04 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ARDA DÜNYA ZİRVESİNDE

GALATASARAY'IN milli futbolcusu ve takım kaptanı Arda Turan, dünyada 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları anketinde zirveyi zorluyor.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu yıl 4. kez düzenlediği ''Dünyada 2009 Yılının En Popüler Aktif Futbolcuları'' anketinde Türkiye'den de 3 futbolcu yer alıyor. IFFHS'nin, yılın en popüler futbolcusunu seçmek üzere resmi internet sitesinde başlatığı anketin ara sonuçları açıklandı. Dünya genelinde 6 kıta ve 68 ülkeden halen aktif sporculuk hayatlarını sürdüren toplam 115 futbolcunun bulunduğu listede, Türkiye'den Galatasaraylı Arda Turan ve Bursasporlu Sercan Yıldırım ile Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell da yer alıyor. Oylamanın sürdüğü anketin ara sonuçlarının yer aldığı bir rapor da bu internet sitesinde yayınlandı. Rapora göre, dünya genelinde Real CD Espana takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Carlos Alberto Pavon 177 bin 177 oyla ilk sırada bulunurken, milli futbolcu Arda Turan 50 bin 213 oyla ikinci, Çinli Li Jinyu da 34 bin 976 oyla üçüncü sırada bulunuyor. Arda Turan ayrıca, Avrupa kıtasındaki değerlendirmede açık ara önde gidiyor. 2 Ocak 2010 tarihinde kapanacak ankete, www.iffhs.de adresli internet sitesindeki ''IFFHS User Vote'' başlığından girilerek oy verilebiliyor.

2009'UN EN POPÜLER FUTBOLCULARI

Futbolcu Takımı Ülkesi Oy

1-Carlos Alberto Pavon Real CD Espana Honduras 177.177

2-Arda Turan Galatasaray Türkiye 50.213

3-Li Jinyu Shandong Luneng Çin 34.976

4-Alexandre R.Meschini S. Moskova Brezilya 30.523

5-Juan Manuel Vargas AC Firenze Peru 26.826

6-Mohamed Aboutreika Al-Ahly Mısır 25.065

7-Andrey Arshavin Arsenal Rusya 19.513

8-Ali Karimi Steel Azin İran 16.785

9-Jose Francisco Cevallos LDU de Quito Ekvador 16.360

10-Bryan Ruiz Twente Kosta Rika 15.286

22-Sercan Yıldırım Bursaspor Türkiye 7.566

27-Harry Kewell Galatasaray Avustralya 5.416

04.12.2009


 

‘Samba Gold’ yarışında Santos ve Elano da var

FENERBAHÇELİ futbolcu Brezilyalı oyuncu Andre Santos ve Galatasaray'ın Brezilyalı genç yıldızı Elano geçen yıl ünlü oyuncu Kaka'nın kazandığı 2009 SAMBA GOLD'un(Samba de Ouro) aday listesine seçilen Avrupa'da top koşturan 30 Brezilyalı futbolcu arasında yer aldı.

Brezilya ve Avrupa arasında iletişim sağlayan, Avrupalılar için Güney Amerika futbolu hakkında eğitici olma işlevi gören, Brezilyalılar için ise Avrupa'da oynayan futbolcuları için güncel bilgiler sunan www.sambafoot.com web sitesinin düzenlediği "2.SAMBA GOLD"un aday listesinde Fenerbahçeli futbolcu Andre Santos'un haricinde Alex (S.Moskova), Anderson (Manchester United), Naldo (W.Bremen), Daniel Alves (FC Barcelona), Diego (Juventus), Elano (Galatasaray), Fabio Aurelio (Liverpool), Felipe Melo (Juventus), Fernandinho (Donetsk), Filipe (Deportivo La Coruna), Gilberto Silva (Olympiakos), Grafite (Wolfsburg), Hulk (FC Porto), Julio César (Inter), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool), Lucio (Inter), Luis Fabiano (FC Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (FC Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Nenê (AS Monaco), Nilmar (Villarreal), Pato (Milan), Ramires (Benfica), Robinho (Manchester City), Ronaldinho (Milan) ve Zé Roberto ( Hamburg) gibi oyuncuların da yer aldığı bildirildi.

04.12.2009


 

F.Bahçe kendine geldi

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi'nde Twente karşısında aldığı galibiyeti değerlendiren kaleci Volkan Demirel, ''İki haftadır takımımıza yakışmayan mağlubiyetler alıyoruz, bu galibiyet takımımıza moral oldu'' dedi.

