02 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşiktaş yarışa ortak oldu

TÜRKCELL Süper Lig'de sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek, galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

Soğuk ve yağışlı bir havada oynanan karşılaşmada başkent temsilcisini İsmail Köybaşı'nın golüyle mağlup eden siyah-beyazlılar, puanını 21'e çıkardı ve maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Beşiktaş bu galibiyetle, gelecek hafta içinde Alman temsilcisi Wolfsburg ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde de moral depoladı. İstanbul'dan puansız ayrılan Ankaragücü ise 12 puanda kaldı. Ankaragücü'nü 1-0 yenen Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Denizlispor'u 1-0, Kasımpaşa'yı 2-1, Eskişehirspor'u 1-0 yenen siyah-beyazlılar, Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık galibiyetle üst üste 4 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sezona kötü başlayan geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, böylece zirve yarışındaki iddiasını ortaya koydu. Ligden düşürülen Ankaraspor karşısında aldığı hükmen galibiyetle, son 5 lig maçından 3'er puanla ayrılan Beşiktaş, gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Diğer yandan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg ve ligdeki Eskişehirspor maçlarının ardından Ankaragücü karşılaşmasını da gol yemeden tamamladı.

DENİZLİ: KAZANMAK ÇOK GÜZEL, YAVAŞ YAVAŞ GELİYORUZ

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, seri maç programı içinde zorluk derecesi gittikçe yükselen günler yaşadıklarını belirterek, ''Kazanmak tabii ki çok güzel. Şartlar ne olursa olsun, daha rahat sağlıklı bir ortam sağlayacak pozisyonlardan yararlanamadık. İki gün sonra başka bir maçın olması, bu karşılaşmalardaki konsantrasyon eksikliğini ortadan kaldıramıyor. Zorlu bir geceydi. Önemli olan bu zorluklarda kazanmayı başarmak. Yavaş yavaş geliyoruz'' dedi. Denizli, önlerinde Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg ile yapacakları daha zorlu geçecek bir maç olduğunu belirterek, ''Bize kalan bir günlük süre içinde bu hazırlığı tamamlamaya çalışacağız'' dedi.

FEDERASYONA MAÇ TEPKİSİ

Denizli, basın toplantısının büyük bir bölümünü, Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg ile oynayacakları maç öncesi Ankaragücü karşılaşmasının günü veya saatinin değiştirilmemesi konusuna ayırdı. Denizli, şunları söyledi: ''Bu maçı cuma günü oynamak istedik. Çünkü, önümüzde gruptaki en ciddi rakibimizle oynayacağımız maç var. Federasyonumuzun ilgili birimlerinden bize yardımcı olmalarını istedik. Bu program yapılırken, Türkiye Kupası'nda oynanacak maçların sıralamasını bizi de düşünerek yapmaları gerekirdi. Ankaragücü ile oynanacak maçın, bizi ne denli zaman açısından enterese ettiğini herkes biliyor. Bu durum Beşiktaş için değil, Türkiye için mücadele eden herhangi bir takıma olabilirdi.'' Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Kupa maçından önce kendisinin İspanya'dan telefonla arandığını hatırlatan Denizli, ''(Bu maçı bir gün öne alabilir miyiz?) diye sordular. (Niçin?) dedim , (Fenerbahçe'nin ön eleme maçı için) dediler. (1 gün değil, 2 gün de öne alabilirsiniz) dedim. Ankaragücü maçı dün niye oynanmadı? Bugün gündüz niye oynanmadı? Beşiktaş'ın rakipleri ne zaman oynuyor baksınlar'' diye konuştu.

02.11.2009


 

Yusuf'u gören var mı?

TÜRKCELL Süper Lig'de geçen sezon şampiyon olan ve Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren Beşiktaş'ın başarısında büyük katkısı olan Yusuf Şimşek, 2009-2010 sezonunda şu ana dek ortaya koyduğu performansla geçen yılı arattı.

