22 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Benzin fiyatı rekor düzeyde

Akaryakıt firmaları benzine büyük zam yaptı. 3,27 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzin, dün sabahtan itibaren 3,35-3,36 liradan satılmaya başladı. Yapılan artışla benzin fiyatı yeni bir rekora imza atmış oldu.



SGK, denetimlerde ceza yağdırdı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü’nün, Ağustos ve Eylül aylarında, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Uşak illerinde faaliyet gösteren eczane, optik müessesesi ve özel sağlık kuruluşlarına yaptırdığı denetimlerde, usulsüzlük yaptığı tespit edilen iş yerlerine, işten men ve para cezaları verildi.



Nurkart ile okumak kolaylaşıyor

Alİsverİsİum Group’un tasarladığı NURKART hayat kitabımız Kur’ân-ı Kerim ve Üstad Bediüzzaman Said Nursî’nin Risâle-i Nur Külliyatları gibi başucu eserlerin okunmasında ve anlaşılmasında ortaya çıkan zorluklara ciddi anlamda katkı sağlayacak gibi görünüyor.



TUSKON, Sudan’dan yatırım sözüyle döndü

TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 105 iş adamıyla geldiği Sudan’dan vize sözü ve 300 milyon doların üzerinde yatırımla döndü.



AB’ye özel TIR karnesi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ekonomik kriz nedeniyle zorlanan uluslararası nakliye sektörünün maliyetlerinin azaltılması amacıyla, Avrupa Birliği ile Birliğe sınır ülkeler arasındaki ikili taşımalarda kullanılmak üzere uygun fiyatlı pilot TIR Karnesi uygulamasına başladı.



Türkiye Finans’a finansal araç alım satım izni

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Finans Katılım Bankasına, finansal araçların alımı, satımı ve aracılık işlemleri için izin verdi.



Serbest bölgelerdeki ticarette düşüş sürüyor

KÜRESEL kriz nedeniyle serbest bölgelerde yapılan ticarette gerileme trendi devam ederken, 9 ayda yüzde 35,5 azalmayla 12,8 milyar dolarlık ticaret yapıldı.



AnadoluJet, kış tarifesine 25 Ekim’de başlıyor

ANADOLUJET, 8 uçaklık mevcut filosuna dahil edeceği yeni nesil Boeing 737-700 tipi 2 uçağıyla uçak sayısını 10’a çıkararak 25 Ekim’de kış tarifesine geçecek.



Siemens, 14'üncü Ar-Ge merkezini Gebze'de açtı

SİEMENS, dünyadaki 14’üncü araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezini Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknokent’te açtı.



Çerkezköy’den Şili’ye traktör ihracı

HATTAT Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinaları AŞ, Çerkezköy’de yüzde 100 yerli olarak ürettiği Hattat marka traktörleri Şili’ye de ihraç etmeye başladı.



Belediyeler için ‘malî karne’ oluşturulacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelecek dönemde belediyeler için ‘’mali karne’’ hazırlayacaklarını söyledi.



İnşaat sektörü küçüldü

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından yayınlanan “Aylık Ekonomi Raporu’’nda, son açıklanan GSYH rakamlarında daralmanın yavaşladığına yönelik işaretlere karşın, inşaat sektöründeki yüzde 21 küçülmenin, sektörün “özel ilgiye’’ ihtiyacı olduğunu gösterdiği kaydedildi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.