Volkan, yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Eskişehirspor ile yapacakları maçı da kazanmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: ''Mutluyuz. İki haftadır kötü sonuçlar alıyoruz. Takımımıza yakışmayacak mağlubiyetler alıyoruz. Bu galibiyet bize moral oldu. Hafta sonunda Eskişehirspor ile yapacağımız maçı da en iyi şekilde oynayarak yolumuza devam edeceğiz. Futbolda inişli çıkışlı grafikler vardır. Ligde ilk 8 haftada nasıl iyi bir başarı elde ettiysek daha sonraki haftalarda takım olarak mağlubiyetleri hak etmedik diye düşünüyorum. Bize yakışmayacak mağlubiyetler aldık. Hocamız gerekli konuşmaları yaptı. Futbolcular olarak gücümüzü kuvvetimizi ve ilk 8 haftayı, neler yapabileceğimizi birbirimize hatırlattık. Neticesinde sahaya öyle çıktık. İlk hedefimiz gol yememekti bunu başardık. Attığımız golle de kazandık. Bu galibiyeti Fenerbahçe camiasına armağan ediyoruz.''

BİLİCA: YENİ HEDEF ESKİŞEHİRSPOR

Sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı savunma oyuncusu Bilica ise Twente karşısında alınan galibiyetle ilgili olarak, ''Çok doğru bir zamanda gelen güzel bir galibiyet oldu'' ifadesini kullandı. Ligde aldıkları kötü sonuçları hatırlatan Bilica, şöyle konuştu: ''Son hatalarda sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Son iki maçta aldığımız mağlubiyet bizi çok üzdü. Hafta içinde bu durumdan çıkmamız gerektiği düşüncelerini takım arkadaşlarımızla paylaştık. Sonuç olarak buradan galibiyetle ayrılıyoruz. Artık bundan sonra galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Eskişehirspor maçından da galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Kafamızı sadece Eskişehirspor maçına yönelteceğiz.''

04.12.2009


 

Daum: Guiza saygısızlık yaptı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Daum, Twente maçının son bölümde oyundan çıkarken tepki gösteren Güiza ile konuşacağını ifade etti.

Güiza'nın, yerine giren takım arkadaşı Semih'e karşı saygılı olmak zorunda olduğunu belirterek, ''Hiçbir futbolcu sahadan çıkmak istemez ama her futbolcunun tepkisi farklıdır. Sonuçta futbolcuya sormak lazım. Ben bu konuda bir şeyler söyleyemem. Ancak Güiza ile bazı şeyleri konuşmak istiyorum. Üzülmesi gayet normal. Ancak giren arkadaşına karşı saygılı olması lazım. Bunu konuşacağız kendisiyle ama sadece bu bizim problemimiz ise bunu beceririz diye düşünüyoruz'' şeklinde konuştu. Semih ve Cristian'ın tartışmalarıyla ilgili olarak da Daum, ''Demek ki futbolcunun yeterince enerjisi ve zamanı var. Sahada yeterince tartışmaya giriyorsa kondisyonumuz yerinde. Tabi ki böyle şeyleri görmek istemiyoruz'' dedi.

04.12.2009


 

Beşiktaş Diyarbakır'ı İnönü'de konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de 15. haftada Beşiktaş ile Diyarbakırspor, bugün lig tarihinde 21. kez karşı karşıya gelecek. İnönü Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Bugüne kadar yapılan 20 maçın 10'unu siyah-beyazlılar, 5'ini ise kırmızı-yeşilliler kazanırken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın ligdeki toplam 32 golüne, Diyarbakırspor 18 golle karşılık verdi. Rakibi karşısında Diyarbakır'da yapılan maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanan Beşiktaş, İstanbul'da ise henüz maç yitirmedi. İstanbul'daki 10 lig maçının 8'ini kazanan, 2'sinde de berabere kalan ''Kara Kartallar'', yenilgi yüzü görmezken, 24 gol atıp, sadece 6 gol yedi. Diyarbakırspor, İstanbul'daki beraberliklerini 1981-1982 ve 2005-2006 sezonlarında 1-1'lik skorlarla aldı.