Beşiktaş'a geçen sezon devre arasında transfer olan ve siyah-beyazlı formayla ilk maçına Denizlispor karşısında çıkan tecrübeli oyuncu, bu dönemde attığı gollerin yanı sıra özellikle asistleriyle iki kupalı başarıda büyük pay sahibi olmuştu. Siyah-beyazlı takımın orta sahasında görev aldığı maçlarda hücumları iyi organize eden ve birçok golde katkısı olan Yusuf, bu sezon hem gol noktalarında suskun kaldı, hem de takımının hücumda etkili olmasını sağlayamadı. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu dönemde 17 lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu, takım arkadaşlarına hazırladığı gol pozisyonlarının yanı sıra attığı 3 kritik golle kendisinden bekleneni yerine getirmişti. Türkiye Kupası'nda 2 gol atan Yusuf, özellikle Galatasaray maçında attığı golle şampiyonlukta önemli katkıyı yaparken, Türkiye Kupası finalinde bir diğer ezeli rakip Fenerbahçe'ye de gol atma başarısı göstermişti.

BEKLENENİ YERİNE GETİREMEDİ

Bursaspor'dan Beşiktaş'a geldiği anda ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan ve iki kupada katkısı olan Yusuf, bu sezon ise oynadığı resmi maçlarda henüz istenen performansı yerine getiremedi. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin farklı taktik anlayışı gereği değişik pozisyonlarda oynayan Yusuf, gol atamadığı gibi takımın hücumda yaşadığı sıkıntıya da çare olamadı.

BU SEZON HENÜZ GOLÜ YOK

Geçen sezon takımı adına resmi maçlarda 5 gol kaydeden Yusuf Şimşek, bu sezon ise henüz gol sevinci yaşayamadı. Süper Kupa'nın yanı sıra ligde 5 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez görev alan tecrübeli oyuncu, bu karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteremedi. Yusuf, bu sezon itibariyle sadece 3-0 yenildikleri Galatasaray karşısında ortaya koyduğu performansla beğenilmişti. Derbi mücadelesinde 90 dakika sahada kalan siyah-beyazlı oyuncu, özellikle Serdar Özkan'a hazırladığı pozisyonlarla görevini yerine getirmesine rağmen, sonraki karşılaşmalarda aynı performansı gösteremedi.

02.11.2009


 

Mustafa Denizli haklı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Alman temsilcisi Wolfsburg ile hayati bir maç oynayacak.

Bu maçı kazandığı takdirde puanını 4'e çıkararak iddialı bir duruma gelecek. Çünkü grupta Manchester United dışında kalan takımlar arasında fazla puan farkı yok. Bu açıdan bakıldığında Wolfsburg karşılaşması Beşiktaş için çok büyük bir önem taşıyor.

Ancak Futbol Federasyonu yetkilileri bu maçın önemini Beşiktaş gibi düşünmüyor. Salı günü oynanacak maç öncesi Beşiktaş'a Cumartesi akşamı maç oynatıyor. Halbuki Beşiktaş geçen hafta içinde yaptığı başvuruda Ankaragücü maçının Cuma günü oynanmasını istemiş, eğer bu kabul edilmediği taktirde bu maçı Cumartesi günü gündüz saattinde yapmak istediklerini bildirmişler. Federasyon, Ankaragücü'nün hafta içinde Türkiye Kupası maçı oynadığını düşünerek Cuma gününü uygun görmemiş olabilir. Ama Cumartesi günü pekâlâ bu maç 13.30'de oynanabilirdi. Beşiktaş, Ankaragücü ile akşam saatinde oynayarak bir gün kaybetmiştir. Rakibi Wolfsburg ise aksine maçını gündüz yaparak dinlenme imkanı bulmuştur.

