18 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

YÜZBİNLER BUGÜN KOŞUYOR

KITALARARASI İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 31. kez düzenleniyor. İstanbul'da bugün yapılacak maraton öncesi, erkeklerde şimdiye kadar düzenlenen 30 yarıştan 11'ini Türk, 19'unu ise yabancı atletler kazandı. İlk kez 1979 yılında koşulan ve Hasan Saylan'ın kazandığı maratonda erkeklerde birincilikler ilk 4 yıl Türk atletler arasında paylaşıldı. Erkeklerde birinciliklerde son yıllarda yabancı atletlerin üstünlüğü göze çarpıyor. Düzenlenen son 16 maratonda da ilk sırayı yabancı sporcular aldı. Türk atletlerin dışında erkeklerde maratonda şimdiye dek 8 Kenyalı, 6 Etiyopyalı, 2 İngiliz, 1'er de Danimarkalı, Zimbabweli ve Litvanyalı atlet birinci geldi.

EN İYİ VE EN KÖTÜ DERECELER

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda şimdiye kadar erkeklerde en iyi dereceyi, 2007 yılında birinci olan Kenyalı David Emmanuel Cheruiyot elde etti. Cheruiyot, 2.10.56'lık derecesiyle, Mehmet Terzi'nin 1985 yılında düzenlenen maratonda elde ettiği 2.12.50'lik derecesini geride bırakarak, parkur rekorunu eline geçirdi. Bayanlarda ise en iyi dereceyi 1992 yılında Romanya adına yarışan Buia Aurica, 2.26.29'lık derecesiyle yaptı. Bu arada, erkeklerde ilk sırayı alanlar arasında en kötü zamanı 1982 yılında parkuru 2.41.13 ile tamamlayan İsmail Karagöz, bayanlarda ise 1991 yılında 2.49.24 ile bitiren İngiliz Jacki Davis yaptı.

BAYANLARDA DA YABANCILAR

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda bayanlarda maraton koşusu ise 1991 yılından beri düzenleniyor. Geride kalan 18 yarışta 17 yabancı, sadece 1 Türk atlet birinci oldu. Türkiye adına bayanlarda tek birinciliği 1994 yılında Serap Aktaş elde ederken, Türk atletler son 14 yarıştır ilk sırayı alamıyor. Bayanlarda yabancı atletler arasında 6 Rus, 4'er Rumen ve Ukraynalı, 1'er de İngiliz, Belarus ve Etiyopyalı atlet ilk sırayı aldı.

18.10.2009


 

G.Saray 104. kuruluş yılını kutladı

GALATASARAY Spor Kulübü'nün 104. Kuruluş Yıldönümü Wow İstanbul Otel'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri, sporcuları, idarecileri ve çalışanlarının katıldığı bir gece ile kutlandı. Sunuculuğunu Ceylan Saner'in yaptığı gecede, Galatasaray Spor Kulübü'nde profesyonel ve amatör olarak spor yapan tüm sporcular ve Galatasaray Kulübü'nde çalışan tüm personel yer aldı. Galatasaray'ın 104 yıllık tarihini anlatan fotoğrafların ve görüntülerin yer aldığı salonda verilen yemek ile başlayan gece Başkan Adnan Polat'ın konuşması ile devam etti. Polat, gecede yaptığı konuşmada; küçük, büyük tüm sporcular ve kulüp çalışanları ile bir arada olduklarını belirterek, geceye katılan tüm konuklara teşekkür etti.

ÖZAYDIN HASTA OLDUĞU İÇİN GELEMEDİ

Geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamayan eski başkanlardan Özhan Canaydın ve geçirdiği kaza nedeniyle gecede yer alamayan eski başkanlardan Mehmet Cansun ile geceye katılamayan diğer duayenlerin de kalplerinin kendileri ile olduğunu bildiklerini belirten Adnan Polat, bu camianın mensubu olduğu için gurur duyduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı. Başkan Adnan Polat'ın konuşmanın ardından Galatasaray Spor Kulübü'nün çeşitli branşlarda kazandığı kupalar, Galatasaray takımlarında kaptanlık yapan sporcular tarafından sahneye getirilerek kaidelere yerleştirildi. Daha sonra bu kupaların kazanılmasında büyük emekleri geçen Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri kupalarla birlikte basın mensuplarına fotoğraf verdiler. Görkemli gecenin son bölümünde ise Başkan Adnan Polat ve Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlık görevinde bulunmuş olan Selahattin Beyazıt, Ali Uras, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren sahneye gelerek 104. yıl pastasını kestiler. Selahattin Beyazıt, 104. yıl pastasının kesilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bu geceye bakıldığında söylenecek tek sözün olduğunu belirterek, "İşte Galatasaray ve Galatasaraylılık budur" dedi.