04.12.2009


 

ŞENOL GÜNEŞ'E TARAFTAR DESTEĞİ

TRABZONSPOR taraftarları, teknik direktör olarak 4. kez göreve gelen Şenol Güneş'e destek olunması gerektiğine ifade ediyor.

Deneyimli hocanın üç kez gönderilip dördünce kez geldiğine dikkat çeken bordo-mavili taraftarlar, başarı için de sabırlı olunması gerektiğinin altını çiziyor. Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Özal, yıllardır özlemi çekilen başarıların iyi bir ekip ve sabırla geleceğine inandığını dile getirdi. Özal, "Şenol hocayı üç kez yolladık dördüncü kez geldi, beşinci kez yollayıp altıncı kez mi çağıralım? Buna bir son vermemiz lazım, biraz sabretmemiz gerekiyor." dedi. Özal, kendi içlerinden yetişmiş bu değere taraftarlar olarak destek çıkmak zorunda olduklarını dile getirdi. Özal, "Şenol hoca İki kez yollandıktan sonra üçüncü kez Trabzon'a geldiği zaman havalimanında karşılamıştık ve bana, 'daha önce buradan bizi siz kovmuştunuz, tribünde baskı yaptığınız, yuhaladınız, gitmemizi istediniz. İki defa gittim ve üçüncü kez geliyorum. Ama o gün kovanlar yine beni omuzlarda karşıladı' diyerek ilginç bir benzetmede bulunmuştu. Şenol hoca artık Trabzonspor'un hocasıdır. Kişiliğine, karakterine hiç kimsenin söz söylemek haddine düşmez." diye konuştu.

HAYRİ GÜR'E ZİYARET:

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Teknik Direktör Şenol Güneş, Trabzon’a eğitimci ve spor adamı olarak büyük hizmetler veren Hayri Gür’ü evinde ziyaret ettiler. Eski anıların yad edildiği ziyarette konuşan spor duayeni Hayri Gür, ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

04.12.2009


 

MESUT ÖZİL ALMANYA'DA AYIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİ

ALMAN Birinci Ligi takımlarından Werder Bremen'de oynayan 21 yaşındaki Türk kökenli Alman milli futbolcu Mesut Özil, Kasım ayının futbolcusu seçildi.

Kicker dergisi tarafından ankette, Mesut Özil, oyların yüzde 77,3'ünü alarak Kasım ayının futbolcusu seçilirken, Bayer 04 Leverkusenli oyuncu Sami Hyypiae oyların yüzde 15,9'unu ve TSG 1899 Hoffenheim'de forma giyen Carlos Eduardo ise oyların yüzde 6,8'ini aldılar. Derginin yorumunda, Alman (A) milli takımına yükselen Mesut Özil'in uluslararası alanda en fazla ilgi gören oyuncular arasında yer aldığı ifade edildi. Yorumda, eski takım arkadaşı Diego'nun Mesut'u Juventus'a götürmek istediği, Arsenal ve Chelsea gibi takımların da Mesut'u ilk önce alınacak futbolcular listesine aldıkları kaydedildi.

04.12.2009


 

Hidayet'li Raptors'un yüzü gülmüyor

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'ın deplasmanda Atlanta Hawks'a 146-115 yenildiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 13 sayıyla oynadı.

Böylece Toronto Raptors, üst üste 5. yenilgisini aldı. Philips Arena'da 12 bin 272 kişinin izlediği karşılaşmanın 21 dakikasını sahada geçiren Hidayet Türkoğlu, 13 sayı ve 1 asist kaydetti. Kanada ekibinde Demar Derozan 21, Marco Belinelli 19, Adrea Bargnani 13 sayı üretti. Raptors, karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğini 33-26, devreyi de 75-54 geride bıraktı. Maçın 3. periyodunu da 114-84 mağlup bitiren Toronto temsilcisi, sahadan da 146-115 mağlup ayrıldı.

04.12.2009


 

Shevchenko trafik kazası geçirdi

UKRAYNALI ünlü futbolcu Andriy Shevchenko'nun trafik kazası geçirdiği bildirildi.

Unian ajansının haberine göre, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımında futbol hayatını sürdüren Andriy Shevchenko'nun kullandığı araç, başka bir araçla çarpıştı. Çarpışma sonucunda futbolcunun yara almadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu, kazanın nedenlerine ilişkin incelemenin sürdüğü belirtildi. Shevchenko,Ukrayna futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldız olarak kabul gördü.

04.12.2009


 

MAVİKUPA'DA FİNAL MAÇI BUGÜN OYNANIYOR

MAVİ Jeans tarafından Basketbol Federasyonu ve Üniversitesi Sporları Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl 12. kez düzenlenen ''Mavikupa'' Üniversitelerarası Basketbol Şenliği'nde final maçı bugün İstanbul'da yapılacak.

Yeditepe Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 15.30'da başlayacak final maçında İstanbul Bilgi Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi saat 13.30'da ise Gazi Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi üçüncülük için karşılaşacak.

04.12.2009


 

TMOK BAŞKANI BAYATLI EOC YÖNETİM KURULUNDA

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen 38. Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulu'nda yönetim kurulu üyeliğine seçilerek önemli bir görev üstlendi.

EOC'nin Lizbon'da yapılan seçimli 38. Genel Kurulu'nda, TMOK Başkanı Togay Bayatlı en fazla oyu alan 3 isimden biri olarak yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

04.12.2009


 

KAYSERİSPOR-BURSASPOR MAÇ BİLETİ 1 VE 2 LİRA

KAYSERİSPOR'UN bu hafta sahasında Bursaspor ile yapacağı maçın biletleri ucuz olunca taraftarın büyük ilgisini çekti.

Tanesi 1 ve 2 liradan satışa çıkartılan biletleri almak için çok sayıda taraftar satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri aşırı kalabalık ve izdiham nedeniyle satış merkezlerinde önlem alırken, biletler kısa sürede tükendi. Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, taraftarları maça beklediklerini belirterek, ''Bursaspor maçı için 30 bin dolayındaki biletin tamamı satıldı" dedi.

04.12.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

4 Aralık Cuma:

20.00 Beşiktaş-Diyarbakırspor: Bülent Yıldırım

5 Aralık Cumartesi:

13.30 Kasımpaşa-Sivasspor: Cüneyt Çakır

20.00 Eskişehir-Fenerbahçe: M. Kamil Abitoğlu

6 Aralık Pazar:

13.30 Gaziantep-Antalyaspor: Abdullah Yılmaz

13.30 Kayserispor-Bursaspor: Selçuk Dereli

13.30 Gençlerbirliği-Denizlispor: Fırat Aydınus

16.00 Trabzonspor-Ankaragücü: Yunus Yıldırım

20.00 Galatasaray-İstanbul B. B: Hüseyin Göçek

04.12.2009


 

Rijkaard'ın sıkıntısı sistem

Galatasaray'ın bu sezon en büyük sıkıntısının sistem olduğunu düşünüyorum. Teknik Direktör Frank Rijkaard, Türk futbolunu, yıllarca görev yaptığı İspanya futbolu ile karıştırıyor.

La Liga'daki mücadelede teknik ve tek pas ön planda olmasına karşılık, Türkiye'de fizik gücüne dayalı sert futbol oynanıyor. Bu nedenle Rijkaard'ın Galatasaray'ı İspanyol futboluna göre değil, fizik gücüne dayanan mücadelenin yanısıra, oyunun her anında tam pres yapacak şekilde oynamatsı gerekiyor.

Spor otoriteleri Galatasaray'ın en zayıf noktasının savunma olduğu görüşünde hemfikir. Halbuki savunmada görev yapan dörtlü A Milli Takımında oynayabilecek kadar tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu. Ancak ön liberoda oynayan Mustafa Sarp, Mehmet Topal ve Barış Özbek çok yetersiz kalıyor. Geriden aldıkları topları iyi dağıtamayan bu üçlünün oyun kurma yetenekleri de yok denecek kadar az. Bu yüzden takıma pek katkıları olduğu söylenemez.

Galatasaray'ın çok rahat gol yemesinin sebebi ise takım savunmasını yapamamasından kaynaklanıyor. 50-60 dakikalık bir presten sonra oyuncular yoruluyor ve rakibe adeta gol ikramında bulunuyorlar. Bugün herkes Beşiktaş'ın başarısındaki sırrı konuşuyor. Beşiktaşlı oyuncular hem çok koşuyor, hem de sahanın her alanında rakibe aman vermeyen pres yapıyorlar. Böyle olunca başarı da arkasından geliyor. Rijkaard'ın Galatasaray'da bu sistemi yılmadan, usanmadan mutlaka yerleştirmesi gerekiyor.

YORUM / Güven Ardahan

[email protected]

04.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl