07 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Obama: Dehşet verici

ABD Başkanı Barack Obama, Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü’nde 13 askerin ölümü, 31’inin yaralanmasıyla ilgili saldırıyı, ‘’şidetin dehşet verici yansıması’’ olarak değerlendirdi. Fort Hood Üssü ‘’Dünyadaki en büyük askeri üs’’ olarak da biliniyor ve ABD’nin Irak ve Afganistan’daki operasyonlara intikalinin çıkış noktası olarak kullanılıyor.

ABD, bu kez Teksas’ta vuruldu

ABD’nİn Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü’ne düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişi öldü. Üs sözcüsü Korgeneral Bob Cone, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, saldırıda yaralananların sayısının 30 olduğunu kaydetti. Saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, 2’sinin ise yakalandığını belirten Cone, bu kişilerin tamamının ABD askeri olduklarını bildirdi. Saldırının askerler için tıbbi gözlemler yapılan Askeri Hazırlık Merkezi’nde meydana geldiğini belirten Cone, olayın bir askerin elinde 2 tabancayla ateş etmesiyle başladığını dile getirdi.

Teksas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde 13 askerin ölümü, 30’unun yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı düzenleyenin yaralı olarak yakalandığı, daha önce şüpheli olarak gözaltına alınan iki askerin de sorgularından sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Üs sözcüsü Korgeneral Bob Cone, saldırıdan sorumlu tutulan Binbaşı Malik Nadal Hasan’ın ölmediğini, yaralı olarak yakalandığını ve halen gözaltında bulunan Hasan’ın sağlık durumunun istikrarlı olduğunu söyledi. Hasan’ın 6 yıldır Washington’daki Walter Reed Ordu Tedavi Merkezi’nde görevli olduğunu belirten yetkililer, buradaki performansından memnun olunmaması sebebiyle temmuz ayında Fort Hood’a transfer edildiğini söyledi. Birlikte çalıştığı arkadaşlarına göre Hasan, Başkan Barack Obama’nın Afganistan ve Irak’taki askerleri geri çekeceğini umuyor, savaştan yana olan arkadaşlarıyla tartışmalarında da bu yöndeki fikrini şiddetle savunuyordu. ABD Başkanı Barack Obama, Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü’nde 13 askerin ölümü, 30’unun yaralanmasıyla ilgili saldırıyı, ‘’şidetin dehşet verici yansıması’’ olarak değerlendirdi. Amerikan askerlerinin, ülkelerinden uzakta, denizaşırı bölgelerde ölmelerinin bir trajedi olduğunu belirten Obama, ancak askerlerin kendi ülkesindeki bir üste ölmelerinin çok daha dehşet verici olduğunu söyledi.

‘’Dünyadaki en büyük askeri üs’’ olarak da bilinen ve ABD’nin Irak ve Afganistan’daki operasyonlara intikalinin çıkış noktası olarak kullanılan Fort Hood Üssü’ndeki saldırıyı düzenleyen asker öldürülürken, iki askerin de ‘’kuşkulu’’ olarak tutuklandığı bildirildi. Saldırıdan sorumlu askerin subay olduğunu ve Irak’a gönderilmek üzere olduğu bildirilirken, saldırının yapıldığı Askeri Hazırlık Merkezi’nin denizaşırı göreve gidecek askerlerin son sağlık kontrollerinin yapıldığı tıbbi merkez olduğu kaydedildi.

07.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama: Dehşet verici

  BM’den Goldstone raporuna kabul

  İsrail, el koyduğu silâhları sergiledi

  İsrail: Abbas’sız olmaz

  Gül: Beşir, ikili görüşme için gelmiyor

  Ehliyet sınavını 950 defada verebildi

  Bakü’de, cami bombacılarına ağır ceza

  Hindistan’da, yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı

  Milyon riyallik Suudî kartallar

  Brown: Afganistan’dan çıkamayız, çıkmamalıyız, çıkmayacağız

  Türk-Yunan ilişkilerinde yeni dönem

  Lübnan’da, beş aydır hükümet kurulamıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.