15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Şaban Hocanın ardından...

Şaban Döğen Hocamız Çorum’da İmam-Hatip Lisesinde okurken ben de Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışıyordum. Çorum’a ders yapmaya giderdim. Hocamız da bir grup arkadaşla derse gelir ve dinlerdi. Hocamız daha sonra Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. İstanbul’da Gençlik Yayınevini kurdu. Nurların mânâ ve mahiyetini anlatan eserler kaleme aldı. Yeni Asya’mızda sürekli yazılar yazdı. Biz de zevkle okuduk. Bir kısım eserlerini ise Yeni Asya’mız okuyucularına hediye verdi.

Müslüman İlim Öncüleri ve benzeri yayınlar onun kaleminden çıktı. Daha bundan iki hafta önce Konya-llgın ilçesinde bir toplantıda beraberdik. Bu son görüşmemiz oldu. Allah’tan ümit ediyoruz ki, bundan sonraki görüşmemiz ahirette cennette olacak inşallah. Şaban Hocamızı öğretmen olarak da tanıyoruz. Çok kitap yazdı. Bir süre doğu illerimizde vaaz etti, irşad hizmetinde bulundu. Aramızdan ani ayrılışı bizi çok mahzun etti. İnşaallah dâvâ arkadaşlarımız onun boşluğunu doldurur, biz de seviniriz.

Hocamız geçen sene Balıkesir ve illerinde sohbetler yapmıştı. Kendisine Allah’tan af ve mağfiretler diler, dâvâ arkadaşlarına, yakınlarına taziyelerimizi sunarız.

NECATİ YILMAZ

15.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.