06 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Hamidiye Kruvazörü belgeselinin galası yapıldı

HAMİDİYE Kruvazörü’nün 1912-1913 arasında Akdeniz’de gösterdiği başarı öyküsünün anlatıldığı ‘’Gazi Hamidiye ve Akın Harekatı’’ isimli belgeselin galası yapıldı.

Belgeselin yönetmeni Vural Çavuşoğlu, gösterimden önce yaptığı konuşmada, kısa film ve belgesellerin ülkelerin tanıtımında çok önemli olduğunu belirterek, filmi zor şartlar ve kısıtlı bir bütçe ile gerçekleştirdiklerini anlattı.

Türkiye’de yapılan belgesel ve kısa filmlere mutlaka destek olunmasını isteyen Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına katkılarından dolayı teşekkür etti. Çavuşoğlu, ‘’Yavuz Zırhlısı’’ ile ilgili de bir belgesel film çalışması yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra, gemide görevli bir teğmenin günlüğünden yola çıkılarak hazırlanan, Hamidiye Kruvazörünün 1912-1913 yılları arasında Akdeniz’de gösterdiği üstün başarı öyküsünün, dünya denizcilik stratejilerinde devrim meydana getiren, psikolojik harekâtın da ilk örneklerinden birini oluşturan Akın Harekâtı’nın konu edildiği belgeselin gösterimi yapıldı.

Yönetmen Çavuşoğlu, gösterim sonunda desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz’a, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına Tuğamiral Kayalar’a ve eski bakanlardan Ülkü Söylemezoğlu’na üzerinde Hamidiye gemisinin resmedildiği, çerçevelenmiş ipek mendilleri hediye etti.

06.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Semazenlere yurtdışında büyük ilgi

  Hamidiye Kruvazörü belgeselinin galası yapıldı

  Airport Outlet Center’da Mevlânâ sergisi açılıyor

  Cafcaf’ın Aralık sayısı dopdolu

  Yeni Asya, Muğla 6. Yapı Fuarı’ndaydı

  Mahmut Arif Paşa Konağı restorasyonda

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl