08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

HAMAS: Barış projesi anlamsız

İslamî Cihad Hareketi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Suriye’nin başşehri Şam’daki Yermuk Mülteci Kampı’nda bir program gerçekleştirildi.


Batı Şeria’da duvar protestosu

DUVARA karşı gösterileriyle adını duyuran Batı Şeria’daki Filistin köylerinden Bil’eyn’de düzenlenen protestoda, Filistinli göstericiler köy etrafında

Lenin heykeline ‘turuncu devrim’

SOVYETLER Birliği’nin kurucularından Bolşevik Devrim’in lideri Vladimir Lenin’in Kaliningrad bölgesindeki heykelini, devrimin yıl dönümünde turuncuya


  Paraguay’da tersine darbe

PARAGUAY Devlet Başkanı Fernando Lugo’nun, Genelkurmay Başkanı Cibar Benitez’i görevden aldığı bildirildi.


  Ahmedinejad, Türkiye’ye geliyor

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Ekonomik ve Ticarî İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 25. Toplantısı’na katılmak üzere bugün Türkiye’ye geliyor.


  Ban: BM Afganistan’dan çekilmeyecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM’nin Afganistan’dan çekileceği yönündeki iddiaları reddetti. Genel Sekreter Ban BM Güvenlik Konseyi’ne Afganistan’la ilgili brifing verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’Açıkça söyleyeyim, Afganistan’dan ayrılmıyoruz, bunu yapmayacağız, yapamayız ve yılmamalıyız.


  İskoç tarzı taşımalı eğitim

DÜNYANIN en kısa uçuşunu, ücra bir İskoç adasındaki çocuklar evden-okula giderken yapacak.


  Çin’de zincirleme felâket

ÇİN’İN başşehri Pekin’deki 6. çember yolunda sisten dolayı yüzlerce kamyon ve TIR zincirleme kaza yaptı.


  Dışişleri: AB’den nota verildiği doğru değil

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Sudan’ın da üyesi bulunduğu İslâm Konferansı Teşkilatı’nın (İKT) düzenlediği ISEDAK (ekonomik ve ticari işbirliği daimi komitesi) Toplantısı’na katılmak üzere İstanbul’a gelmesi beklenen Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in ikili bir ziyaretinin ve AB tarafından nota verilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.


  Amerika’dan Türkiye’ye, İran ve Sudan mesajı

ABD'NİN Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in Türkiye’yi ziyaret etmesi ile ilgili olarak, “Umudumuz, Türkiye’nin Sudan hükümetine vereceği mesajın, bizim ve Avrupalı dostlarımızınkiyle tutarlı olması” dedi. Gordon, Yabancı Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.


  Netanyahu: Bir Saddam bekliyorum

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya’dan Filistin tarafının masaya oturması için kendilerine yardımcı olmasını istedi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.