08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Grip haberleri ticareti vurdu

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Rusya ve Kafkasya ağırlıklı bavul ticaretinin, son günlerdeki grip haberlerinden olumsuz etkilendiğini ve bavul ticareti yapanların Türkiye’den mal almaktan kaçındıklarını bildirdi.



Kurbanlıklar yüzde yüz zamlı

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık hayvanlar da belediyeler tarafından kurulan hayvan pazarlarına getirilmeye başlandı.



Balık, kırmızı ete rakip oldu

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde, özellikle kurbanlık ve bunun yanı sıra da kırmızı et fiyatlarındaki artış gündeme gelirken, balık sezonunun açılması ile birlikte dar gelirliler balık tüketimine yöneldi.



Güney Afrika’yı gemiyle fethedeceğiz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne (GAC) yönelik ticari heyet gezisinin çok verimli geçtiğini belirtirken, ‘’THY’nin sefer sayısının 7’ye çıkarılması, karşılıklı deniz taşımacılığı seferlerinin desteklenmesi ve gemi yapımı sektörünün bu ülkeye gelmesi konusundaki tekliflerimiz memnuniyetle karşılandı’’ dedi.



Türkiye’de, 30 bin milyoner var

Türkİye’de 70 milyon 569 bin hesapta, 488 milyar 945 milyon liralık mevduat bulunuyor.



Traktör satışları, yüzde 60 düştü

Türkİye’de traktör satışlarının, geçen yıla göre yüzde 60 düşerek, yıl sonunda 12 bin civarında olmasının beklendiği bildirildi.



Fiyat mekanizması doğalgaz zammına izin vermez

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Enerji Meclisi Başkanı Mahmut Yılmaz, doğal gaza zam yapılacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak, ‘’Söylentilerin nereden kaynaklandığını bilemiyorum ama böyle bir zam yapılamaz’’ dedi.



Güneydoğu’dan ihracat Ekim’de, yüzde 14 arttı

Türkİye’nİn ihracatının yüzde 4,62 arttığı Ekim ayında, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ihracatı yüzde 14 arttı.



Türkiye Finans kredi başvurularını kabule başladı

Türkİye Finans Katılım Bankası, KOSGEB tarafından hayata geçirilen “Yeni Kredi Destek Programı” kapsamında kredi başvurularını kabul etmeye başladı.



TESK: Maaşlar erken ödensin

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın ümidini bayram alış verişine bağladığını belirterek, ‘’Eğer maaşlar erken ödenirse kurbanlık alımlarında, çarşı ve pazarlarda alışveriş hareketliliği artar’’ dedi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.