni pazarlara duyulan ihtiyaç gibi sorunların hepsinin çözümünde önemli rol oynayacağına işaret eden Bağış, ‘’Ben de bu büyük buluşmanın gerçek olacağına inanıyorum. Bu büyük buluşma da Türkiye, AB’ye üye olduğunda gerçekleşecektir. Bütün müzakereye başlamış ülkeler müzakereleri tamamlamıştır. Türkiye de istisna olmayacaktır’’ şeklinde konuştu.

Bağış, bu süreçte Türkiye’nin de kendisini hazırlaması gerektiğini ve sonuçta Türkiye’nin de daha iyi bir yer haline geleceğini kaydetti. İstanbul / aa

17.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Görüşme, şartlı mı şartsız mı olacak?

  Balkanların ve Kafkasların istikrarını önemsiyoruz

  Yeşil Kart bütçeyi zorluyor

  Sigara yasağı kâr getirdi

  Yetimler ilgi odağı oldu

  Bir milyar kişi, açlığın pençesinde

  KUR’ÂN BİZİ KENDİSİNE ÇAĞIRIYOR

  İstanbul’da Deniz Feneri e.V araması

  Okullarda domuz gribi aşısı uygulanacak

  Basın kartına ulaşımda indirim

  Asker memur adaylarına müjde

  MASAK Başkanlığına, Kaplan

  Gıda güvenliği tehlikede

  Çatışmanın dermanı, Türkiye

  Yalçınbayır: Türkiye’de yargıya güven sorunu var

  Yılbaşına kadar doğal gaza zam yok

  Cudi ve Gabar’da operasyon

  Çiçek: İlk üç madde ortak paydamız

  Dinçer: Amacımız adaletsizliği düzeltmek

  Memur haciz, çiftçi destek peşinde

  Pirinçte, ihracatçı ülke olabiliriz

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.