27 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

İstanbul Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu grup, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları protesto etti. İsrail aleyhine slogan atan grup, İsrail’in saldırılarına bir an önce son vermesini istedi.


ÇOK SAYIDA ÜST DÜZEY KOMUTAN

Halen TSK'da önemli görevlerde bulunan çok sayıda üst düzey komutanın isimlerinin geçtiği ihbar mektubunda, Genelkurmay karargâhında, Albay Çiçek'in i

İsrail’i hemen durdurun

İsrail’in Haremüşşerif’e girme teşebbüsü sonrası Kudüs’te yaşananları an be an takip ettiklerini kaydeden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Filistin


  “İsrail, kuşatmayı kaldırmalıdır”

SAADET Partisi lideri Numan Kurtulmuş, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ‘’tahripkar ve tahrikkar tutumuna derhal son vermesi gerektiğini’’ bildirdi.


  Bağış: Diğerlerini göz ardı edemeyiz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokratik açılım projesinin sadece tek bir kesimi hedefleyen bir proje olmadığını söyleyerek, “Bu süreçte bir kesimin sorunlarına el atarken diğerlerini göz ardı edemeyiz” dedi.


  12 Eylül Anayasası ile sağlıklı açılım olmaz

İSVEÇ'TE 23 yıldır siyasi mülteci olarak yaşayan Avrupa Kürt İnisiyatifi Başkanı Aziz Alış, “demokratik açılım” sürecinin mevcut 12 Eylül Anayasası ile devam ettirilmesinin sağlıklı bir sonuç vermeyeceğini söyledi.


  Erdoğan: İsrail ile yürüyen işlerimiz var

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Türkiye ile İsrail arasında resmen ve hukuken ilişkilerin kopması anlamında herhangi bir şey söz konusu olmadığını belirterek, “Bizim şu anda İsrail ile yürüyen işlerimiz var ve bu işlerin kesilmesi, vesaire gibi bir şey söz konusu değil” dedi.


  Türkiye’siz AB düşünülemez

Avrupa Parlamentosu (AP) eski Başkanı Pat Cox, Türkiyesiz bir Avrupa’nın düşünülemeyeğini belirtti.


  Soylu da birleşme için çalıştı

DP’nin Siyasî İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Erhan, eski DP lideri Süleyman Soylu’nun, 18 ay boyunca ANAP ile bütünleşmeyi sağlamak için Salih Uzun ile 6 defa görüştüğünü ifade ederek, “Ama nasip kısmet bizeymiş. Geçenlerde Soylu’nun kendisiyle görüştüm, bundan gayet memnuniyet duyduğunu kendi ağzından duydum” diye konuştu.


  ÖSYM’den acil personel talebi

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, kurumun soru hazırlama biriminde eleman ihtiyaçları olduğunu belirterek, yeni eleman alamadıklarından yakındı.


  Krizin arka planında etik sorunlar var

BaşbakanlIk Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç, bugün yaşanan küresel finans krizinin arka planında etik sorunların varlığının genel kabul gören bir husus olduğunu kaydetti.


  “Mahkemenin yetkisiz” olduğu talebine ret

İkİncİ ‘’Ergenekon’’ davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘’mahkemenin yetkisiz olduğu’’ yönündeki talepleri reddetti.


  Bu ülkede herkes eşit

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de herkesin eşit olduğunu söyledi. Siirt Valiliğini ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilerin, ‘’Kuzey Irak’tan gelen PKK terör örgütü mensuplarının karşılanmasıyla’’ ilgili soruyu cevaplarken şöyle konuştu: ‘’Hükümetimiz başından beri şunu söylüyor; Bu şunun, bunun açılımı değildir.


  Bütçe, memuru enflasyona ezdirecek

Memur-Sen, 2010 yılı bütçesinin, memurları enflasyona ezdireceğini savundu. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’na, IMF ile stand-by anlaşması yapılmamasına rağmen, IMF’nin ‘’kemer sıkma’’ politikalarının aynen yansıdığı ifade edildi.


  Baraj kıyısında el bombası

Nİğde’de baraj kıyısında patlamamış savunma tipi el bombası bulundu.


  Çince Küçük Sözler basıldı

Küçük Sözler Malezyadaki bir grup Risale-i nur talebesi tarafından Çince’ye tercüme edilerek basıldı. Kuala Lumpur Malezya-Türkiye Kültürler Derneği’nden Cevdet Yıldız, Malezya’da uzun bir süredir Risale-i Nurların Çince’ye tercüme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tercüme çalışmalarının 4 kişilik üniversite hocası ve doktora öğrencileri tarafından yürütüldüğünü kaydetti.


  HAYDİ ÇOCUKLAR TRT3’TE DERS BAŞINA

Domuz gribi sebebiyle okulların tatil olduğu illerdeki öğrenciler için derslerin TV’den verilmesi uygulaması hayata geçiyor.


  Şehirlerde grip alarmı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında artan grip ve benzeri salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla toplu ulaşım araçlarında dezenfeksiyon işlemi başlattı.


  ‘Çalışkan sınıf’ uygulamasına tepki

BazI ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilerin sınıflara başarı durumuna göre dağıtılmasının, çocuklarda ‘’değersizlik duygusu’’ meydana getirdiği bildirildi.


  Güneydoğu’nun ayağı yerden kesiliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde otomobil sayısı, bu yılın Ağustos ayı sonu itibarıyla 273 bin 481’e ulaştı.


  Polis adayları ders başı yaptı

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başladı.


  Baca temizliği uyarısı

Zehİrlenme ve yangınlara neden olan bacaların temizlenmesi konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, yaz boyunca bacaların içinde biriken yanıcı maddelerin yangına neden olduğunu belirtti.


  Herkes kolay iş peşinde

TÜRKİYE İş Kurumu (İş-Kur) Antalya İl Müdürü Tamer Özükan, herkesin kolay iş peşinde olduğunu belirterek, ‘’Herkes masa başı, rahat iş istiyor. Turizm sektöründe çalışmak ağır geliyor.


  Bir evden iki kamyon çöp çıktı

İZMİR’İN Konak ilçesinde bir çöp ev boşaltıldı. Hatay semtindeki evden, iki kamyon çöp çıkarıldı.


  Düğün yemeğinden zehirlendiler

MUŞ’TA düğün yemeğinden yaklaşık 400 kişi zehirlendi. Zehirlenenlerden durumu ağır olan çoğu çocuk 135 kişi hastaneye kaldırıldı.


  Cilvegözü Gümrük Kapısında 85 ton kaçak çay ele geçirildi

HATAY’IN Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda ele geçirilen gümrük kaçağı 85 ton çayla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 5’i, tutuklandı.


  Şifalı bitkiler çok favori

ÖZELLİKLE kış aylarının yaklaştığı şu günlerde hasta olmamak ve bağışıklığı arttırmak için en yakın aktarlara uğranır oldu.


  Letonya’ya meteor düştü

Letonya’da uzaydan meteor olduğu tahmin edilen kaya benzeri kızgın bir nesne düşerek toprakta büyük bir çukur açtı.


  Dünyanın en büyük salata tabağı

LübnanlI 250 öğrenci aşçının hazırladığı 3.557 kilogram tabbule (maydonoz salatası) en büyük salata tabağı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Lübnan’da düzenlenen rekor girişimi için öğrenci aşçılar, ülkenin geleneksel salatası tabbuleyi yaklaşık 4 saatte yaptı.


  Londra’dan Eyfel’e rakip

2012 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan İngiltere’nin başşehri Londra’da, Paris’teki Eyfel Kulesi ya da New York’taki Özgürlük Anıtı gibi şehrin simgesi olacak bir anıt yapılması planlanıyor.


  NASA'dan kritik deneme

UZAY programının geleceğine dair belirsizliğe rağmen Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Ay’a ve ilk kez Mars’a insan taşıyacak yeni füzenin prototipini yarın deneyecek.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.