G.SARAY KÜRESEL BİR MARKA OLDU

Bu kadar görkemli bir toplantının tertip edilmesi nedeniyle başta Başkan Adnan Polat olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Beyazıt; Galatasaray Lisesi'nin Türkiye'nin dünyaya açılan aydınlık penceresi, Galatasaray Spor Kulübü'nün de aynı şekilde sporda dünyaya açılan aydınlık penceresi olduğunu söyledi. Galatasaray'ın bir spor kulübünden çok daha fazlasını olduğunu ifade eden Beyazıt, "Çünkü bugün dünyanın hangi köşesine giderseniz gidin, Türkiye denilince Galatasaray'ın adı anılır. Küreselleşme çağında, Galatasaray küresel bir marka olmuştur" diyerek sözlerini noktaladı.

18.10.2009


 

Ali Sami Yen'de derbi heyecanı

GALATASARAY ile Trabzonspor, bugün yapacakları lig maçıyla birlikte tarihte 105. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. İki ekip arasında bugüne kadar yapılan 104 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 104 maçta, Galatasaray 134, Trabzonspor ise 112 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE G.SARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 70 karşılaşmanın 31'ini ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray toplam 89, Trabzonspor ise 76 gol attı. İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçlarda Galatasaray İstanbul'da 3-0 galip gelirken, Trabzon'daki maç 2-2 bitti.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu. Trabzonspor, İstanbul'daki 35 maçta Galatasaray'ı yalnızca 7 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 19 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın İstanbul'daki 47 golüne karşılık, Trabzonspor 34 gol kaydetti.

18.10.2009


 

Arda: Millî Takımın başına yerli teknik direktör gelsin

GALATASARAY'IN milli futbolcusu ve kaptanı Arda Turan, Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan Fatih Terim'in, Türkiye'nin en büyük teknik direktörü olduğunu belirterek, kendisine büyük destek verdi. Milli takımın başına gelecek yeni teknik direktörle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Arda, '' Türk teknik direktör olmasını istiyorum. Bir futbolcu olarak kendi fikrimi söylüyorum. Bu benim en doğal hakkım. Televizyon karşısında oturan bazı kişilerin hakkı varsa, benim onlardan çok daha fazla hakkım var. Bu da benim Türk vatandaşı, milliyetçi bir insan olarak en doğal hakkım. Ben fikrimi söylemekte özgürüm.'' diye konuştu. Öte yandan Nike firmasının mağazasında yapılan tanıtımda, kramponla gazetecilere poz veren Arda, ''Umarım bu kramponla goller ve asistlerle dolu günler geçiririm. Bu ayakkabı uğurlu gelir" dedi.

18.10.2009


 

Lider F.Bahçe G.Antep önünde

SÜPER Lig lideri Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 47. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep Kamil Ocak Stadında saat 16.00'da başlayacak maçın hakemi Bülent Yıldırım. İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep'te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında sarılacivertlilerin 29-9 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 8 kez de eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 95 gole, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Gaziantepspor kendi evinde 1-0 galip gelirken, İstanbul'daki karşılaşma 1-1 bitti.

18.10.2009


 

SCHUMACHER ENGELLİLER İÇİN TURNUVA DÜZENLEDİ

nFENERBAHÇE'NİN eski kalecisi Toni Schumacher, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu yararına futbol turnuvası düzenledi. Tatilini Sorgun'daki Aldiana Otel'de geçiren Schumacher'in bu yıl 12'nci kez düzenlediği turnuvaya, çoğunluğunu Almanların oluşturduğu 4 yetişkin 2 de minik takım katıldı. Turnuvada Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'na 3 bin 200 avro para toplandı. Elde edilen gelirin Schumacher'in de katkılarıyla inşaatı devam eden okulun ek binasının inşaatında kullanılacağı belirtildi. Turnuva sonunda engelliler yararına satılan biletlerden çekiliş yapılarak, forma, tatil, sauna, hamam hizmeti gibi hediyeler verildi. Gecenin sonunda engelli öğrenciler Toni Schumacher'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

18.10.2009


 

ANTALYASPOR'A İLK CİDDİ SABİT GELİR KAYNAĞI

nANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a sabit gelir kaynağı sağlanması amacıyla, şehirdeki tüm köprülü kavşaklarla alt ve üst geçitlerdeki reklam alanlarının kullanım hakkını Antalyaspor'a devretti. Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, köprülü kavşaklardaki alt ve üst geçitlerin reklam alanı kullanım hakkının verilmesiyle, Antalyaspor'un, tarihinde ilk ciddi sabit gelir kaynağına kavuştuğunu ve kulübün bu sayede artık yere daha sağlam basacağını bildirdi.

