17 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

AVRASYA MARATONU YARIN START ALACAK

BU yıl "İstanbul koşuyor" sloganıyla yüz binleri bir araya getirecek olan Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, yarın start alıyor. 31. Avrasya Maratonu'na yerli ve yabancı 7 bin seçkin atletin katılması beklenirken, bu isimlerden bir bölümü 15 kilometrelik yarışta mücadele edecek. Maraton'a tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Halk Koşusu'nda yine 100 bin İstanbulluyla birlikte koşacak. Bu yıl toplam ödül, yine 1 milyon bin dolar. Bayan ve Erkek kategorilerinde ipi göğüsleyecek atlet, 50 bin dolar alırken yeni düzenlemeyle Türk sporculara özel teşvikler uygulanarak bir Türk sporcunun şampiyon olması halinde alacağı ödül 100 bin dolara çıkacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sporcular ayakkabılarına takılacak çiple yarışacak. Organizasyon günü yaklaşık 3.500 kişilik bir ekip görev yapacak.

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU YİNE YARIŞACAK

Bu yıl, elit atletler arasında dünya listesinde ilk 50'de olan Gudisa Shentema da yarışacak. IAAF listesinde 41.sırada ve en iyi derecesi 2:07:34 olan Shentema'nın hedefi rekor kırmak. Geçen yılın maraton şampiyonu olan Kasime Adilo Roba da bu yıl, yine birincilik mücadelesi verecek elit atletler arasında yerini alacak. En iyi derecesi 2:10:20 olan geçen yılın şampiyonu Roba'nın hedefi ikinci kez maratonu birinci bitirmek. Bu yıl çip uygulaması ilk kez halk koşusunda yer alacak. Feshane Kültür Merkezi'nde devam eden Avrasya Maratonu Fuarı'nda, yarışa katılacak atletlere çip, tişört, çanta ve göğüs numaralarının dağıtımı stantlarda yapılacak. Bu yıl isteyen herkes çipli halk koşusuna katılarak derecesini öğrenebilecek. Ayrıca çipli halk koşusunu bitirenler arasında noter huzurunda yapılacak çekiliş sonunda 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz halk koşusuna iştirak edenlere Dolmabahçe'deki noktalardan tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek. 42.195 metrelik maraton saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre gerisinden start alacak ve geçen yıl olduğu gibi yine Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. 8 kilometrelik Halk Koşusu ise 9.30' da Acıbadem Köprüsü'nün altından başlayacak ve Dolmabahçe'dea sona erecek. Maraton boyunca atletlerin geçeceği yollar saat 07.30 ile 14.00 arasında trafiğe kapalı olacak.

KATILIMCILARA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Maratona ve Halk koşuna katılmak isteyenler göğüs numaralarını gösterip İETT, Metro, Deniz otobüsleri ve Şehir Hatları vapurlarına ücretsiz binebilecekler. Start noktasına ulaşmak isteyen İstanbullular, İnönü Stadı önünden,Taksim Meydanı'ndan, Mecidiyeköy'den ve Ayasofya önünden hareket edecek İETT otobüsleriyle taşınacak. Bu yıl koşulacak maratonu yerli ve yabancı 150'yi aşkın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor. Maraton, TRT 1 tarafından naklen yayınlanacak. Dereceye giren atletlere kupa ve maddi ödül çekleri Sultanahmet Meydanı'nda verilecek.

17.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  POTADA PERDE AÇILIYOR

  Servet, en iyi 11 futbolcunun yer aldığı Yıldızlar Takımı'nda

  Beşiktaş seri yakalamak istiyor

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

  BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

  VOLEYBOLDA BAYANLAR LİGİ YARIN BAŞLIYOR

  FİLEDE İLK HAFTA PROGRAMI

  KORFBOL MİLLİ TAKIMI KURULUYOR

  AVRASYA MARATONU YARIN START ALACAK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.