04 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kızılordu generalinden Başkan Obama’ya tavsiye

1979-1989 yıllarındaki işgalde Afganistan’ı 15 bin kayıpla terk etmek zorunda kalan Kızılordu’nun generallerinden Viktor Yermakov, ABD’nin Afganistan’da başarı şansı olmadığını söyledi. Rus general, ABD Başkanı Obama’ya, “Ek asker için harcayacağınız parayla bölgeyi kalkındırın, okul ve cami yapın” dedi.


Doğu Türkistan’da 5 idam daha

Çİn’İn kuzeybatısındaki Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de 5 Temmuzda meydana gelen olaylardan dolayı 5 kişi daha ölüm cezasına

Kazakistan Dinler Kongresinin sorumlusu seçildi

Kazakİstan Senatosu Başkanı Kasım Jomart Tokayev, “2012 Dünya Liderleri ve Geleneksel Dinler Kongresi”nin sorumlusu seçildi.


  DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HAYIRLI OLSUN

DIşİşlerİ Bakanlığı, ABD Başkanı Barack Obama’nın Afganistan’da 30 bin ek asker konuşlandırma, daha etkili sivil nitelikli stratejiler uygulama ve Pakistan’la etkin ortaklık içinde hareket etme kararının, Afganistan ve bölgesinde kalıcı barış ve istikrarı sağlamaya yönelik çabalar bakımından hayırlı olmasını diledi.


  Rusya, alkolle savaştan sonuç alıyor

Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in ‘ulusal afet’ ilân ettiği alkole karşı mücadelede Rusya başarılı olmaya başladı. Kişi başına yıllık 18 litre alkolle dünyanın en çok içki tüketen ülkesi olan Rusya’da açık alanlarda alkol tüketimine getirilen yasak, kısmî reklâm yasağı, vergilerin arttırılması ve diğer tedbirlerle satışlar yüzde 15 düşürüldü.


  Masum Kerküklüler iki buçuk yıl alıkonuldu

Irak’In kuzeyindeki Kerkük şehri ve çevresinde Amerikan güçlerini şüphe üzerine tutuklayarak cezaevine gönderdiği 7 masum Iraklı daha serbest bırakıldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl