08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bugünkü demokrasiden devlet de memnun değil

YARGITAY Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, ‘’demokratik açılım’’ adı altında ortaya çıkan olgunun Türk devletinin bugünkü demokrasiyi yeterli görmediğinin bir açıklaması olduğunu söyledi.


FEODAL YAPI BASKICI VE AYRIMCI POLİTİKALARLA KALKMAZ

Kanal-7'deki İskele Sancak programında konuşan gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, katılımcılardan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ve Prof. Dr.

Krizden, İslâm değerleriyle çıkılır

25. İSEDAK Toplantısı Bakanlar Açılış Oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, İslâm medeniyetinin özünde yer alan üreterek kazanma, kazancını paylaşma,


  2010’da, 40 bin öğretmen atanacak

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010 yılında atamayı planladıkları öğretmen kadrosu sayısının 40 bin olduğunu bildirdi.


  Yeni başkanla yeni fasıllar

İSPANYOL hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu devlet sekreteri Diego Lopez Garrido, 2010’un ilk yarısında üstlenecekleri AB dönem başkanlığı sırasında Türkiye ile müzakerelerde yeni fasıllar açacaklarını söyledi.


  Yülek: Faizci, sefalet üzerine sefahat yaşıyor

SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde bankaların 9 aylık kârlarının yüzde 41 oranında artmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, ‘’Faizci düzen, bu sefalet üzerinden sefahat sürüyor’’ dedi.


  Aydınlar, milletin değerlerini unuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Geçmişte yaşadığımız ve bugün yaşamakta olduğumuz birçok meselenin temelinde aydınlarımızın ve onlarla birlikte yönetici kitlenin kendi öz değerlerinden ve milletin hassasiyetlerinden kopuşunun etkili olduğunu da belirtmek durumundayım’’ dedi.


  Terör 25 yıldır kemiriyor

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Terör belası 25 yıldır Türkiye’nin hem mal, hem can anlamında kaynaklarını kemiriyor.


  500 bin işsize eğitim

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Halis Yunus Ersöz, iki yıl içinde İŞKUR aracılığıyla 500 bin işsize eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi.


  Domuz gribinden 23. ölüm

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 23’e yükseldi.


  Atalay: Faili meçhul kalmayacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kendi dönemlerinde karanlık hiçbir şey bırakmayacaklarını belirterek, “Artık faili meçhul diye bir şey kalmayacak” dedi.


  Eker: Endişeye gerek yok

TarIm ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, GDO ürünlerle ilgili “Ben vatandaşlarıma Türkiye’de yetiştirilen tüm sebze ve meyveyi ve tüm tarımsal ürünleri gönül rahatlığıyla tüketmelerini öneriyorum. Hiç endişe etmelerine gerek yok” dedi.


  Kış bakımını ihmal etmeyin

TÜRKİYE Şöförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşan kış sebebiyle şoförlerin araçlarının kış bakımını ihmal etmemesi gerektiği uyarısında bulundu.


  Böyle akraba düşman başına

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde nüfus cüzdanının fotokopisinin kullanılarak adına suç işlenen Levent Saklar, adli kayıtlarda sabıkalı göründüğü için 2 yıldır iş bulamıyor.


  KAÇAK AVCILARA SIKI TAKİP

HER yıl sonbaharda Türkiye üzerinden güneye, ilkbaharda ise kuzeye doğru düzenli göç eden bıldırcınların geçiş güzergahlarında kaçak avcılığın önüne geçebilmek için tedbir alındığı belirtildi.


  Orman kaçakçıları tutuklandı

BARTIN’IN Ulus ilçesinde ihaleye fesat karıştırma, orman emvali kaçakçılığı ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla adliyeye sevk edilen 15 kişiden 8’i tutuklandı, 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


  İhale yolsuzluğunda 16 kişi tutuklandı

ŞANLIURFA’DA ‘’hastane ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları’’ iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden, aralarında hastane yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi tutuklandı.


  Tedavi olduğu hastaneden kopamadı

TALASEMİ hastalığıyla dünyaya gelen Fatma Güler, 14 yaşında Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan kemik iliği nakli ile sağlığına kavuştu.


  İstikbal, meslek lisesine döşeme atölyesi kurdu

TÜRKİYE’NİN en büyük mobilya imalatçılarından İstikbal, Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne eğitim amaçlı döşeme atölyesi kurdu.


  Konya, baharda çiçek açacak

KONYA Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 1,5 milyon lâle ve mevsimlik çiçeğin ekim ve dikimini gerçekleştireceği bildirildi.


  Uçakta sigara içti, gözaltına alındı

İÇKİLİ bindiği Brüksel-Eskişehir seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakta sigara içerek, görevli hosteslere hakaret ettiği iddia edilen kişi, Eskişehir’de gözaltına alındı.


  ‘Yeraltı nehirleri’ obruklara sebep oluyor

KONYA’NIN Karapınar ilçesinde tedirginliğe sebep olan obrukların, yüzeye yakın yerlerde kayaçları eriterek yılda 250-300 metre ilerleyen yer altı nehirleri nedeniyle oluştuğu belirtildi.


  Virüse karşı dezenfekte çalışmaları devam ediyor

HALK arasında Domuz Gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı bütün yurtta temizlik ve dezenfekte çalışmaları devam ediyor.


  Medya gençlere kötü örnek oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 4. Din Şûrâsı kararlarında, medya kuruluşları ile ilgili olarak, “Medya aracılığıyla ön plana çıkarılan roller, obje ve klişeler, özellikle yeni kuşakların dünya algısını olumsuz şekilde etkilemektedir’’ görüşüne yer verilerek, üretilen modellerin, gençlerin duygu ve karakter dünyasında ciddî sarsıntılara yol açtığı ifade edildi.


  Radyoloji teknisyenleri kanser olma riski altında

8 KasIm Dünya Radyoloji Günü, sebebiyle bir açıklama yapan Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’den Radyoloji Teknikeri Kenan Döndü, “Ne yazık ki biz radyoloji teknisyen ve teknikerleri her yıl olduğu gibi bu yılda Dünya Radyoloji Günü’nü yine buruk bir şekilde kutluyoruz.


  Özel halk otobüsleri, dezenfekte edildi

İSTANBUL genelinde hizmet veren 2055 özel halk otobüsü, domuz gribine karşı alınan tedbirler kapsamında dezenfekte edildi.


  Domuz gribi tedbirleri gülünç

HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de domuz gribine karşı alınan tedbirlerin yetersiz, hattâ gülünç olarak nitelendirdi.


  TEMSİLCİLERİMİZ TOPLANDI

2009 yılı sonbahar dönemi Umumî Temsilciler Toplantısı, İstanbul-Güneşli’deki merkez tesislerimizde yapıldı.


  Merkür ile üçüncü buluşma

AMERİKAN uzay aracı Messenger’ın Merkür (Utarit) ile 29 Eylül’deki 3. buluşması, Güneş’e en yakın ve en küçük gezegenin yüzeyinin neredeyse tamamının gözlenmesine imkân sağladı.


  “Hak ile irtibat için, halk ile irtibatı kes’’

Doğankent Müftüsü Recep Şahan, yaptığı açıklamada, cep telefonlarına ait zil seslerinden kaynaklanan şikâyetleri önlemek amacıyla camilere ‘’Hak ile irtibat için, halk ile irtibatı kes’’ yazılı afiş astırdıklarını belirtti.


  Dünyanın en yüksek kulesi, 4 Ocak’ta açılacak

Dubaİ’de 800 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kulesi olan Burj Dubai, yaklaşık bir yıllık gecikmeyle 4 Ocak 2010’da açılacak.


  Yüzyılın deneyi, yüzyılın fiyaskosu mu?

YÜZYILIN en büyük deneyi olarak kabul edilen Büyük Patlama ortamının oluşturulacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (BHÇ), bir kuşun düşürdüğü sanılan ekmek parçası yüzünden yine devre dışı kaldı.


  Bebekler anadilde ağlıyor

Almanya’da yapılan bir araştırma bebeklerin, annelerinin anadiline uygun şekilde ağladığını ortaya koydu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.