19 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yetimler, İstanbul’da buluştu

ETİYOPYALI 10 yaşında bir çocuğun Kur’ân-ı Kerim okumasının ardından vakfın yetimlerle ilgili çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl düzenledikleri buluşmada bir yetimin Türkiye’den ayrılırken kendilerine, ‘’Türkiye’yi annem gibi buldum’’ dediğini belirterek, Türk halkının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yetimleri bağrına bastığını söyledi. ‘’Eğer siz merhamet etmezseniz size de merhamet edilmez’’ diyen Yıldırım, yetimlerin o küçük bedenleriyle büyük yükler taşıdığını, bu anlamlı gecede kendilerinin değil çocukların onlara moral vereceğini kaydetti. Yıldırım, 3 yetimin ihtiyacını karşılayanın bütün günahlarının affedileceğine inanıldığını dile getirerek, ‘’Dünyada 143 milyon yetim çocuk var. 60 milyon çocuk ise her gün aç yatıyor. Yaptığınız israflarda bu çocukların gasp edilen hakları var. Her yıl dünyada 2.5 milyon çocuk kaçırılıp satılıyor ve bunların çoğu kız çocuğu. Doğu Türkistan’daki 100 bin kız çocuğu nerede?’’ diye konuştu. Dünyadaki bütün yetim çocuklardan sorumlu olduklarını, bu amaçla yola çıkarak bu buluşmayı hazırladıklarını anlatan Yıldırım, bütün sivil toplum kuruluşlarının bütçelerinin yüzde 20-30’unu yetimlere ayırması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, buluşma gecesinin 120 televizyon kanalında ve 40 radyoda canlı yayınlandığını vurgulayarak, gecede yaşananların bütün dünyaya İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak ulaştığını bildirdi. Savaşlar, işgaller, tabiî afetler veya fakirlik sebebiyle ailelerini kaybeden kimsesiz çocuklara sahip çıkmak için bir birim oluşturduklarını kaydeden Yıldırım, sponsor aile sistemiyle de Türkiye’den 15 bin ailenin, dünyanın farklı ülkelerindeki 15 bin yetime ayda 70’er lira gönderdiğini anlattı. Açılış konuşmasının ardından Kırgız çocuklar kendi dillerinde iki şarkı seslendirdi. Lübnan’da mülteci hayatı yaşayan Filistinli çocuklar, Filistin’de okula gidemeyen kardeşlerinin sorunlarını anlatan bir oyun sergiledi. Daha sonra Pakistan, Çeçenistan, Makedonya, Sudan’ın Darfur bölgesinden gelen çocuklar gösterilerini sundu. Almanya’dan gelen ‘’Ammar 114’’ adlı rap grubu, müzikleriyle gerek izleyicilerin gerekse misafir çocukların beğenisini topladı. Amerikalı san'atçı Tyson Amir müziğiyle, Ömer Karaoğlu da şarkılarıyla çocuklara moral verdi. Lübnan, Irak, Etiyopya, Sudan, Çeçenistan, Pakistan, Makedonya’dan gelen çocuklar, kendi dillerinin yanı sıra bir de Türkçe şarkı okudu. İstanbul’un tarihî ve tabiî güzelliklerini görme imkânı bulan çocuklar, İstanbul’un ardından Kayseri, Konya ve Diyarbakır’da da sunum yapacak.

“TÜRK HALKI ÇOK MİSAFİRPERVER’’

ÇEÇENİSTAN'DAN gelen 14 yaşındaki Ahmet, babasını 4 yaşındayken Çeçen-Rus savaşında kaybettiğini ifade ederek, babasının ölümünün ardından zor günler yaşadığını, zaman zaman Türkiye’deki yakınlarının yanına geldiğini söyledi. Türkiye’deki insanların çok misafirperver olduğunu anlatan Ahmet, ‘’Bu buluşma sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden çocukları tanıma imkânım oldu. Onların danslarını izlemek ve müziklerini dinlemek hoş bir tecrübeydi’’ dedi. Makedonya’dan gelen 13 yaşındaki Mefarete ise babasını savaş sonrası yakalandığı hastalık sebebiyle kaybettiğini ifade etti. Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve İstanbul’un tarihî güzelliklerinden çok etkilendiğini dile getiren Mefarete, en çok müzeleri beğendiğini kaydetti. Sudan’ın Darfur bölgesinden gelen 10 yaşındaki Samer Mehdi ise anne ve babasını sıtmadan kaybettiğini, ülkesinde sıtmanın çok can aldığını, çünkü sıtma aşısının kolay bulunamadığını söyledi. Mehdi, ‘’Türkiye’yi ve Türk halkını çok sevdim. Çok misafirperver bir halk. Buluşma gecesinde okuduğum ‘’Barış’’ adını taşıyan şiirimle vermek istediğim mesaj umarım yerine ulaşmıştır’’ diye konuştu. Pakistanlı 13 yaşındaki Moiz Tavana da babasını fakirlik ve bakımsızlık sonucu bir hastalık dolayısıyla kaybettiğini belirterek, Türk milletinin çok saygılı olduğunu, kendilerini çok iyi ağırladığını anlattı. Dünyada çok sayıda aç ve yetim çocuk olduğunu vurgulayan Tavana, ‘’Bizlere çaba harcayan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

İstanbul / YENİ ASYA

19.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜRKİYE’NİN ÇOK BÜYÜK STRATEJİK ÖNEMİ VAR

  Ana muhalefet de MGK’ya katılmalı

  Prof. Dr. Ünsal Oskay vefat etti

  Motorine, 6 kuruş zam

  Bütçe maratonu için start verildi

  Öztürk, görevine başladı

  Avrasya Maratonu’nda intihar

  Zararsız, YÖK üyesi oldu

  AB UYUM YASASINA RAĞMEN BÜROKRASİ DİRENİYOR

  Partilerin kasası dolacak

  Türkiye'nin büyüme oranı revize edildi

  ÖTV ve KDV indirimi sürdürülmel

  2010’da en fazla yatırımı TCDD yapacak

  TRT, sınavla 180 personel alacak

  Meclis’te gündem “protokol”

  Nikon’dan, karanlıkta fotoğraf çeken makine

  En fazla bilimsel yayın, sağlık alanında

  Yetimler, İstanbul’da buluştu

  8200 yumurtayla yemek pişirildi

  DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİNE TAM NOT

  Kâğıthane’ye teknopark ve demiryolu yapılacak

  İNCİRLİK POLİSİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

  ‘Termal su’ üniversitenin planını değiştirdi

  Kriz, cep telefonu satışlarını da vurdu

  Geçici işe talep yok

  Türk Telekom’dan, ‘Video BiDünya’ servisi

  42 yıl sonra, kardiyoloji uzmanı atandı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.