29 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Soruşturmayı Ergenekon savcıları yapsın

ASDER Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi, kamuoyunda “İrtica ile mücadele eylem planı” olarak bilinen, orijinali ihbarcı bir subay tarafından Ergenekon savcılarına gönderilen ve “ıslak imza” tartışmalarına konu olan belgeyle ilgili olarak, “Çözüm, meselenin, tarafsızlığı konusunda kamuoyunun kuşkusu bulunan askerî yargı tarafından değil de; Ergenekon konusunda birikime sahip savcılar ve mahkemeler tarafından incelenme imkânının açılması ile mümkün olabilir” açıklamasında bulundu.


CUMHURİYET DEMOKRASİYLE TAÇLANSIN

Son dönemdeki tartışmaların temelinde ''Cumhuriyet otoriter mi, yoksa demokratik bir yöne doğru mu ilerleyecek?'' sorusunun yattığını kaydeden Hak-İş

Krizi, benzin zammıyla mı aşacaksınız?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, 2010 yılı bütçesini ‘’krizden çıkış bütçesi’’ olarak sunduğunu kaydeden DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, h


  Kurtulmuş: Sonuna kadar gidilmeli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hiçbir kamu görevlisinin milletten almadığı bir yetkiyi kullanmaya, demokrasiye müdahale etmeye hakkı bulunmadığını belirterek, millete komplo planının üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi.


  Camilere ideolojik mahyalardan sonra şimdi de bayrak asıldı

İstanbul’un kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları gerekçe gösterilerek, tarihî camilere din dışı ifadelerin mahya olarak asılması girişiminin ardından şimdi de bayrak asıldı.


  Sürece katkı herkesin görevi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin AB üyeliği sürecini hızlandırmada hem Türkiye’deki siyasi iradeye hem Türk özel sektörüne hem de Avrupa Birliği siyasetçilerine büyük görev düştüğünü belirtti.


  Türkiye, AB için büyük avantaj

Avusturya Uluslararası İlişkiler Enstitüsünden Doç. Dr. Paul Luif, Türkiye’nin Irak, İran ve diğer İslâm ülkeleriyle ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Nabucco gibi projelerle de AB’ye büyük bir avantaj olabileceğini söyledi.


  Başvuru değerlendirilmeyecek

İstanbul Valisi Muammer Güler, Avrupa’dan gelecek terör örgütü mensupları için yapılmak istenen karşılama gösterisi başvurusuna ilişkin, ‘’Dilekçede herhangi bir tarih belirtilmediği için değerlendirmeye alınmayacaktır’’ dedi.


  Birleşme kongresi, 31 Ekim’de yapılacak

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nin kongreleri 31 Ekimde yapılacak. Kongrelerde, Anavatan Partisi’nin tüzel kişiliğinin sona ermesi ve iki partinin ‘’Demokrat Parti’’ adı altında birleşmesi bekleniyor.


  Manisa’daki ölüm domuz gribinden değil

Manİsa’da domuz gribinden vefat ettiğinden şüphelenilen kişiden alınan numune üzerinde yapılan A (H1N1) testinin negatif çıktığı bildirildi.


  İstanbul'da elektrik kesintisi

İstanbul’un Anadolu yakasındaki bazı semtlerde 30 ve 31 Ekim ile 1, 2, 3 ve 4 Kasım günlerinde elektrik kesintisi yapılacak.


  3 ilde silâh ve mühimmat bulundu

İstanbul’da, Erzincan ve Kütahya’da silah ve bol miktarda mühimmat bulundu. Edinilen bilgiye, İstanbul’da, Gaziosmanpaşa’da bir evde iki kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 4 el bombası ve yüzlerce mermi bulundu.


  Başbuğ: Birliğimize kastdenlerin karşısındayız

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabalar karşısında, daima çelikten bir duvar gibi yükseleceğini söyledi.


  Trafik’te, boş gezen taksiye izin yok

‘’TİcarÎ Taksi ve Taksi Dolmuş Yönergesi’’, Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) onayıyla yürürlüğe girdi.


  Resepsiyonda “halk açılımı”

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Cumhuriyet resepsiyonuna sadece bürokratları değil, şehit yakınlarını, hayırseverleri ve esnafları da davet etti.


  Din adamlarından Dündar’a kınama

Her insanın istediği dini seçmesi ve dinî ibadetlerini yerine getirebilmesinin anayasal bir hak olarak güvence altına alındığını belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, namaz kılan çocuklara suçlu muamelesi yapan Uğur Dündar’ı din görevlileri olarak kınadıklarını açıkladı.


  Eğitim Bir-Sen’den, örgütlenme çağrısı

Eğİtİmcİler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Diyarbakır Şubesi Üniversite Bakanı Doç. Dr. Musa Bağcı, sendikalaşmanın en az olduğu yerlerin üniversiteler olduğunu belirterek, örgütlenme çağrısı yaptı.


  ‘Gribe karşı limon tüketilsin’ teklifi

Erdemlİ Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, gribal enfeksiyonlarından korunmada başta limon olmak üzere bol narenciye tüketilmesinin yararlı olacağına dikkati çekerek, bu yıl rekoltenin bol ve fiyatların ucuz olmasının bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


  Sarımsak domuz gribine karşı etkili olabilir

Her gün çiğ sarımsak yemenin domuz gribinden korunmak için yararlı olabileceği bildirildi.


  Domuz gribi aşısında tereddütler giderilmeli

Domuz gribi aşısı ile ilgili tereddütlerin sağlık çalışanlarını ve vatandaşlarını endişeye sevk ettiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Domuz gribi ülkemizde hızla yayılıyor.


  Suudi Arabistan’da çalışacak işçiler aşı olacak

Dİyanet İşleri Başkanlığının, ‘’Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Kararı Doğrultusunda Hac Döneminde Suudi Arabistan’da Çalışacak Geçici İşçiler’’ ile ilgili tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Şehit ve malûllere devlet ödünç madalyası

Görev yaparken vefat eden ve malûl olan 226 Türk Silâhlı Kuvvetleri mensubu ve yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verilecek.


  Yolların ömrü uzayacak

Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, Türkiye’nin kara yolu ağında sathi kaplamaların iyileştirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğüyle ortaklaşa hazırladıkları projede olumlu gelişmeler yaşandığını bildirdi.


  Kadınlar silâhla nöbette

MALATYA’NIN Hekimhan ilçesine bağlı İğdir Köyünde, kadın ve erkekler, köyün yakınlarındaki dağlarda yaşayan keçi, geyik ve kuşları yasa dışı avlamaya gelenleri engellemek amacıyla tüfekli nöbet tutuyor.


  Umurbey’e, Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

MEYVE üretim merkezi durumundaki Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi, 1 milyon liraya Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi kurdu.


  Kısa yapılan mendirek, balıkçıları zora soktu

GİRESUN’UN Bulancak ilçesi Yalıköy Balıkçı Barınağı’nın ana mendireğinin kısa yapılması sebebiyle girişinin kumla dolması sonucu, barınaktaki 36 tekne ve motor güçlükle denize açılabiliyor.


  Kurban Bayramı, Egeli turizmciye umut olacak

KURBAN Bayramının, hem global kriz hem de domuz gribi endişesiyle daralma yaşayan turizm sektörüne hareket getirmesi bekleniyor.


  Isparta’dan yurt dışına elma ihracatı

TÜRKİYE’NİN elma bahçesi olarak nitelendirilen ve yılda 600 bin ton elma üretiminin gerçekleştirildiği Isparta, son iki yıldır yurt dışına da elma ihraç etmeye başladı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.