Denizli, federasyonun bu konuda yardımcı olmamasına çok kızdı. Bizce de haklı. Beşiktaş'a farklı bir şey yapın demedi. En azından şu an itibariyle büyük önem taşımayan Türkiye Kupası maçının ilk ayağı önümüzdeki çarşamba oynanabilirdi. Milli maçlar için verilecek arada oynanabilirdi. Türkiye Kupası playoff maçlarının hepsi oynandı mı? Hayır. Demek ki oynanmayabiliyor. En azından niye gündüz oynanmadı? Şu anki zaman, hasarı sarmak için yeterli değil. Beşiktaşlı futbolcuların saat 22.15 sularında biten maçtan sonra sabaha karşı 34'ten önce uyumaları mümkün değil. Federasyonun bu kolaylığı gösterme imkanı vardı ama kullanmak istemedi.

02.11.2009


 

SİVOK: GÜNDÜZ OYNAYABİLİRDİK

BEŞİKTAŞ'IN Çek futbolcusu Tomas Sivok ise Ankaragücü karşısında özellikle ilk yarıda çok iyi oynadıklarını söyledi.

Sivok, farkı açacak pozisyonları yakaladıklarını, ancak bunları değerlendiremediklerini belirterek, ''İlk yarı veya ikinci yarıdaki fırsatlardan birini değerlendirsek rahatlayacaktık. Son anda birkaç pozisyon verip seyircimizi korkuttuk, ama galip geldiğimiz için mutluyuz'' dedi. Wolfsburg maçının kendileri için çok zor geçeceğini anlatan Sivok, Ankaragücü maçının öne alınmaması ile ilgili tepki gösteren teknik direktörü Mustafa Denizli'ye katıldığını ifade ederek, ''Hocamız haklı. Bir gün daha erken oynasak iyi olurdu. Bir önceki maçın etkisinden kurtulmak için zaman önemli etken. '' ifadesini kullandı.

02.11.2009


 

ÖNER: BİTMEDİĞİMİZİ GÖSTERDİK

BEŞİKTAŞ Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Ankaragücü'nü yendikleri için mutlu olduklarını ve şampiyonluk yarışında kendilerinin de yer aldığını söyledi.

Öner, kötü hava şartlarında iki takım oyuncularının da iyi mücadele ettiğini belirterek, ''Kendilerini yürekten kutluyorum. Sıralamada geride kaldığımız dönemlerde herkes Beşiktaş'ın bittiğini, şampiyonluk potasının içinde yer almayacağını söylüyordu. Ancak bu yanlıştı. Farkı azaltmaya başladık. Diğer takımların da puan kaybedeceğini biliyorduk'' diye konuştu. Ankaragücü karşısında üstün oynayamadıklarını, ama iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Kenan Öner, siyah beyazlı takımın şampiyonluk yarışında yer aldığını belirterek, ''Beşiktaş yarışın tam ortasındadır'' dedi.

02.11.2009


 

WOLFSBURG KAFİLESİ SABİHA GÖKÇEN'E İNECEK

ŞAMPİYONLAR Ligi B Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş'ın, 3 Kasım Salı günü konuk edeceği Almanya'nın Wolfsburg takımı, bugün İstanbul'a gelecek.

İki takımın 21 Ekim'de Almanya'da oynadığı maçta 0-0 berabere kalması ve gruptaki durumlarını belirsizliğini koruması 3 Kasım'da oynayacakları maçı daha önemli hale getirirken Alman ekibin bu önemli maç için, bugün saat 12.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na ineceği açıklandı. Konuk ekip Wolfsburg'un Teknik Direktörü Armin Veh'in ise bugün saat 16.15'te BJK İnönü Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtilirken, Alman temsilcisinin saat 17.00'de de Beşiktaş maçının son çalışmasını yapacağı ve kampa gireceği bildirildi.

DENİZLİ DE BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Bu arada Şampiyonlar Ligi'nde hayati bir maça çıkacak olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Mustafa Denizli ise bugün saat 18.15'te Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlılar, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olacak son antrenmanını ise saat 18.45'te gerçekleştirecek.

