23 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ÖNCE REKOR, SONRA HEZİMET

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda ilk 8 maçını kazanarak, kendisine ait en iyi sezona başlangıç rekorunu geliştiren Fenerbahçe'ye yeni rekor yaramadı. Başarıyı performansıyla öne çıkarak 8 haftayı 24 puanla geride bırakan sarı-lacivertliler, sonraki haftalarda adeta rehavete girerek büyük bir düşüşe geçti. 8'de 8 galibiyetin ardından ligde çıktığı 4 maçta sadece bir galibiyet elde eden sarı-lacivertli ekip, 2 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı. Rekorun ardından ligin 9. haftasında Gaziantepspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle dönen Fenerbahçe ardından 10. haftada Galatasaray'ı 3-1 yenip, 11. haftada Kayserispor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve son olarak 13. hafta mücadelesinde de Beşiktaş'a karşı 3-0 kaybetti.

SON 4 MAÇTA 5 GOL ATIP 7 GOL YEDİ

Başarılı geçen ilk 8 haftada rakip filelere 17 gol atıp kalesinde sadece 3 gol gören Fenerbahçe, son 4 maçında ise ilk 8 haftanın çok uzağında kaldı. Son 4 maçında rakip fileleri 5 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 7 gole engel olamadı. Bu arada, sarı-lacivertli ekip 12. haftayı ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşacağı için 3-0 hükmen kazanarak geçti.

Daum'un en ağır yenilgisi

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'a dün akşamki derbide 3-0 yenilerek zirve yarışındaki avantajını yitirirken, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum da Türkiye kariyerinde lig derbilerindeki en farlı skorlu yenilgisini aldı. Alman teknik adam, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin başında lig maçlarında çıktığı 28. derbide, Türkiye kariyerinin en ağır yenilgisini yaşadı. Daum yönetimindeki Beşiktaş ve Fenerbahçe, daha önce lig derbilerinde en fazla 2 farklı skorlarla sahadan yenik ayrılmıştı. Daum, Türkiye kariyerinde toplam 28 derbiye çıkarken, çalıştırdığı takımlar bu maçlarda 9 galibiyet, 12 yenilgi aldı, 7 maçta da eşitliğibozamadı. Alman teknik adam yönetimindeki Beşiktaş ve Fenerbahçe, 28 lig maçında toplam 40 gol atarken, ezeli rakiplerinden 43 gol yedi. Christoph Daum, daha önce 2 dönem görev yaptığı ve bir lig şampiyonluğu yaşadığı Beşiktaş'ta, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 14 lig derbisinde sahaya çıktı. Daum yönetimindeki Beşiktaş, ezeli rakipleriyle yaptığı 14 lig derbisinden sadece 2'sini kazanırken, 8'ini yitirdi, 4'ünde ise berabere kaldı. Daumlu siyah-beyazlılar, lig debilerinde toplam 14 gol atarken, kalesinde 23 gole engel olamadı. Fenerbahçe'de 2. kez görev alan Christoph Daum, derbilerde Beşiktaş'takine oranla çok daha başarılı bir grafik çizdi. Sarı-lacivertli takımda 4. sezonunu geçiren ve daha önce 2 lig şampiyonluğu yaşayan Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin başında 14 lig derbisine çıktı. Fenerbahçe, bu maçlardan 7'sini kazanırken, 3'ünde berabere kaldı, 4'ünü ise yitirdi.

23.11.2009


 

Son 6 sezonun en iyi Beşiktaş'ı

FENERBAHÇE ile oynadığı derbi maçı farklı kazanarak şampiyonluk yarışına ortak olan Beşiktaş, 13. haftalar itibariyle son 6 sezonun en çok puan kazandığı sezonunu geçiriyor. Fenerbahçe galibiyetinin ardından ligde 27 puana ulaşan siyah-beyazlılar, 33 puana ulaştığı 2003-04 sezonundan sonra en çok puana bu sezon sahip oldu. Bu sezona iyi başlayamayan ve zaman zaman da taraftarlarınca protesto edilen siyah-beyazlılar, özellikle son 6 haftada gösterdikleri performansla büyük bir çıkış yakalayarak ligde 3. sıraya kadar yükselip, liderle arasındaki puan farkını da 4'e indirdi.

