04 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Böyle bir eşitlik olmaz

Danıştay’ın katsayıda ‘’yürütmeyi durdurma’’ kararının konuyu iyice çıkmaza soktuğunu belirten Prof. Dr. Hayati Doğanay, ‘’ÖSS sınavlarında başarılı olanların üniversite okumalarının yolu kesilmemelidir. Aksi yapılırsa ‘anayasal eşitlik’ iddiası teoride kalır. Ayrıca emek karşılığı elde edilmiş bir puanın bir kısmını silmek ya da elde edilmemiş bir puana belli bir miktar keyfî alarak eklemek hem etik değil, hem de ‘anayasal eşitlik’ ilkesine aykırıdır’’ şeklinde konuştu.


BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEKLER

Meçhul bir subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği ve medyada geniş yer bulan ihbar mektubunda dile getirdiği iddialar, Dağlıca ve Aktütün baskınları

Türmen kimin sözcüsü?

Eskİ AİHM hakimi Rıza Türmen, ABD’deki düşünce kuruluşu Woodrow Wilson Merkezinde “İnsan Hakları ve Dış Politikada Türkiye’nin İstikameti” başlıklı ve


  Danıştay’dan GDO Yönetmeliğine de durdurma

DanIştay 10. ve 13. Daireleri Müşterek Heyeti, GDO’lu ürünlerle ilgili yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu.


  Ergin: İmralı ile ilgili şikâyetleri inceleriz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı’daki cezaevinin, Türkiye’deki bütün F tipleri ile aynı standartlara sahip olduğunu belirterek, “Somut şikâyetler varsa bu şikayetleri inceleriz, haklılık payı olanları elbette karşılarız” dedi.


  Öğrenciler mağdur olmayacak

ÜNİVERSİTEYE giriş ile ilgili alternatif modeller üzerinde çalıştıklarını ifade eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Mümkün olduğu kadar şimdi kullandığımız sisteme yakın bir sistem olacak” dedi.


  YÖK, Danıştay’ın kararına itiraz etti

YÜKSEK öğretim Kurulu (YÖK), 2010 yılından itibaren uygulanacak üniversiteye giriş sınavında kaldırılan katsayı uygulamasına yönelik Danıştay’ın verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararına itiraz etti.


  Türkiye’de hukuk işlemiyor

DANIŞTAY’IN yıllarca meslek liselerini mağdur eden katsayı adaletsizliğini kaldıran YÖK kararını durdurmasının ardından İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) koordinesinde birçok STK yetkilisi, İHL ve meslek liselerinin idarecileri ve bazı akademisyenler bir araya geldi.


  Şanlıurfa’da 30 sivil toplum kuruluşu kararı protesto etti

Şanlıurfa’da yaklaşık 30 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Danıştay kararını protesto etti.


  AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

Fİnlandİya Meclis Başkanı Sauli Niinistö, Batı ile çok uzun yıllara dayanan ilişkilerinin yanı sıra Müslüman bir topluma sahip olması sebebiyle AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu kaydetti.


  5 yılda 1 faslın kapatılması tartışılmalı

Geçen ay atandığı AB Dışişleri Bakanlığı görevine önceki gün resmen başlayan Catherine Ashton, Türkiye’nin katılım müzakerelerinde bu kadar uzun sürede sadece 1 faslın kapatılabilmiş olması sebebiyle farklı görüşlere sahip üye ülkelerin bu konuyu tartışması gerektiğini söyledi.


  Çocuklarınızı alet ettirmeyin

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi. İçişleri Bakanı Atalay, Türkiye’ye her açıdan büyük maliyetler yükleyen terör sorununu çözmek ve demokrasi standardını yükseltmek amacıyla başlattıkları ‘’Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi’’nin kararlılıkla devam ettiğini bildirdi. Vatandaşlara da seslenen Bakan Atalay, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.


  Asgarî ücret pazarlığı 10 Aralık’ta başlıyor

Asgarİ Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2010’dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 10 Aralıkta toplanacak.


  Başkanlardan SGK Genel Kuruluna boykot

ÇalIşma hayatının tarafları arasında İŞKUR Genel Kurulunda ortaya çıkan gerginlik sürüyor.


  Kredi notu yükseldi

UluslararasI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükselterek, BB(+)’ya çıkarttı. Kuruluş, uzun vadeli ulusal para cinsinden notunu da, BB’den, BB(+) ve Türkiye’nin ülke tavan notunu da, BB’den BBB(-)’ye yükseltti.


  YÖK Genel Kurulu 8 Aralık’a alındı

YÖK Genel Kurulunun 17 Aralıkta yapılacak toplantısı 8 Aralık 2009 Salı gününe alındı.


  5 askerî personel daha ifade verdi

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Poyrazköy’deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5 askeri personel Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde ifade verdi.


   Benzine, 2 kuruş zam

AkaryakIt firmaları uzun bir aradan sonra benzine zam yaptı.


  HES’lerin satış maratonu başladı

Özelleştİrme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş’ye ait 19 gruba ayrılan, 52 adet akarsu santralinin işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin duyuru, dün Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Kurban, Hollanda’nın gündeminde

Müslüman Yardım Kuruluşları Derneği’nin (SMHO) ‘Yoksullara Kurban Eti’ projesi Hollanda’nın resmî ajansı ANP tarafından abonelerine geçildi.


  Bu balık böbrek taşına şifa

Halk arasında “kötek balığı” olarak bilinen “granyoz”un kafasının iki tarafında bulunan ve kalsiyum içeren iki biyolojik taş, böbreklerinde kum ve çakıl olanların gözde ilâcı oldu.


  Çok basit tedbirlerle hırsızlıktan korunulabilir

Emnİyet Genel Müdürlüğü vatandaşların alınacak basit ama etkili tedbirlerle hırsızlık mağduru olmayacaklarını bildirdi.


  Dinler, Avustralya’da bir araya geliyor

Avustralya’nIn Melbourne şehrinde dünyanın en büyük dinler arası toplantılarından biri yapılıyor.


  ABD’de kök hücreye izin çıktı

Amerİkan tıp makamları, Başkan Barack Obama’nın yeni siyaseti çerçevesinde, bilimsel araştırmalar için insan embriyosundan elde edilen kök hücrelerin kullanılmasına ilk kez izin verdiler.


  Uykuda öğrenmek hayal değil

Uykuda öğrenmek özellikle öğrenciler için “hayal” olsa da bilim adamları, bunun bir anlamda gerçek olduğu görüşünü savunuyor.


  Düşünce gücüyle hareket eden robot el üretildi

AvrupalI bilimadamları, kolu kesilen bir kişiye düşünce gücüyle hareket edebilen robot el taktılar. Bilimadamları, bir ay süren deneyde, ilk kez bir hastanın, sinir sistemine bağlanan biyomekanik eliyle, düşünce gücünü kullanarak karmaşık hareketler yapabildiğini bildirdiler.


  Soğuk İzmir geceleri çorbayla ısınıyor

İzmİr’İn Konak ilçesinde, belediyeyle Türkiye Kızılay Derneği arasında, soğuk kış günlerinde çorba dağıtmak üzere protokol imzaladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl