29 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bosnalı anaların feryadı

“Savaş suçlusu” olarak yargılanan “Bosna kasabı” Radovan Karaciç, Lahey’deki uluslararası mahkemede devam eden duruşmaya yine gelmezken, Bosnalı anneler Karaciç’e en ağır cezanın verilmesini istedi. Acılı ve sitemkâr annelerden Esma Süleymanoviç, “Bu katliam değil de nedir? Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesine soruyorum. Soykırım olması için daha ne olması lâzım? Bir milletin topyekûn yok edilmesi mi gerekir? Bosna’da bunlar oldu. Cani Karaciç’e en ağır ceza verilsin” dedi.


Peşaver kan gölü

Pakistan’ın Peşaver kentinde bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda 90’dan fazla kişi ölürken, 150’yi aşkın kişi de yaralandı. Ölü ve yaralılar

İKT: Ermenistan, Azerbaycan işgalini sona erdirmeli

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm örgüt üyesi ülkelerin Azerbaycan’da Ermenistan işgalinin sona ermesi için g


  Kuzey Irak’ta güvenoyu krizi

Kuzey Irak’ta Temmuz ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından kurulan hükümet için dün Kürt Parlamentosu’nda gerçekleştirilen güven oylaması ve yemin töreni sancılı geçti.


  Afganistan’da BM görevlilerine saldırı

Afganİstan’In başşehri Kabil’de Birleşmiş Milletler (BM) görevlileri tarafında kullanılan bir eve düzenlenen intihar saldırısında 12 kişini öldüğü bildirildi.


  Almanya’da, Merkel dönemi devam ediyor

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Federal Meclis’te (Bundestag) bugün yapılan oylamada yeniden başbakan seçildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.