12 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Daum: F.Bahçe Avrupa takımlarından bile başarılı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un Fenerbahçe TV'deki ''Teknik Analiz'' programında söyledikleri bir hayli ilgimi çekti.

Daum, sezon başından bu yana çok çalıştıklarını ve bugünkü başarılı grafiği hakettiklerini keyifli bir şekilde ifade etti. Daum, sezon başından beri oynadıkları UEFA maçları dahil 21 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi gibi çok iyi bir istatistik yakaladıklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin, isabetli pas konusunda yüzde 78 gibi yüksek bir oran tutturması çok çalışılarak elde ettiği bir başarı olduğunu belirten Alman hoca, ''Pas kalitesi bizim için çok önemli, çünkü top bizdeyken rakip takım gol atamaz. Topun mümkün olduğu kadar bizde olmasını istiyoruz. Bu konuda antrenmanlarda çok çalışıyoruz ve bu istatistikler de bizim bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor'' dedi.

Takımın her maça aynı oranda konsantre olamadığı biçimindeki eleştirilere de cevap veren Daum, Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarından oluşan bu ritme takım olarak alışmak zorunda olduklarını belirtti, Daum, "Kolay değil ve ne denli zor olduğunu da biliyoruz. Sonuçta biz, hoca olarak takımı en iyi biçimde hazırlamayı amaçlıyoruz. Her maç önemlidir ve bizim için en önemli maç, her zaman önümüzde ilk yapacağımız maçtır'' diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcuların oynadığı maçlarda 468 top çalmayla farklı bir alanda yine iyi bir istatistik yakalaması Daum'un yüzünü güldürdü. Alman hoca bu konuda şunları söyledi: ''Top çalma konusunda takımın gösterdiği performans çok sevindirici. Bizim genel taktiğimiz, pres yapıp rakibe baskı yapmak ve topu mümkün olduğunca erken ele geçirmek. Biz bu konularda sürekli çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını görünce de mutlu oluyoruz..''

Daum, ligde, 7 golle en az gol yiyen ikinci takım konumunda bulunduklarını, bu durumun takımın savunma anlayışının iyi olduğunu göstermesi açısından önemli bir ayrıntı olduğunu kaydederek, "Biz, kaleci dışında 9 futbolcuyla top rakipteyken bir an önce savunmaya geçmek istiyoruz. Yalnızca 1 futbolcuyu önde bırakıyoruz. Bu anlayışımızı takım gün geçtikçe daha iyi sahaya yansıtıyor'' şeklinde konuştu.

Daum'un tuttuğu istatistiklere göre Fenerbahçe sezon başından beri oynadığı resmi maçlarda 133 gol pozisyonuna girmiş. Şu anda Türk takımları arasında en çok gol pozisyonuna giren ve bunların 43'ünü golle sonuçlandıran tek takım. Daum, bu konuda oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Girdiğimiz gol pozisyonlarındaki başarımız yüzde 33 oranında. Avrupa'daki takımlara bakıldığında, yüzde 21 iyi bir sonuçtur. Biz yüzde 30'un da üzerindeyiz. Bu bizim için sevindirici bir istatistik''

12.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayhan'a ömür boyu men cezası

  Denizli: Yarışta biz de varız

  Daum: F.Bahçe Avrupa takımlarından bile başarılı

  Ronaldo: Roberto Carlos'un transferini cebimden bile öderim

  ŞAMPİYON AVLUCA VE ÇEBİ'YE OTOMOBİL ÖDÜLÜ

  3. LİG TAKIMINA ELENEN REAL MADRİD ALAYA ALINDI

  ANKARAGÜCÜ'NDE GARİP İŞLER OLUYOR

  EFES, OLYMPİAKOS'LA ATİNA'DA KARŞILAŞIYOR

  HAVUZDA 2 DÜNYA REKORU KIRILDI

  SCOLARİ: YILIN FUTBOLCUSU ADAYIM CRİSTİANO RONALDO

  ALMANYA KALECİ ENKE'NİN YASINI TUTUYOR

  RİJKAARD VE NEESKENS'İN EŞYALARI AÇIK ARTTIRMADA

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.