02.11.2009


 

U17 MİLLİLER YENİ ZELANDA İLE 1-1 BERABERE KALDI

TEKNİK Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Futbol Milli Takımı, FIFA U17 Dünya Kupası D Grubu'ndaki üçüncü maçında Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı.

Nijerya'nın Calabar şehrindeki UJ Esuene Stadı'nda oynanan maçın 16. dakikasında Engin'in golüyle U17 Milliler öne geçerken, Hobson MCveigh'in 90+1. dakikadaki golü ile Yeni Zelanda eşitliği sağladı. U17 Milliler grubunda oynanan günün diğer maçında ise Burkina Faso, Kosta Rika'yı 4-1 yenerek grubu 2. sırada tamamladı. Yeni Zelanda 3. olurken, Kosta Rika 4. sırda grup maçlarını tamamladı. D Grubu'nda oynadığı ilk maçta Burkina Faso'yu 1-0, ikinci maçta ise Kosta Rika'yı 4-1 mağlup eden U17 Milli Takım grubu lider olarak bitirmeyi garantilemiş ve 2. tura yükselmişti. U17 Milli Takımı, FIFA U17 Dünya Kupası 2. turunda, A (Almanya), B (Brezilya) veya F (Uruguay) grubunu üçüncü sırada bitirerek en iyi üçüncüler arasında yer alacak takımla, 4 Kasım'da Enugu şehrindeki Nnamdi Azikiwe Stadı'nda karşılaşacak.

02.11.2009


 

HAMZA KENDİRCİOĞLU KİCK BOKS AVRUPA ŞAMPİYONU

KİCK Boks 444 Ergen Ring Ateşi Avrupa unvan maçı Tekirdağ'da yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyonda iki ayrı sıklette müsabaka yapıldı. Ağır sıklette mücadele eden Türk sporcu Hamza Kendircioğlu, 5 rauntluk müsabaka sonunda rakibi İsveçli sporcu Slova Plugıc'ı yenerek Avrupa şampiyonu oldu. 70 kiloda mücadele eden Ali Alkayış ise rakibi Çek Cumhuriyeti'nden Jakob Gazdık'a yenildi. Müsabakalar sonunda Avrupa şampiyonluğu unvan müsabakalarını kazanan Hamza Kendircioğlu ve Jocob Gazdık'a kupaları verildi.

02.11.2009


 

GÖKDENİZ'Lİ KAZAN ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR

RUSYA Premier Ligi 27. haftasında şampiyonluk yarışında tansiyon yükseldi.

Türk futbulcu Fatih Tekke'nin top koşturduğu Zenit, FC Moskova ile deplasmanda oynadığı maçta 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında avantajını kaybetti. Moskova'ya ilk karın düştüğü günde oynanan maçta, Tekke Zenit forması giyerek ilk 11'de yer alırken, ikinci yarıda savunmada yaşanan bir hatayı değerlendiren FC Moskova golü buldu. Zenit'in şampiyonluğu mucizelere kalırken, Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için kalan üç haftada Zenit, FC Moskova ve CSKA Moskova ile ilk üçte ligi tamamlayabilmek için yarışacak.

GÖKDENİZ KARADENİZ YİNE GOL ATTI

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in de Barcelon maçında attığı golle övgüsünü kazanan Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in de bir gol attığı Rubin Kazan, Krilia Sovyetov'u 4-1 yendi. Rubin Kazan puanını 56'ya çıkardı. İlk yarıda baş başa tamamlanan ve hiç golün atılmadığı karşılaşmanın ikinci yarısında furbolseverler beş gol seyretme imkanı buldu. Bir golün sahibi olan Gökdeniz Rusya'da yıldızını parlatırken, diğer üç golün atılmasına da yardımcı oldu. Kazan'da oynanan maçta da taraftarlar tribünleri birbirine kattı.

02.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.