05 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KÜFÜR YÜZÜMÜZÜ KIZARTTI

BEŞİKTAŞ Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Wolfsburg ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik küfürlü ve hakaret içeren tezahüratlar yapılmasına tepki gösterdi.

Karadeniz, çok üzücü bir olay yaşandığını belirterek, ''Beşiktaş Kulübü Başkanı hepimizin başkanıdır ve o makama saygı göstermemiz gerekir. Seyircinin maçtaki galibiyet beklentisini, tepkisini anlıyorum. Beşiktaş istediği sonucu alamamıştır, tepki normaldir. Aleyhte tezahürat yapılır ama küfür ediglmesini kınıyorum. Beşiktaş Kulübü Başkanı'na bu sözlerin söylenmesine son derece üzüldüm. Taraftarımız bunu başkanlarına yapmamalıydı'' diye konuştu. ''Zaten 3 ay sonra bir seçim var ve önümüze sandık konacak'' diyen Karadeniz, ''Dünyanın gözü önünde Beşiktaş Kulübü Başkanı'na küfür etmeyi hiçbir Beşiktaşlı ve sporsever tasvip edemez. Çok çok üzgünüm. Neticede başkan sahada oynamıyor ki, futbolcusu var teknik heyeti var. İyi oynamadığımızı gördük, isyan ettik, üzüldük ama bu demokratik tepkiyi tribün terörü haline getirmek çok yanlış. Beşiktaş Kulübü Başkanı'na hakaret ve küfür içeren sözler söylemek çok çirkin bir hareket'' ifadelerini kullandı.

UTANDIM, ALMANLAR'A SÖYLEYEMEDİM

Karadeniz, maçı Almanlar'la birlikte izlediklerini ifade ederek, ''Verilen tepkilerden sonra da bana ne olduğunu sordular. Onlara, 'Başkanımıza küfür ediyorlar' diyemedim, utandım'' dedi. Beşiktaş taraftarlarına seslenen Karadeniz, ''Sakin olup, sinirlerine hakim olmalarını istiyoruz. Onlar bizim 12. kuvvetimizdir. Demokratik tepkilerini koyabilirler ama bu küfürle olmaz. Beşiktaş Kulübü'nde başkanlık makamına saygı duymamız gerekir. Bu makama kesinlikle saygısızlık yapmamalıyız'' şeklinde konuştu. Yapılan küfürlü tezahüratların ardından Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in sinirlenip ayağa kalkarak tepki göstermesine de değinen Karadeniz ''Küfürler ediliyor diye bir tepkisi oldu. Bunu yapmaması lazımdı, ben de tuttum onu. Ama sanırım yapılan küfür ve hakaretlere dayanamadı. 'Görüyorsunuz, ben tezahüratlara bir şey demiyorum, ama küfürü kabul edemem' dedi'' diyerek sözlerini tamamladı.

05.11.2009


 

F.Bahçe-Steaua Bükreş

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak maçı Avusturyalı hakem Thomas Einwaller yönetecek.

Fenerbahçe, 6 puanla grupta lider durumda bulunurken, Steaua Bükreş ise 2 puanla 4. ve son sırada yer alıyor. Sarı-lacivertli ekip, deplasmanda yapılan maçta Rumen takımını 1-0 yenmişti. Fenerbahçe, Steaua Bükreş karşısında 2. dalya peşinde. Avrupa arenasında bugüne dek rakip filelere 198 gol atan sarı-lacivertli ekip, Rumen temsilcisi karşısında 2 gol atarsa 200 gole ulaşacak. Sarı-lacivertli ekip attığı 198 gole karşılık kalesinde 261 gol gördü.

100. GOLÜ HAİM REVIVO ATMIŞTI

Sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında 100. golüne Haim Revivo imza atmıştı. İsrailli futbolcu, Fenerbahçe'nin 2002-2003 sezonunda mücadele ettiği UEFA Kupası'nda 1. turun ilk maçında İsveç'in AIK Solna takımına karşı deplasmanda attığı golle tarihe geçen isim olmuştu. Revivo, sarı-lacivcertlilerin deplasmanda 3-3 berabere kaldıkları, ilk yarısı 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede 15. dakikada kaydettiği karşılaşmanın ilk golüyle 100. gole imzasını atmıştı. Fenerbahçe'de 200. golü atmaya en yakın aday Alex. (H) Grubu'ndaki mücadelede Moldova temsilcisi Sheriff'e karşı deplasmanda takımının tek golünü atarak galibiyeti getiren Alex, aynı zamanda bu golle Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki en golcüsü (13 gol) olma unvanını da eline geçirmişti. Brezilyalı futbolcu 12 golü bulunan Tuncay Şanlı'yı geride bırakarak, bu kategoride de sarı-lacivertli ekipte zirveye çıkmıştı.