BEŞİKTAŞ BUGÜN İNGİLTERE'YE GİDİYOR

Beşiktaş'ta gözler UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 25 Kasım Çarşamba günü Manchester United ile yapılacak maça çevrildi. Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmanın ardından teknik direktör Mustafa Denizli'nin verdiği izinle zorlu Manchester United maçı öncesi bir gün dinlenme fırsatı bulan siyah-beyazlı oyuncular, İngiliz rakibine karşı yapacağı maçın hazırlıklarına bugün başlayacak. Beşiktaş, Manchester United ile yapacağı karşılaşma için bugün İngiltere'ye gidecek ve mücadelenin ilk hazırlığını da bu ülkede yapacak. 24 Kasım Salı günkü idmanla hazırlıklarını tamamlayacak siyah-beyazlı ekip, Manchester United ile 25 Kasım Çarşamba günü karşı karşıya gelecek.

23.11.2009


 

Bobo golcülüğünü gösterdi

TÜRKCELL Süper Lig'de derbi maçında Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek zirveye yürüyüşünü sürdüren Beşiktaş'ta, üst üste galibiyetlerin yanı sıra golcü oyuncu Bobo'nun form tutmasının sevinci yaşanıyor. Bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan ve bu nedenle eleştirilen Beşiktaş'ta, Brezilyalı forvet Bobo son haftalarda attığı gollerle takımını rahatlattı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin daha çok şans verdiği Brezilyalı oyuncu, son 5 maçta 3 gol atarak form tutmaya başladığını gösterdi. Sezonun ilk bölümünde suskun kalan Bobo, özellikle son maçlarda skorer kimliğini ortaya koymaya başladı. Beşiktaş'ın en golcü yabancı oyuncusu olan Bobo, üst üste iki maçta gol atarak eski günlerine dönüş sinyali verdi. Beşiktaş formasıyla attığı gollerle Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken ve zaman zaman transferi gündeme gelen Bobo, sezon başında da satılacağı yönünde çıkan haberler sonrası büyük düşüş yaşamıştı. Transfer dedikoduları sonrası konsantrasyonu bozulan ve gol yollarında suskun kalan Brezilyalı oyuncu, haftalar ilerledikçe motivasyonunu üst düzeye çıkardı ve gollerini sıralamaya başladı.

SON 5 MAÇTA 3 GOL ATTI

Ligin ilk 8 haftasında suskun kalan Bobo, ardından oynanan 5 maçta ise takımına 3 gol kazandırmasını bildi. Bu sezon ligdeki ilk gol sevincini 9. haftada Kasımpaşa maçında yaşayan Brezilyalı futbolcu, son iki lig maçını ise boş geçmedi. Beşiktaş'ın 12. haftada deplasmanda Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmada bir gol atan genç oyuncu, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisinde de gol kaydetti ve formda olduğunu gösterdi. Bu arada Bobo'nun gol attığı 3 maçta Beşiktaş 3 galibiyet alarak 9 puan çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, Bobo'nun skor ürettiği karşılaşmalarda Kasımpaşa'yı 2-1, Trabzonspor'u 2-0 ve Fenerbahçe'yi de 3-0 mağlup etti.

23.11.2009


 

ZİRVE YARIŞINDA ARTIK BEŞİKTAŞ DA VAR

Süper Lige kötü başlayan ve şampiyonluk yarışından erken koptu denilen Beşiktaş, kötü oyununa rağmen mücadeleyi bırakmayıp son 6 maçından 18 puan alınca, Fenerbahçe karşılaşması büyük önem kazanmıştı. Lider Fenerbahçe oturmuş güçlü kadrosu ile maçın favorisiydi. Üstelik kaybedeceği bir şey yoktu. Beşiktaş için ise bu maç çok daha önemliydi. Kazanıldığında “yarışta bende varım” denilecek, kaybedildiğinde liderin 10 puan gerisine düşmekle kalmayıp, taraftarın yönetime olan tepkisi artacaktı.

Mustafa Denizli Fenerbahçe’nin en etkili ismi Alex’i Fink ile etkisiz hale getirirken, Ernst ile de Emre’yi durdurdu. Her iki futbolcuda bu görevlerinin yanı sıra hücumda da etkili oldu. Beşiktaş takım savunmasını çok iyi yaptı. Rakibine gol pozisyonu vermedi. Bütün futbolcular çok iyi mücadele etti. Beşiktaş maçı daha çok isteyen taraftı. Büyük maçlarda hata yapan Rüştü, bu maçta başarılıydı. İlk yarı golsüz bitmesine rağmen Beşiktaş oyuna hükmeden taraftı.

İkinci yarıya Fink’in muhteşem golü ile başlayan Beşiktaş'ta form düşüklüğü nedeniyle eleştirdiğimiz Tello’nun asistinde Bobo’nun golü Fenerbahçe’nin direncini kırdı. Colin Kazım’ın kırmızı kart görmesinden sonra Beşiktaş fark’a gidebilirdi. Uğur İnceman'la gelen 3. golden (bariz ofsayttı) önceki isabetli paslar ve taraftarın “oley” sesleri İnönü'de uzun zamandır duyulmayan sevincin göstergesiydi. Sonuç: Maç önü ve sonu ile kavgasız gürültüsüz bir derbi sona erdi. Beşiktaş 2 sezondur derbi kaybetmeyen Fenerbahçe karşısında ligde son 4 yılda yapılan 8 maçtan sonra kazandı. Beşiktaş bu sezon ilk kez 3 gol attı. Fenerbahçe ilk kez 3 gol yedi.

Beşiktaş son 7 maçta aldığı 21 puanla bitti denilen ümitleri yeniden yeşertirken İnönü’deki sis bulutları da dağılmış oldu. Takımın kendine güveni geldi. Çarşamba günü Manchester United ve önümüzdeki hafta oynanacak Sivasspor maçından alınabilecek puanlar ile Beşiktaş’ı yeniden iddialı durumda görebiliriz.

[email protected]

Nadi Aksoy

23.11.2009


 

Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu yılın tenisçileri seçildi

ZEKERİYAKÖY Tenis Kulübü üyeleri arasında yapılan anketle yılın tenisçileri seçilen Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu, ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Bizze Restorantta yapılan törende, Zekeriyaköy Kulübü Başkanı Murat Sarper, Marsel ve İpek'e plaketlerini verdi.

23.11.2009


 

Trabzonspor'un uçağı 4 saat rötar yaptı

TÜRKCELL Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa ile deplasmandaki Kasımpaşa maçı için yaklaşık 4 saatlik rötarın ardından uçakla İstanbul'a gidebildi. Alınan bilgiye göre, bordo-mavili ekip, cuma akşamı saat 19.55'te THY'ye ait tarifeli uçakla İstanbul'a gidecekti. Ancak İstanbul'da yaşanan sis nedeniyle uçak seferleri geçici bir süreliğine iptal olunca Trabzonspor kafilesinin de İstanbul'a gidişi bir süreliğine ertelendi. İstanbul'daki hava koşullarının bir süreliğine de olsa normale dönmesinin ardından İstanbul'dan havalanan THY uçağı, Trabzon Havalimanı'na indi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gelişmeleri izleyen Trabzonspor kafilesi de uçağın iniş haberiyle havalimanına gitti. Bordo-mavili ekibin uçağı, yaklaşık 4 saatlik rötarın ardından Trabzon'dan ayrıldı.

23.11.2009


 

Daum'a ders olsun

Beşiktaş karşısında alınan bu hezimet Fenerbahçe ve Daum için önemli bir ders olmalıdır. Alman hoca, bu yenilgiye hiçbir kılıf aramamalı. Emre'nin sakatlandığı pozisyonda yere yatması halinde oyunun duracağını ve ilk golün gelmeyeceğini söylemesi bir teknik adama hiç yakışmaz. Tepki gösterdiği Emre yıllarca Avrupa'da top koşturmuş tecrübeli bir oyuncu. Demek ki, oynayacak durumda olduğu için yalandan yere yatarak oyunu durdurmadı.

