09 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Denizli'yi Hakan kurtardı

[email protected]

Şampiyonlar liginden elenmenin moral bozukluğu, camianın içinde bulunduğu karmaşa, önemli futbolcuların formsuz ya da sakat oluşu ve zorlu Trabzon deplasmanı. İyi oynamasa da üst üste kazanılmış tek farklı galibiyetler Beşiktaş’ın lige yeniden tutunmasını sağlamıştı. Trabzon da alınacak bir mağlubiyet ve haftaya oynanacak Fenerbahçe maçından çıkabilecek kötü bir sonuç Beşiktaş için ligden kopuş anlamına gelecekti.

Beşiktaş orta saha ve forvette etkisizdi.11. hafta sonuna gelinmişken ligin en az gol atan takımlarından biriydi, öyle ki takımda iki gol atan futbolcu bile yoktu. Ancak Beşiktaş savunmada iyiydi. Ligin en az gol yiyen, rakiplerine en az gol pozisyonu veren bir takımdı.İşte M.Denizli buna da güvenerek savunma ağırlıklı oyunculardan oluşan bir kadro sürdü Avni Aker’e. Nitekim savunmada İ.Toraman, Ferrari, Sivok ve İsmail Köybaşı oldukça başarılıydılar. Bilhassa İsmail hem hücumda hem savunmadaki iyi futbolu ile “Bu takımda ben varken İ.Üzülmez’e gerek yok” der gibiydi. Önemli maçlarda basit hatalar yapan Rüştü’nün yerine oynayan Hakan, Trabzon karşısında Beşiktaş’ın kurtarıcısı oldu.

Pas yapamayan, ilerde top tutamayan, ilk yarıda bir kere bile rakip kaleygidemeyen Beşiktaş ikinci yarıda ilk hücumunda Ernst ile golü buluncBeşiktaş’dan daha temkinli topa sahip olan kontratak deneyen bir oyun beklediama olmadı. Yusuf’un birkaç araya adam kaçırma denemesi hariç derli toplu bir atak göremedik. Trabzon adeta oyunu tek kaleye çevirdi. Beşiktaş topyekün savunma yapıyor ceza alanı çevresinden bir türlü top çıkaramıyordu. .Son yıllarda Avrupa maçları da dâhil Beşiktaş’ı böyle bunalmış ezilmiş ve perişan görmemiştim. Ezile ezile galip gelmek bu olsa gerek. Broos’un dediği gibi futbolun adaleti yok.

Oynanan futbol eleştirilse de, Beşiktaşlı futbolcuların son dakikaya kadar cansiperane mücadelesi ve kazanma arzusu takdire değerdi.Hele hele maç sonunda hep birlikte Kaleci Hakan’a müteşekkirâne koşmaları Haftaya İnönü de oynanacak derbi öncesi taraftara da mesaj verir gibiydi.Bütün eleştirilerimize rağmen gerçek şu:Beşiktaş üst üste 5. galibiyetini aldı, haftaya alınacak Fenerbahçe galibiyeti ile zirvenin ortağı olacak.O maçta Beşiktaş taraftarına çok iş düşecek.

NADİ AKSOY

09.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  HAKAN: BİRLİK ZAMANI

  Trabzon'da sinirler gergin

  MEHMET VE HİDAYET'İN YÜZÜ GÜLMEDİ

  KIRMIZI KART GÖRDÜ, HAKEME KAFA ATTI

  Denizli'yi Hakan kurtardı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.