05.11.2009


 

Dinamo Bükreş-G.Saray

GALATASARAY UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'ndaki 4. maçında bugün deplasmanda, Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla karşılaşacak.

Başkent Bükreş'teki Dinamo Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Alman hakem Michael Weiner yönetecek. Galatasaray, 7 puanla grupta lider durumda bulunurken, Dinamo Bükreş ise 3 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'da yapılan maçta Rumen takımını 4-1 yenmişti.

AVRUPA'DA RİJKAARD'LA YENİLMEDİ

Dinamo Bükreş takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 229. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 62, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 228 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 228 maçta 87 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 318 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 327 gol gördü. Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa Kupası'nda çıktığı 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılıların başında Avrupa Kupası'nda 9 karşılaşmayı geride bırakan Hollandalı çalıştırıcı, bunların 6'sını kazanıp, 3 maçta da berabere kaldı. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 9 resmi maçta rakip filelere 27 gol göndermeyi başardı, kalesinde ise 6 gole engel olamadı.

05.11.2009


 

Beşiktaş Avrupa'da galibiyeti unuttu

ALMANYA'NIN Wolfsburg takımına 3-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne devam etme şansını yitiren Beşiktaş, Avrupa kupalarında galibiyeti adeta unuttu.

Avrupa kupalarındaki son galibiyetini 381 gün önce alan siyah-beyazlılar, oynadıkları son 5 maçta galibiyete hasret kaldı. Geçen sezon 18 Eylül 2008'de UEFA Kupası ön eleme turunda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını İstanbul'da 1-0 yenen siyah-beyazlılar, daha sonra taraftarlarına Avrupa arenasında galibiyet sevinci yaşatamadı. Bu karşılaşmanın ardından Avrupa kupalarında 5 maç oynayan Beşiktaş, bunların 4'ünde sahadan yenilgiyle ayrılırken, 1 kez de berabere kaldı. Son 5 karşılaşmada kalesinde toplam 10 gol gören ''Kara Kartallar'' rakip fileleri ise sadece 2 kez havalandırabildi. Almanya'nın Wolfsburg takımına 3-0 yenilen Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde İstanbul'daki en farklı mağlubiyetini de almış oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 5. kez mücadele eden siyah-beyazlılar, daha önce İstanbul'da Bayern Münih, Milan ve Lazio'ya 2-0 yenilmiş ve daha farklı mağlubiyetler almamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde BJK İnönü Stadı'nda başarılı sonuçlar alan Beşiktaş, bu geleneğini de artık sürdüremiyor. İstanbul'da dünyanın en önemli takımlarından Barcelona'yı 3-0'lık skorla dize getiren, Liverpool'u 2-1, Paris Saint Germain'i de 3-1 mağlup etmeyi başaran siyah-beyazlılar, bu sezon ise evindeki 2 maçı da kaybetti. Bu maçlarda kalesinde 4 gol gören siyah-beyazlılar, taraftarlarına BJK İnönü Stadı'nda gol sevinci yaşatamadı.

05.11.2009


 

KARTAL SERVETE DE VEDA ETTİ

BU sene Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı Beşiktaş gruptan çıkma şansının yanı sıra büyük bir servet kazanma ihtimaline de veda etti.

Yapılan hesaplamalara göre, bu sene Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanarak, 3 milyon 800 bin avroyu kasasına koyan Beşiktaş, 1. turda bugüne kadar yaptığı 4 karşılaşmada aldığı bir beraberlik sonucunda katılım payının yanı sıra 2 milyon 600 bin avro daha kazandı. Grupta iki maçı kalan Beşiktaş, bu iki maçı kazanması halinde 2 milyon 700 bin avro daha alacak. En kötü ihtimalle iki maçta yenilse bile 1 milyon 100 bin avro daha kazanacak olan Kara Kartal, böylece, bu sene Şampiyonlar Ligi'nden 7 milyon 500 bin avroyu kasasına koymayı garantiledi. Beşiktaş, 1. turda bütün karşılaşmaları kazansaydı, 11 milyon 900 bin avroyu kasasına koymuş olacaktı. Beşiktaş, ikinci tura yükselmesi halinde 3 milyon avro ikinci tur primi almaya hak kazanacaktı. İkinci turda yapacağı 6 karşılaşmada karşılaşma başına 550 bin avro kasasına koyacak olan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda galip gelmesi halinde de 4 milyon 800 bin avro daha elde edecekti. Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Beşiktaş, ikinci turda kazanabileceği toplam 11 milyon 100 bin avro gelirden de oldu.

05.11.2009


 

BATMAN'DA İLK MASA TENİSİ MAÇI OYNANACAK

MASA Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu, Erkekler ve Bayanlar Süper Lig karşılaşmalarının bir etabının Batman'da yapılması kararını alarak, spordaki açılımın ilk adımını attı.

Federasyon yönetimi, geçen ay Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda, Süper Lig'in ilk devresindeki etaplardan birinin 21-22 Kasım tarihlerinde Batman'da yapılmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda, Batman, Mardin ve Hakkari'deki çeşitli okullara belli zamanlarda malzeme yardımı yapılması da karara bağlandı. Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonları Türkiye'nin her köşesine ulaştırmak istediklerini belirterek, ''İstanbul'daki de Batman'daki de benim sporcum. Oranın insanı, buranın insanı diye hiç kimseyi ayırmıyoruz'' dedi.

05.11.2009


 

EFES DEPLASMANDA MALAGA KARŞISINDA

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 3. hafta maçında bu akşam deplasmanda, İspanya'nın Unicaja Malaga takımıyla karşılaşacak.

Malaga kentindeki Jose Maria Martin Carpena Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'de başlayacak. Lacivert-beyazlı kafile dün sabah İspanya'ya gitti. Efes Pilsen, grupta yaptığı ilk 2 maçta birer galibiyet ve yenilgi alırken, Unicaja Malaga ise ilk 2 maçını da kazanmayı bildi.

05.11.2009


 

MEHMET ÇAKIR'IN İNTERNET SİTESİ YAYINA BAŞLADI

İNTERNET sitesi sahibi futbolcular arasına Ankaragücü forması giyen Mehmet Çakır da katıldı. Ankaraspor ve Ankaragücü'nün formasını giyerek tarihe geçen isimlerden olan Mehmet Çakır, kendi ismini taşıyan internet sitesinin yayınına başladı.

www.mehmetcakir.com.tr adresinden ulaşılabilen sitede, Çakır, kendisini sevenlerle daha yakın iletişime geçmeyi amaçlıyor. Golcü futbolcu taraftarlar için sitesinde çeşitli süprizlere de yer verecek. Mehmet Çakır, sitesini ziyaret eden taraftalara forma, bilet gibi hediyeler dağıtacak. Mehmet Çakır'ın hayata geçirmeyi planladığı başka bir düşünce ise taraftarlarla site üzerinden sohbet etmek. Sitede, genç futbolcunun, kariyerinin, fotoğraflarının ve videolarının yanı sıra forum sayfaları da yer alıyor.

05.11.2009


 

TRABZON İDMANINDA RİGOBERT SONG GERGİNLİĞİ

BEŞİKTAŞ ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'un sabah yapılan antrenmanında Kamerunlu oyuncu Rigobert Song, bugün bazı gazetelerde yer alan 'Afrikalı Krizi' haberleri nedeniyle, basın mensuplarına sert ifadelerle tepki gösterdi.

Sahadaki çalışmaya, elinde yerel bir gazeteyle gelen Song, İngilizce bir şeyler söyledikten sonra gazeteyi buruşturdu. Bu sırada takım kaptanı Egemen Korkmaz, Song'un elinden gazeteyi alarak malzemeciye verdi. Song, çalışmanın ardından sahadan ayrıldığı sırada, kulüp sportif direktörü Ünal Karaman ile birlikte idmanı izleyen gazetecilerin yanına gelerek, yine İngilizce olarak yüksek sesle tepki gösterdi. Ünal Karaman tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Song'un, gazetecilerin yanından uzaklaştırıldı.

05.11.2009


 

İSPANYA "BECKHAM YASASI" NI TARTIŞIYOR

İSPANYA'DA 2004 yılında yürürlüğe giren ve ''Beckham Yasası'' olarak bilinen, yabancı futbolcuların İspanyol futbolculara oranla neredeyse yarı yarıya daha az gelir vergisi ödemesiyle ilgili yasada sosyalist hükümetin yapmak istediği değişiklik, İspanyol futbol çevrelerinden tepki aldı.

Sosyalist hükümetin, meclisteki sol görüşlü küçük siyasi partilerle anlaşarak çıkarmak istediği yeni yasa, ülkede yaşayan ve çalışan, ancak ikameti bulunmayan, yıllık maaşı da 600 bin Avro'nun üzerinde olan tüm yabancıları kapsasa da şimdilik yasaya en çok karşı çıkanlar futbol çevreleri oldu. 2004 yılında yabancı firmaları ve işadamlarını teşvik amacıyla çıkarılan ve ilk olarak Real Madrid'e transfer olan İngiliz futbolcu David Beckham tarafından kullandığından basında ''Beckham Yasası'' olarak adlandırılan mevcut yasa gereği yabancı futbolcular yüzde 24 oranında gelir vergisi öderken, İspanyol futbolcular yüzde 43 oranında ödüyor. Hükümet, 1 Ocak 2010 yılından itibaren yapılan yeni veya yenilenen tüm kontratlarda yabancıların da İspanyollar gibi yüzde 43 oranında gelir vergisi ödemesini istiyor.

05.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.