06 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Komutanlar ifade verdi

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, haklarındaki darbe iddialarıyla ilgili olarak Ergenekon savcılarına ifade verdiler. Bu arada, adliye önünde toplanan bir grup, darbe girişimlerini protesto ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da yargılanmasını istedi.


KARŞIOY VE ŞERH YETMEZ

“Gerçekliği ispat edilmiş belgelerle ortaya çıkan darbe ve cunta girişimlerinde adları geçen muvazzaf TSK personeline gösterilen müsamaha ve hoşgörünü

Faili meçhuller dâvâsında 2 yeni şahit

KAYSERİ Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davayla


  “Kenan Evren” Caddesi, “Hasan Tahsin” oldu

MANİSA'NIN Saruhanlı ilçesine bağlı Nuriye beldesinde, “Kenan Evren” Caddesi’nin adı, “Gazeteci Hasan Tahsin” olarak değiştirildi.


  Gül’e şikâyet eden oda başkanına dâvâ

POLİSİN, taksicilere yönelik uygulamaları sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup göndererek, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’i şikâyet eden Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner’e ‘’hakaret’’ suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.


  İlker Başbuğ’un da yargılanmasını istediler

‘’Ergenekon’’ soruşturmasının yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, girişimlerini protesto ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da yargılanmasını istedi.


  2 ASKERî PERSONEL ADLİYEYE GETİRİLDİ

BU arada, İzmit’in Gölcük ilçesi ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2 askeri personel, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi. Sivil plakalı askeri araçla adliyeye getirilen iki personel, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya alındı.


  Kıbrıs’ta çözüm için zaman daraldı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda çözüm için “Şubat ayı ortasına kadar vakit olduğunu, bir anlaşmaya varabilmek için sürecin hızlandırılması gerektiğini” söyledi. Talat, ayrıca 20 Aralık’ta yapılacak AB zirvesine kadar Kıbrıs sorununun çözümü konusunda çok fazla şey beklemediğini, Ocak ayıyla birlikte sürecin hızlanmasını beklediklerini ifade etti.


  Eğitim-Bir-Sen, katsayı dâvâsına müdahil olmak istiyor

Eğİtİmcİler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), YÖK’ün katsayı adaletsizliğini kaldıran kararı aleyhine İstanbul Barosu tarafından açılan dâvâda, Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine, davaya, davalı yanında müdahil olma ve davanın reddi talebiyle Danıştay’a başvuruda bulundu.


  E-dönüşüm konferansı 8-11 Aralık’ta yapılacak

Bİrleşmİş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) ortaklaşa düzenlediği ‘’Kamu Yönetiminde e-Dönüşüm: e-Devletten e-Yönetişime’’ Uluslararası Konferansı 8-11 Aralık tarihlerinde Antalya Kervansaray Otel’de yapılacak.


  SGK’dan kepenk kapatmayan eczacıya teşekkür

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen “kepenk kapatma” eylemine katılmayan eczacılara teşekkür mesajı gönderdi.


  İstanbul'u 11 ayda 7 milyon turist ziyaret etti

İstanbul’u bu yılın 11 ayında 6 milyon 925 bin 156 turist ziyaret etti.


  Ambalaj atıkları çöp değil

SAMSUN Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak, Samsun’da bir yıl içinde ambalaj atıklarının çöpe gitmesinin düzenli olarak önlenmesi halinde yaklaşık 1 milyon TL’nin geri kazanılabileceğini belirtti.


  Bayındır ilçesi, ‘çiçekle’ kalkınıyor

GELENEKSEL tarım ürünlerinden alternatif ürünlere yönelen İzmir’in 20 bin nüfuslu Bayındır ilçesi, ‘çiçekle’ kalkınıyor.


  Çorum’da suya zam

ÇORUM Belediyesi, artan maliyetlerin karşılanması ve yeni hizmetlerin sunulması gerekçesiyle içme suyuna yüzde 30 zam kararı aldı.


  5 araç kundaklandı

KOCAELİ'NİN Gebze ilçesine bağlı Huzurkent blokları 246 sokakta park halindeki 5 araç kundaklandı.


  Diyarbakırlı çocuklar okula kazandırıldı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) geçen yıl uygulanmaya başlanan Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YESÖP) kapsamında Diyarbakır’da akranları ile okula başlamamış 9 bin 800 çocuk okula kazandırıldı.


  Barajda su bitince balıklar telef oldu

KOCAELİ'DE sulama barajının kapakları açık unutulunca, barajda su kalmadı. Barajdaki suyun bitmesi üzerine balık ölemleri baş gösterdi.


  Orman yangınlarında bu saatlere dikkat!

ÇANAKKALE Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre, orman yangınlarının en çok 10.00-16.00 saatleri arasında çıktığı belirlendi.


  Aliağa'nın yolları ağaçlandırılacak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün himayesinde 2 ay önce başlatılan “Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği” kapsamında Aliağa’nın Menemen sınırından Bergama sınırına kadar olan yol kenarı Aliağa Kaymakamlığı, Orman İşletme ve Karayolları tarafından Tüpraş sponsorluğunda ağaçlandırılıyor.


  Denizli'de deprem

DENİZLİ'NİN Acıpayam ilçesindeki 4.6 büyüklüğündeki depremde, Yassıhüyük beldesinde bazı evlerin duvarlarının çatladığı bildirildi.


  Serik'te şiddetli yağış

ANTALYA'NIN Serik ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle, ilçe merkezinden geçen Kız Deresi taşarken, çok sayıda ev ve iş yeriyle civar köylerdeki seraları su bastı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına ilçede hayatı olumsuz etkiledi.


  Antakya’dan İsviçre’ye ders

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, yaptığı açıklamada, İsviçre’de yapılan referandumda, yeni minare yapımının yasaklanmasına ilişkin karar çıkmasını eleştirdi.


  Hatay Müftüsü: İnsanlık ayıbı

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da insan hakları açısından din özgürlüğünü bütün dünya hukuk sistemlerinin kabul ettiğini söyledi.


  Google sözlük devrede

İnternet devi Google, 28 dilde tercüme yapabilen bir online sözlük hizmetini hiçbir açıklama yapmadan sessiz sedasız başlattı.


  İnternette dev ortaklık

İnternet devleri Microsoft ve Yahoo, internette arama konusundaki ortaklıklarıyla ilgili müzakereleri tamamladıklarını ve yetkililerin onayını beklediklerini açıkladı.


  Meslek liselilerin icadı

Kayserİ Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, mekaniksel enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren kondisyon aleti geliştirdi.


  “This is it” rekor kırdı

Pop şarkıcısı Michael Jackson’ın son konser provalarının belgesel niteliğindeki kaydı ‘’This is it’’ filminin, dünya genelinde 250 milyon dolar hasılat yaptığı bildirildi.


  Isınırken canınızdan olmayın

HavalarIn soğumasıyla başlayan kombi ve soba kullanımı, karbonmonoksit zehirlenmelerini yine gündeme getirdi.


  DOĞALGAZ KULLANIRKEN NE YAPILMALI?

Koramaz’In verdiği bilgiye göre, doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle:


  Meslekî eğitim, katsayı cenderisinden kurtarılmalı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Katsayı probleminin çözümü, mesleki teknik eğitimi içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtaracak önemli bir adımdır’’ dedi.


  Eğitim, sağlıklı toplumun en temel aracıdır

Mıllî Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, her bakımdan sağlıklı bir toplum oluşturmanın en temel aracının eğitim olduğunu söyledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl