09 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

HAKAN: BİRLİK ZAMANI

TÜRKCELL Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 yenen Beşiktaş'ta, kaleci Hakan Arıkan, yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Hakan Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Salı günü Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları Wolfsburg maçında aldıkları kötü sonuçtan sonra galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirterek, ''Bu maçı da bir şekilde yenmemiz gerekiyordu. Çok şükür ki galip geldik. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bu maçta çok iyi mücadele ettiler. Galibiyet güzeldi'' dedi. Bir kalecinin maçın başında bir top kurtardığında kendini maça daha iyi motive ettiğini ifade eden Hakan, ''İlk gelen topu çıkardıktan sonra daha da rahatladım. Açıkçası ilk başta stres vardı. Doğal olarak üzerinizde bir baskı vardı. Ama bu baskıları çok çabuk atlatan futbolcular grubundayız'' diye konuştu.

MUTLU SONA YİNE ULAŞABİLİRİZ

Maç içerisinde kurtarılan her topun bir kaleci için önem taşıdığını belirten Hakan, ''Sonuçta öndeyken rakip beraberliği yakalayabiliyor. En basit bir top bile en zor toptur bence. O yüzden iyi konsantre olmak gerekiyor. Benim için önemli olan maçın tamamında kurtardığım toplardı'' ifadesini kullandı. Hakan Arıkan, her maçı kazanmak istediklerini de ifade ederek, sözlerin şöyle tamamladı: ''Biz, büyük bir takımız ve her zaman galip gelmek istiyoruz. Taraftarımız bizim için çok önemli. Bazı problemler var, ama biz problem olarak görmüyoruz. Takım ile taraftar, yöneticisi herkes bir ve beraberiz. Birlik beraberliğimizi korumak zorundayız. Ligin yukarısındaki sıralamayı tamamen değiştirmek ve sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz.''

SAVUNMASI GEÇİT VERMİYOR

Beşiktaş, bu sezon kalesini rakip forvetlere adeta kapadı. Turkcell süper Lig'de gol atma bakımından tarihinin en başarısız sezonunu geçiren siyah-beyazlılar, gol yeme bakımından ise son yılların en iyi performansını sergiliyor. Turkcell Süper Lig'de geride kalan 12 haftada kalesinde sadece 6 gol gören ve ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş, son 13 yılın en az gol yediği sezonunu yaşıyor. En son 1996-97 sezonunda 12 haftada kalesinde 6 gol gören ''Kara Kartallar'', savunmadaki bu başarılarını bu sezona kadar yineleyememişti. O sezon da ligin 12. haftasını bu sezon olduğu gibi 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, sezon sonunda ise Galatasaray'ın ardından 2. sırada yer almıştı.

SADECE 4 MAÇTA GOL YEDİLER

Beşiktaş, geride kalan 12 maçın (Ankaraspor 3-0 hükmen galibiyet dahil), sadece 4'ünde kalesinde gol gördü. Ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, derbi maçta Galatasaray'dan 3 gol yerken, Kayserispor'dan ve Kasımpaşa maçlarında da kalesinde 1'er gol gördü. ''Kara Kartallar'', Turkcell Süper Lig'de 3 maçtır kalelerinde gol görmüyor. En son Kasımpaşa maçında 88. dakikada Moritz'in penaltı golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları Eskişehirspor (1-0), Ankaragücü (1-0) ve Trabzonspor (2-0) maçlarında kalesini rakibe kapadı. Beşiktaş, böylece ligde 272 dakikadır gol yemiyor.

RÜŞTÜ 4, HAKAN 2 GOL YEDİ

Lig'de siyah-beyazlıların yediği 6 golün 4'ünde Rüştü, 2'sinde ise Hakan kaledeydi. Bu sezon 6 lig maçında yer alan ve sadece 2'sinde kalesinde gol gören Hakan,İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 1'er gole engel olamadı. 5 lig maçında Beşiktaş kalesini koruyan Rüştü ise 3 Galatasaray'dan, 1 de Kasımpaşa'dan olmak üzere 4 kez gol üzüntüsü yaşadı.

09.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  HAKAN: BİRLİK ZAMANI

  Trabzon'da sinirler gergin

  MEHMET VE HİDAYET'İN YÜZÜ GÜLMEDİ

  KIRMIZI KART GÖRDÜ, HAKEME KAFA ATTI

  Denizli'yi Hakan kurtardı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.