15 gün maç oynamamak Daum ve oyuncularına hiç yaramamış. Fizik ve kondisyon yönünden rakibin çok gerisinde kaldılar. İbrahim Üzülmez'in ilk goldeki asisti öncesinde bilinen çalımına seyirci kalan Mehmet Topuz'un hatası affedilecek cinsten değildi. Hele Fink'in volesine Roberto Carlos ve Santos'un çaresiz bir şekilde izlemesi savunmanın acizliğini ortaya koydu.

Daum, Lugano-Önder ikilisine görev vererek büyük risk aldı ve kaybetti. Önder, bu kapasite ile ilk 11'de görev alacak bir oyuncu değil. Sürekli adam kaçırdı, aralara giremedi ve gelen topları dan-dun şeklinde savurmak istedi. Rakip forvet onu gördüğünde eminim seviniyor. Lugano'nun forma giymesi alternatifsizlikten kaynaklandı. Ama derbiden bir gün önce 21 saat uçak yolculuğu yapan bir oyuncudan fazla bir şey beklememek gerekir. Nitekim Lugano saha içinde uyur gezer gibi oynadı. Yorgunluk yüzünden Bobo'yu boş bıraktı ve ilk toplara hamle yapmakta geç kaldı.

Fenerbahçe'de artık gözle görülür bir Kazım krizi var. Bu oyuncu yapılan bütün uyarılara kulak tıkadığı kesin. Her maç öncesi hakemlerle diyalog kurup, kart görmeyeceksin denilmesine rağmen aynı hatasını bu maçta da gösterdi ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu defa yan hakeme İngilizce küfür etti. Çünkü hakemin çok iyi İngilizce bildiği ortaya çıktı. Direkt kırmızı kart gördüğü için en az iki maç ceza alacak.

Alex saha içinde pasif kalınca, Fenerbahçe olduğu gibi çöküyor. Mustafa Denizli, Fink'i onu tutmakla görevlendirip, Fenerbahçe'nin kilidini açtı. Daum ise Denizli'nin bu hamlesine bir karşılık veremedi. Alex, takımın herşeyi. O yoksa, Fenerbahçe rakiplerini çok zor yenebiliyor. Derbide bunu bir defa daha görmüş olduk.

[email protected]

EROL DOYRAN

23.11.2009


 

Denizli, en farklı 2. derbisini kazandı

BEŞİKTAŞ, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek zirve yarışında puan farkını 4'e indirirken, siyah-beyazlıların teknik direktörü Mustafa Denizli de Türkiye'deki teknik adamlık kariyerinde en farklı skorlu 2. derbi galibiyetini yaşadı.Deneyimli teknik adam, ''Üç Büyükler''in başında çıktığı 28. lig derbisinde, 1990-1991 sezonunda Galatasaray'ın başındayken, Fenerbahçe'yi 4-1 yendikleri maçla birlikte, kariyerinin derbilerdeki en farklı skorlu 2. galibiyetine tanıklık etti. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başında şampiyonluk yaşayan tek teknik adam olarak Türk futbol tarihine geçen deneyimli teknik direktör, bu üç takımda toplam 28 lig derbisine çıktı. Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı takımlar 28 lig derbisinden 8'ini kazanırken, 6 kez beraberliği bozamadı, 14 kez de ezeli rakiplerine yenildi. Denizli yönetimindeki takımlar bu maçlarda toplam 37 gol atarken, kalesinde ise 49 gole engel olamadı.

ÜÇ BÜYÜKLERDEKİ DERBİLERİ

Denizli, 4 sezon görev yaptığı Galatasaray'da, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı 16 lig derbiden 4'ünde takımının galibiyetini gördü. Galatasaray bu maçların 7'sini yitirdi, 5'inde ise berabere kaldı. ''Cim Bom' lig derbilerinde toplam 22 gol atıp, 28 gol yedi.

23.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl