27 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.Saray'ın böyle gol yemesi ayıp

GALATASARAY Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynanan derbi maçlarda her sezon aynı senaryoların uygulandığını savunarak, ''Canı yakacak cezalar verilerse bir daha bunlar olmaz'' dedi.

Cansun, yaptığı açıklamada, şu anda ortalığı daha fazla germenin anlamı olmadığını belirterek, ''Durup beklemek lazım. Federasyonun vereceği karar çok önemli. Geçmişte Ali Sami Yen Stadı'nda bir rezalet yaşandı ve Galatasaray'a 5 maç ceza verildi. Bu olayların karşıtında cezalar var. Bu işte canı yakacak ceza verirlerse bir daha böyle şeyler olmaz. Birilerinin canı yanması lazım ki bunlar olmasın'' diye konuştu. Keita'nın Roberto Carlos'a darbesinin haklı bir şekilde kırmızı kartla cezalandırdığını vurgulayan Mehmet Cansun, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ancak kendisi su kutusunu gözünün üstüne yemese, belki o faulden sonra Carlos'a vurmayacak. Onu oraya iten bir neden var. Keita cezayı gördü ama o suyu oraya atanın da ceza görmesi lazım. Bunun kitabı, defteri var, cezaları var. Bekleyip göreceğiz, ortalığı germenin anlamı yok.''

DAUM'U TEBRİK ETMEK LAZIM

Eski başkan Cansun, Galatasaray kalecisi Leo Franco'yu iyi etüt eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'u tebrik etmek gerektiğini söyledi. Daum'un Galatasaray'ın bundan önceki maçlarını iyi izlediğinin ortaya çıktığını kaydeden Mehmet Cansun, ''Maçları iyi izlemiş. Leo Franco kendisine yapılan geri paslarında çok geç hareket ediyor. Bu önceki maçlarda çok problem olmadı, çünkü kendisine baskı yapan yoktu. Ama Daum, Kazım Kazım'a kaleciye sürekli pres yaptırarak bu zaafı çok iyi kullandı'' şeklinde konuştu. Cansun, Fenerbahçe karşısında Servet'in çok kötü gününde yakalandığını anlatarak, ''Özellikle ilk golde savunma büyük hata yaptı. Gol için ofsayt deniliyor, ancak Galatasaray kalitesindeki bir takımın bu golü yememesi gerekirdi, ayıp böyle bir gol'' ifadesini kullandı. Mehmet Cansun, ''Fizik kondisyon zaafiyeti devam ediyor. Galatasaray'da devamlı pres yapabilecek, orta sahada topa hakim olabilecek oyuncu maalesef fazla değil. Galatasaray'ın ne yapıp yapıp Keita, Nonda, Kewell ve Hakan Balta gibi futbolcuların fiziğini üst düzeye çıkartması lazım'' diyerek sözlerini tamamladı.

27.10.2009


 

Alex padişah kavuğu giydi

FENERBAHÇE'DE maçın adamı seçilen futbolculara yapılan kutlama, Alex için daha önce görülmemiş bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Saha içinde antrenman malzemeleriyle sembolik olarak tahtı andıran ve madalya kürsüsünün yer aldığı bir platform oluşturuldu. Teknik heyetin maçın adamı seçtiği Alex, birincilik kürsüsüne otururken, antrenör Roland Koch, Brezilyalı futbolcuya padişah kavuğu giydirdi. Daha sonra Alex'in bir yanına önce Güiza, sonra da Roberto Carlos oturdu. Koch bu futbolculara da birer kaval verdi. Üç futbolcu bir kase içindeki şekerleri önlerinden sırayla geçen futbolculara dağıttı. Güiza ve Roberto Carlos'un futbolcuların geçişinden önce ellerindeki kavalı çalması neşeli görüntüler oluşturdu. Bu sırada antrenör Tumani'in elindeki zurna da dikkat çekti. Kutlama aynı zamanda esprilere de sahne oldu. Vederson üç futbolcunun önünde eğilerek yere kapanırken, Semih dilenci taklidi yaparak şeker istedi. Selçuk ise Alex'in elini öptü.

27.10.2009


 

BREZİLYA BASINI: ALEX PARILDADI

BREZİLYA'NIN spor gazetesi Globo Esporte, Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili verdiği haberde, ''Derbinin baş aktörleri Brezilyalılar oldu.

