15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAHÇELİ İLE BOP KAVGASI

Meclisteki açılım görüşmeleri BOP kavgasına da sahne oldu. MHP lideri Bahçeli'nin ‘’Sözde açılım projesinin, bölgeyi kontrol altında tutmak isteyen küresel gücün yazdığı Büyük Ortadoğu Projesinin dayatması” olduğu sözlerine Erdoğan, “Bu Meclis yıllar yılı hayalî tehditlerle, BOP gibi ifadelerle meşgul edilmiştir. ‘Bunlar nedir’ diye sorsanız, bilmezler. Hiçbir zaman belgeye, delile bağlı olarak da konuşamazlar” diye cevap verdi.


ERDOĞAN'A GÖRE ATATÜRK'ÜN “EN BÜYÜK BAŞARI”SI

Atatürk'ün en büyük başarılarından birinin, her türlü farklılığı önce TBMM çatısı altında, ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı paydasında birleş

Ortak dile doğru gidiyoruz

Bakan Atalay, Meclis’teki Demokratik Açılım tartışmalarını değerlendirirken, “Muhalefetin konuşmalarından da faydalanabildiğimiz hususları yine alacağ


  Baskılar isyan getirdi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ‘’devletin ısrarı ve kullandığı baskıcı şiddet yöntemlerinin’’ isyanları doğurduğunu ve bu defa devletin, bu isyanları bastırmak için ‘’en şiddetli yollara başvurduğunu’’ kaydetti.


  Özür de tepkileri dindirmedi

Diyarbakır’da 43 sivil toplum kuruluşu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in ‘’demokratik açılım’’ konusunda TBMM’de yapılan ön görüşmelerde ‘’Dersim isyanı’’nda yapılanları örnek vermesine tepki gösterdi.


  Esas darbeyi 12 Eylül vurdu

12 Eylül Anayasasının en büyük darbeyi yargı bağımsızlığına vurduğunu söyleyen Yargıtay Başkanı Gerçeker, ‘’Yargı bağımsızlığını büyük ölçüde zedeleyen 12 Eylül Anayasasındaki hükümlerin mutlaka değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.


  AP Başkanı’ndan şaşırtan yorum

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek, “kültürel mirasının, Türkiye’nin AB sürecini zora soktuğunu” öne sürdü.


  Metrobüse büyük zam

İstanbul’da Beşi Bir Yerde (ELBİL) ve metrobüs taşıma ücretleri artırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar uyarınca metrobüs hattında 16 Kasım Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak tarife kapsamında İETT ve özel halk otobüslerinde ELBİL 7,5’dan 10 liraya, metrobüste tam bilet 1,5’dan 2 liraya, indirimli bilet 0,85’den 1 liraya yükseldi.


  Demirtaş: TOBB da Kıbrıs için devreye girmeli

İzmİr Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin kalıcı şekilde düzelmesi için Kıbrıs sorununun çözümünün şart olduğunu, bu konuda Türk iş adamları ve TOBB’un da devreye girmesi gerektiğini söyledi.


  Siyasî Avrupa’da Türkiye’ye yer var

Fransa eski Başbakanı ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist grup üyesi Michel Rocard ve Fransız think tank “Terra Nova”nın direktörü Olivier Ferrand, Liberation gazetesi için kaleme aldıkları makalede siyasi Avrupa’da Türkiye’ye yer olduğuna dikkati çektiler.


  Demokratik reformların yapılması gerekli

Lİberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Türkiye’nin demokratik reformlara ihtiyacı bulunduğunu söyledi.


  “Habur’da yaşananlar herkesi rahatsız etti”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokratik açılım kapsamında ‘’Habur sınır kapısında yaşananlardan dolayı herkesin rahatsız olduğunu’’ söyledi.


  AKP, "Açılım"ı anlatacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, hafta sonu itibarıyla 81 ilde yapılacak AKP Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantılarına bakanlar ve milletvekillerinin de katılacağını ve demokratik açılım çalışmalarıyla ilgili olarak teşkilatlara yönelik bilgilendirme yapılacağını bildirdi.


  Krizin sebebi, ahlâkî çöküntü

Active ACADEMY Uluslararası Finans Zirvesinin düzenlediği “Kriz ve Değer Yargıları” konulu toplantıda konuşan dini liderler, dünyada yaşanan finans krizinin sebebinin ahlâkî çöküntü olduğunu vurguladılar.


  İstanbul’a kurbanlık girişi başladı

KurbanlIk hayvanların İstanbul’a girişine izin verilmeye başlandı. İstanbul Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan karar gereği önceki gün gece 23.00’e kadar şehre girmesi yasak olan küçük ve büyükbaş kurbanlıklar, bu saatten sonra kamyon ve tırlarla şehre giriş yaptı.


  Hatay, zeytincilik merkezi olmaya aday

Son yıllarda zeytincilikte önemli mesafe kateden Hatay’da, özellikle Kırıkhan-Hassa kara yolunda neredeyse her adım bir zeytinyağı fabrikasına rastlanması dikkati çekiyor.


  Kurbanlıklara gebelik testi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara ultrason ile gebelik testi yapılıyor.


  Kozahan Türk-Japon işbirliğiyle canlanacak

Bursa’da yerel yönetimler ve Türk Dostluk Derneği tarafından yapılacak proje ile Kozahan’ın tarihi yeniden canlandırılacak. 2010 yılı Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Türkiye’deki Japon Yılı” olarak ilan edildi.


  3 yılda, 8 milyon fidan toprakla buluşturulacak

Aksaray’a 2009 ve 2010 yılında dikilecek 5,5 milyon fidanla, 3 yılda toprakla buluşturulacak fidan sayısının 8 milyona ulaşacağı bildirildi.


  Kar maskeli hırsızlar belediye binasını soydu

Manİsa’nIn Ahmetli ilçesinde, belediye hizmet binasından 2 bin 150 lira tutarında para ve iki bilgisayar çalındı.


  Yaban domuzları köye indi

DİyarbakIr’In Eğil ilçesine bağlı Sarmaşık köyüne inen yaban domuzları paniğe yol açtı. Edinilen bilgiye göre, dün öğlen saatlerinde Sarmaşık köyüne inen yaklaşık 35 yaban domuzunu gören vatandaşlardan bazıları silahla ateş etti.


  Karaca Mağarası turist ziyaretine kapandı

Gümüşhane’nİn Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan ve kentin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Karaca Mağarası, 4 ay süreyle ziyarete kapatıldı.


  Didim’de orkinos bereketi

AydIn’In Didim ilçesi açıklarında balıkçı ağlarına beş tane 100 kiloluk orkinos balığı takıldı.


  Sivaslılar bıçak taşımaktan vazgeçmiyor

BIçak taşımanın yasak olduğu Sivas’ta en fazla işlenen suçlar arasında bıçak taşıma ve bıçakla yaralama olayları yer alıyor.


  Tarihî Kentler Birliği Burdur’da buluştu

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Tarihi Kentler Birliği’nin, doğal mirasın korunmasında ve toplumsal bilinçlenmenin sağlanmasında önemli adımlar attığını söyledi.


  Dersane öğrencileri Kızılay’a kan verdi

KIzIlay Malatya Kan Merkezi, kan bağışının toplumda yayılması için dershanelerde üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik çalışma başlattı.


  Açılımda Said Nursî rüzgârı bilboardlarda da esiyor

Demokratİk açılım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hararetle tartışılırken, halk nezdindeki tartışmalarda açılımla birlikte Bediüzzaman Said Nursî ve telif ettiği Risâle-i Nur Külliyatı eserleri de gündeme geldi.


  Ve Ay’da su bulundu

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay’da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıkladı. NASA’nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu (LCROSS) misyonunun bilimsel sorumlusu Anthony Colaprete, düzenlediği basın toplantısında, ‘’Su bulduk hem de az değil, önemli miktarda’’ ifadesini kullandı.


  Yusuf İslam 33 yıl sonra sahnede

İngİlİz müzisyen ve şarkıcı Yusuf İslam (Cat Stevens), 33 yıl aradan sonra bugün sahne alıyor.


  İnternetten sanal kabir ziyareti

Konya’nIn Hüyük ilçesi Burunsuz Belde Belediyesi, mezarlık ziyareti için beldeye gelemeyen gurbetçi hemşehrilerine yönelik ‘sanal kabir’ ziyareti uygulamasını başlattı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.