18.10.2009


 

ATLI OKÇU VE CİRİTCİLER SİVAS'TA BULUŞTU

nSİVAS'TA 6 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Atlı Okçuluk ve Cirit Müsabakaları başladı. Sivas Valiliği, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteğiyle Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü tarafından düzenlenen müsabakalar, Paşabahçe Piknik Alanı yolu üzerindeki Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü cirit alanında yapılıyor. Etkinliğin Türkiye'de ilk, dünyadaki üç organizasyondan biri olduğu belirtilirken, müsabakaların ilk bölümüne Macaristan, Güney Kore, İran, Polonya ve Almanya'dan yarışmacılar katıldı. Müsabakaların bu bölümünde Memluk ve Kabak stillerinde yarışmalar yapıldı. Memluk stilinde yarışan sporcular dört nala giden at üzerinden üç hedefe 3'er kez ok atışı yaptı.

18.10.2009


 

BAYANLARDA EN BÜYÜK KUPA MAÇI 21 EKİM'DE

nBASKETBOLDA 17. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, 21 Ekim Çarşamba günü Ankara'da sahibini bulacak. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 2008-2009 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında oynanacak 17. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 21 Ekim Çarşamba günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. D Spor ekranlarından naklen yayınlanacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.

18.10.2009


 

ANTALYA-DİYARBAKIR MAÇI İÇİN SIKI TEDBİRLER ALINDI

nTÜRKCELL Süper Lig'de bugün oynanacak olan Antalyaspor-Diyarbakırspor maçı öncesi olası provakatif olaylar için güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer geride kalan 8. hafta sonrasında aynı puan (9) ve averajla (-5) 13 ve 14. sırada yer alan iki takımın da tehlikeli bölgeden biran önce uzaklaşmak için uğraş vereceği zorlu mücadelede futbolun ön plana çıkması için gayrek sarfettiklerini belirttiler. Karşılaşmada her hangi bir olayın yaşanmaması için 650 polis, 200 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı açıklandı.

18.10.2009


 

MAHKUMLAR ŞÖHRETLERLE MAÇ YAPMA KEYFİNİ YAŞADI

nBURSA E Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hırsızlıktan, sahte paradan, adam öldürmeden hüküm giymiş mahkumlar, şöhretlere karşı iyi bir mücadele ortaya koydu. Galatasaray'ın Avrupa eski gol kralı Tanju Çolak ve eski kaptanı Cüneyt Tanman gibi ünlü simaların da yeraldığı şöhretler takımı mahkumlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 1994'te girdiği cezaevine 15 yıl aradan sonra yeniden girdiği hatırlatılan Tanju Çolak, "O zamanlar çok farklıydı, şimdi herşey gelişmiş, koskoca halısaha var, mahkum arkadaşlar çok şanslı." dedi.

18.10.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

15.00 Gençlerbirliği-Sivasspor (Ankara 19 Mayıs)

15.00 İstanbul B. Belediye-Manisaspor (Olimpiyat)

15.00 Kayserispor-Ankaragücü (Kadir Has)

16.00 Gaziantepspor-Fenerbahçe (Kamil Ocak)

18.00 Antalyaspor-Diyarbakırspor (Atatürk)

20.00 Galatasaray-Trabzonspor (Ali Sami Yen)

18.10.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

14.00 Giresunspor-Adanaspor (Giresun Atatürk)

15.00 Altay-Boluspor (İzmir Alsancak)

15.00 Orduspor-Kardemir Karabükspor (19 Eylül)

15.00 Gaziantep B. Belediyespor-Hacettepe (GASKİ)

15.00 Kartalspor-Karşıyaka (Kartal)

15.00 Bucaspor-Samsunspor (Yeni Buca)

19.00 Dardanelspor-Çaykur Rizespor (18 Mart)

19 Ekim Pazartesi:

20.00 Kayseri Erciyesspor-Kocaelispor ( Kadir Has)

18.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.