Alex parıldadı'' ifadesini kullandı. Globo Esporte internet sitesinde yer alan yorumda, maç başlamadan önce ısınmalar sırasında Cristiano ile Arda arasındaki kavga anlatılarak, ''Cristian, Arda ile tartıştı ve ikisi arasında itişmeler oldu. Birçok futbolcu da saha içinde tartıştı'' denildi. Brezilya gazetesi Alex'in, Fenerbahçe'nin iki golünü atarak, sahanın en iyisi olduğunu belirtti. Globo Esporte, aldığı galibiyet sonrasında Fenerbahçe'nin Galatasaray ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardığını da hatırlattı.

27.10.2009


 

MACAR BASINI: G.SARAY TİTREDİ

İSTANBUL'DA pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı Macar spor medyasının gündemin oturdu.

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, Türkiye: ''Galatasaray'ı yenen Fener 5 puan öne geçti'' başlığı attığı haberin devamında, ''Pazar gecesi Türkiye Ligi'nin 10. haftasında İstanbul'da yapılan derbi maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 3-1 yendi'' diye yazdı. Macar spor gazetesi, ''UEFA ve Süper Kupa sahibi Galata, Fenerbahçe deplasmanında korkudan tir, tir titriyor, Fenerbahçe de Galatasaray maçlarını çok rahat kazanıyor'' yorumunda bulundu. Macaristan'ın en önemli futbol internet sitelerinden biri sayılan Foci24 ise kendi sitelerinden canlı olarak verdikleri maçın ardından, ''Galata 10 yıldır Saracoğlu Stadı'nda hüsrana uğruyor'' başlığı attı. Haberde ise ''Dünyanın en büyük üç derbisi arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Fenerbahçe rahat kazandı'' denildi.

27.10.2009


 

Arda, G.Saray kaptanlığı öyle kolay değil!

Derbiden sürpriz çıkmadı. Özellikle Kadıköy'de F.Bahçe derbileri kolay kazanan taraf. Bunu nasıl beceriyorlarsa G.Saray'ı Saraçoğlu'ndan puansız göndermeyi başarıyorlar.

G.Saray en iyi oynadığı zamanlarda bile buradan kötü görüntüyle ayrılıyor. Futbol olarak ortaya pek bir şey koyamıyor. Sinirleniyor. Hırsına mağlup oluyor. F.Bahçe cephesinde G.Saray'ın bu hali iyi tespit edilmiş, planlı proveke edilip G.Saray bu tuzağın içine kolay çekiliyor. Daha maç başlamadan Arda-Cristian tarafından itilip kavgaya tutuşması sağlandı. Cristian Türkiye'ye yeni gelmiş bir oyuncu. Nereden bilir bu atmosferi. Belli ki; konu ona iyi anlatılmış. O da gereğini yapıyor. Arda oltaya çabuk takılıyor.

Arda'nın yaptığını tasvip etmek mükün mü? Asla. G.Saray kaptanlığı öyle kolay ve bir günlük bir iş değil. Akıllı olması gerektiği yerde bunu becerebilmek gerekli. G.Saray kaptanının sıradan değil, ayrıcalıklı davranması gerekir. Ama Arda hırsını maçtaki futboluna yansıtacağına futbol dışındaki kabalığa kurban etti. Sadece o mu? Maçın yardımcı hakemi de bu kabalığın kurbanı oldu. Atılan bir cisimle kafası yarıldı. Geçmiş dönemlerde de benzeri hadiseler yaşandı bu statta. Gerets'in kafası da yarılmıştı evvelki sezon. Organize küfürler, kalecinin gözüne lazerli bombardımanlar derbiyi çirkinleştirmekten başka bir işe yaramadı. Maç içindeki provaktif hareketler de ayrı bir alem. Mesela Roberto Carlos'un Keita'ya yaptığı güreşvari sarma hareketi. Bu hareket ne ona yakıştı, ne de Keita'nın attığı yumruk.

Amaç maç oynamak ve derbinin kalitesini yükseltmekse bütün bu olanlar yanlış. Bugün biz oyunun kalitesini kunuşacağımıza çirkinliklerden bahsediyoruz. Dünyanın bilmem kaçıncı derbisi deyip kendimizi kandırıyoruz. Şu oyun kalitesiyle bırakın dünyayı, Balkanlarda bile kendine yer bulamaz. Çirkinliğin her türlüsünü protesto edelim. Çirkinlikleri taraftarlığımıza kurban etmeyelim. Hem ezeli rakip hemde dost olabilmek için her iki tarafın bu konularda hassasiyet göstermesi gerekir. Yoksa olay ezeli düşmanlıktan ve kör döğüşünden öteye geçmez. SAİD OKUR [email protected]

27.10.2009


 

Volkan, Daum'un saçını başını yolduruyor!

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi son yılların en gergin karşılaşmalarından birine sahne oldu.

Çıkan olaylarda spor medyasının yaptığı sorumsuz haberlerin payı büyüktü. Örneğin Galatasaray'ın UEFA Avrupa Liginde Dinamo Bükreş'i 4-1 yendiği maçtan sonra Sabri'nin derbiye göndermede bulunduğu el-kol hareketlerinin resimleri günlerce işlendi. Fenerbahçe tribünleri bu hareketi unutmadı ve Sabri'ye koro halinde küfürlü tezahüratta bulundu. Yine maçtan önce Arda-Baroni kavgası bir anda 50 bin kişinin ağızlara bile alınmayacak küfürlerine sahne oldu.

Christoph Daum kurnaz ve iyi taktisyen olduğunu bir defa daha ispatladı. Sahaya sürdüğü kadroda mücadeleci ve kazanma hırsı olan isimlere forma verdi. Sağ kanada Gökhan Gönül-Mehmet Topuz, sol kanada Roberto Carlos-Vederson dörtlüsünü monte ederek Galatasaray'ın kanatlardan atak yapmasını önledi. Orta sahada Emre-Baroni ikilisi her alanda pres yaparak top çaldı. Savunmada Lugano ve Bilica, Nonda'ya gelen bütün topları kolaylıkla bertaraf etti.

Fenerbahçe'de bir Alex gerçeği var. Sahada durması bile rakibe korku salıyor. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için fazla ikili mücadelelere girmedi. Ancak 22 futbolcu arasında en kurnaz ve zeki olduğunu attığı gollerle gösterdi. Alex, Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en kaliteli yabancı futbolcu. Bunu bir defa daha bu derbide göstermiş oldu.

Kazım, geçen sezon yedek kulübesinde oturuyordu. Daum ondaki mücadele ruhunu ve meziyetlerini çabuk gördü. Moral ve motivasyon sağlayarak onu kazandı. Derbide tek santrafor olarak onu sahaya sürdü. Galatasaray'ın zayıf iki halkası olan Servet-Gökhan ikilisini tek başına dağıtırken, çok çalıştı ve mücadele etti. Sahadan çıkarken 50 bin kişinin alkışlaması işini tam yaptığını göstermesi açısından güzel bir örnekti.

Kaleci Volkan Demirel'e bir paragraf açmak istiyorum. Tartışmasız şu anda Türkiye'nin en formda kalecisi. İnanılmaz topları kurtararak kalesinde devleşiyor. Ancak bazen öyle acemice hareketler yapıyor ki, Daum kenarda saçını başını yoluyor. Volkan derbide bu hatasını tekrarladı. Artık takımının canını acıtacak bu tip hatalardan mutlaka ders alıp, yapmamalı. Mehmet Topuz ise form tutmaya başladı. Maçın ikinci yarısında kanatlardan güzel toplar taşıdı. Güçlü fiziği ve kondisyonunu iyi kullandı. Guiza'nın attığı goldeki asisti harikaydı. Böyle oynadığı müddetçe Daum onu her maçta ilk 11'de sahaya sürüp, verim alabilir.

EROL DOYRAN [email protected]

27.10.2009


 

DENİZLİ: SIKINTILAR BİR NEBZE GEÇTİ

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımın gün geçtikçe düşündükleri seviyeye geldiğini söyledi.

Denizli, antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Takımın son durumuyla ilgili bir soruyu Denizli, ''Beşiktaş, hem taraftarına hem de kendisine, hem İnönü'de hem de dışarıda 'Düşünülen Beşiktaş geliyor' imajını verdi'' diye cevapladı. Denizli, takımın ligde üst üste aldığı galibiyetler ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg karşısında elde ettiği beraberlikle, geçen sezonki havasını yakalayıp yakalamadığı sorusu üzerine de, ''Sıkıntılar bir nebze geçti. Dönüyoruz, döndük diyebiliriz'' dedi. Denizli, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçla ilgili sorulara ise cevap vermekten kaçındı. Derbiyi izlediğini anlatan Denizli, ''Bizim işimiz kendimizin ne yapacağı'' diyerek derbiyle ilgili yorum yapmadı. Nihat Kahveci'nin Eskişehirspor karşısında girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadığının hatırlatılması üzerine Denizli, ''Nihat'ın ortaya koyduğu mücadele, isteği ve pozisyonlara girmesinden memnunum. Tercihler konusunda belki daha dikkatli olabilir. Ama bu da bir an evvel golle tanışma isteğinden kaynaklanıyor" dedi.

27.10.2009


 

BAROS'A AMELİYAT YOK

FENERBAHÇE derbisinin ilk dakikasında sakatlanan ve sol ayak 2. ve 3. tarak kemiklerinde kırık tespit edildikten sonra ayağı alçıya alınan Milan Baros'un tedavisine sağlık ekibi tarafından devam edildiği açıklandı.

Baros'un sakatlığının en az 2 ayda geçebileceği öğrenilirken, futbolcunun durumunun, kırıklardaki iyileşme süresine bağlı olarak belli olacağı bildirildi.

27.10.2009


 

F.Bahçe aradaki farkı yeniden 5'e çıkardı

Turkcell Süper Lig'de 10. haftanın son maçında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'ı 3-1 yenerek, liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, Alex'in 12. ve penaltıdan olmak üzere 53. dakikada attığı golle 2-0 öne geçerken, Galatasaray 56. dakikada Hakan Balta'nın golüyle durumu 2-1'e getirdi. Sarı-lacivertliler, 90+2. dakikada Güiza'nın attığı golle skoru 3-1 yaparak, sahadan galip ayrılan taraf oldu. Ligde 27 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe, Galatasaray ile puan farkını 5'e çıkardı. Haftanın diğer maçlarında Diyarbakırspor, Gençlerbirliği'ni 1-0, Kasımpaşa, Denizlispor'u 3-1, Sivasspor da Gaziantepspor'u 3-0 yenerken, Manisaspor ise Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Bursa ve Beşiktaş rakiplerini yenerek zirve yarışına ortak oldu. Oynanan 8 karşılaşmada toplam 25 gol atılırken, 6 maçta ev sahibi takım sahadan galibiyetle ayrıldı. İki maçta ise deplasman takımı sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

27.10.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaragücü - Ankaraspor 3 - 0 (Bay)

Trabzonspor-Kayserispor ( 2 - 1 )

Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ( 6 - 0 )

Eskişehirspor-Beşiktaş ( 0 - 1 )

Kasımpaşa-Denizlispor ( 3 - 1 )

Manisaspor-Antalyaspor ( 1 - 2 )

Sivasspor-Gaziantepspor ( 3 - 0 )

Diyarbakırspor-Gençlerbirliği ( 1 - 0 )

Fenerbahçe-Galatasaray ( 3 - 1 )

27.10.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında, 6'şar golle ilk sırada bulunan Galatasaraylı Nonda'yı, Gaziantepsporlu Souza'yı ve Kayserisporlu Makukula'yı, 5'er golle Fenerbahçeli Alex, Galatasaraylı Baros, Trabzonsporlu Colman ve Gençlerbirliği'nden Kahe izledi.

27.10.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Rüştü (Beşiktaş), Ömer Erdoğan (Bursa), Ceyhun (Trabzon), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Yalçın (Antalya), Yekta (Kasımpaşa), Cihan (Sivas), Tazemeta (Diyarbakır), Kazım (Fenerbahçe), Cenk (Kasımpaşa), Alex (Fenerbahçe).

27.10.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Alex (F.Bahçe)

27.10.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Cüneyt Çakır

(TRABZONSPOR - KAYSERİSPOR)

27.10.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

FENERBAHÇE

27.10.2009


 

11. HAFTANIN PROGRAMI

31 Ekim Cumartesi: Antalyaspor - Bursaspor, Beşiktaş-Ankaragücü. 1 Kasım Pazar: Denizlispor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor - Diyarbakırspor, Gençlerbirliği - Manisaspor, Kasımpaşa - Eskişehirspor, Galatasaray - Sivasspor, Kayserispor - Fenerbahçe.

27.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.