06 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ÖNDER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

SAĞ elinde kesik meydana gelen ve hastaneye kaldırılan Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı'nın, ameliyat edildiği bildirildi.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde sağ el bileğinden ameliyat olan Turacı'nın genel durumunun iyi olduğunu öğrenildi. Oyuncunun menajeri Doğan Ercan, Önder'in sabah evinde duş alırken ayağının kaydığını ve tutunmak isterken düştüğünü söyledi. Ercan, yaptığı açıklamada, ''Önder sabah duş alırken ayağı kayınca duşakabine tutunmak isterken düşmüş. Bu sırada duşakabinin camı kırılınca elinde kesik meydana gelmiş. Kendisi fazla kan kaybetmiş. Şu anda ameliyattan yeni çıktı ve genel durumu iyi. Henüz kendine gelemedi'' dedi. Önder için ''İntihar etti'' şeklinde çıkan dedikoduların doğru olmadığını kaydeden menajer Doğan Ercan, ''Kesinlikle böyle bir şey yok. Duş yaparken gerçekleşen bir yaralanma. Kendisi ailesiyle oturuyor. Annesi olay nedeniyle çok üzüldü'' diye konuştu. Öte yandan, Önder'in annesinin hastanede baygınlık geçirdiği ve kendisine teskin edici iğne yapıldığı öğrenildi. Önder sakatlığı yüzünden Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmamıştı.

F.Bahçe: Önder gece kulübünde geç saatlere kadar eğlendi

"FUTBOLCUMUZ Önder Turacı sakatlığı sebebiyle Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmamıştır. Tedavi olması ve dinlenmesi gereken Önder Turacı, gece geç saatlere kadar bir gece kulübünde eğlenmiş ve daha sonra evine gitmiştir. Evde sebebini bilemediğimiz bir hadise sonrası sağ el bileğinde radial atar damarında ve el bileği kirişinde kesik oluşmuştur.Daha sonra ailesi tarafından Ataşehir'deki bir polikliniğe sonrasında da Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne götürülmüştür. Sabah 10'da Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu tarafından ameliyata alınan Önder Turacı, iki saat süren başarılı bir operasyon geçirdi. Sağ el bilek seviyesindeki kesi ve buna ait damar ve kirişler primel olarak onarıldı. Bir gece hastanede kalacak olan Önder Turacı'nın on gün içersinde de antrenmanlara başlayabileceği açıklandı."

06.12.2009


 

GÜNEŞ İLK SINAVA ÇIKIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak Trabzonspor, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetimindeki ilk maçına çıkacak.

Geçen hafta Hugo Broos'un görevden alınmasının ardından sportif direktör Ünal Karaman ile çıktığı maçta Eskişehirspor'u sahasında 2-1 yenerek kötü gidişata 'dur' diyen bordo-maviler, Güneş yönetimindeki ilk maçında Ankaragücü'nü yenmeyi hedefliyor. Trabzonspor'da en son 2005-2006 sezonunun 7. haftasındaki Vestel Manisaspor maçında Trabzon'da alınan 2-0'lık yenilgi sonrası görevinden ayrıldığını açıklayan Şenol Güneş, 143 hafta sonra bordo-mavili takım başında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya çıkacak. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Yattara ve Tayfun ile henüz hazır hale gelmeyen Zafer Yelen, karşılaşmada yer alamayacak. Yönetimin aldığı son karar sonrasında bugün sahaya kaptan olarak tecrübeli futbolcu Song çıkacakTrabzonspor'un Ankaragücü karşısına Sylva, Serkan, Song, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Gabriç, Alanzinho, Umut ve Gökhan 11'i ile çıkması bekleniyor. Öte yandan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, taraftarlara seslenerek, "Şenol Güneş ve oyuncularına sonuna kadar inanın. Bu takım Süper Lig'de başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır. Taraftarlarımızdan takımlarını desteklemelerini bekliyoruz" dedi.

06.12.2009


 

G.Saray çıkış arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek Galatasaray'da tek hedef galibiyet.

Ligdeki son iki maçında, önce Manisaspor ile 11 berabere kalıp, ardından da Bursaspor'a 10 yenilerek 5 puan yitiren sarıkırmızılı takım, yaşadığı önemli puan kayıplarına, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ''dur'' demek istiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde Panathinaikos'u yenip, grubunu lider tamamlamayı garantileyen Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına da bu moralle çıkacak. Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına 3 oyuncusundan yoksun olarak çıkacak.

SABRİ SARI KART CEZALISI

Sarı-kırmızılılarda, sarı kart cezalısı Sabri'nin yanı sıra sakatlığı devam eden Milan Baros ve Panathinaikos maçında omzu çıkan Gökhan Zan, takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

06.12.2009


 

Potada 2010 kura çekimi 15 Aralık'ta Çırağan'da

TÜRKİYE'NİN 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi, 15 Aralık Salı günü yapılacak.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de gerçekleştirilecek büyük organizasyonun kura çekiminin, 15 Aralık Salı günü gerçekleştirileceği bildirildi. Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirilecek kura çekimine, şampiyonaya katılacak ülkelerin temsilcileri, yıldız oyuncuları, antrenörleri katılacak. Yapılan açıklamada, katılması belli olan 20 takımın yanında Wildcard alacak 4 takımın, 13 Aralık Pazar günü Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) Genel Kurul Toplantısı sonunda açıklanacağı kaydedildi.

06.12.2009


 

DİYARBAKIR'DAN BEŞİKTAŞ'A TEŞEKKÜR

DİYARBAKIRSPOR Başkanı Çetin Sümer, takımının Beşiktaş karşısında aldığı bir puandan dolayı onları kutladı.

Beşiktaş ile Diyarbakırspor arasında oynanan ve golsüz sona eren maçın ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sümer, kulüpte yaşanan sıkıntılara rağmen futbolcuların ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirterek, "Her kulüpte maddi sıkıntılar yaşanıyor. Bizde de yaşanıyor. Buna rağmen oyuncularımız Beşiktaş karşısında iyi mücadele ettiler ve bir puanla ayrılmasını bildiler" diye konuştu. Beşiktaş taraftarlarına yaptıkları tezahüratlardan dolayı teşekkür eden Başkan Sümer, "Beşiktaşlı taraftarlar çok iyi bir davranış sergiledi" dedi.

06.12.2009


 

KAPANAN TAKIMA GOL ATMAK ÇOK ZOR

BEŞİKTAŞ'IN Şilili futbolcusu Rodrigo Tello, ilk yarıda çok fazla gol şansı bulduklarını, ancak bunları değerlendiremediklerini söyledi.

İkinci yarının başında da pozisyonlar bulduklarını antalan Tello, ''Ama sonra iki takım da savunmalarını öne çıkardı. Bu takımlara karşı, koparacak golü bulamazsanız, zorlanırsınız. Bu maçta bir puan kazanmadık, iki puan yitirdik'' dedi. Takımda kadronun sürekli değişmesiyle ilgili bir soruya Tello, ''Lig başladığından bu yana tek bir kadroyla oynamıyoruz. Bu takımda 23 futbolcu var ve hepsi hazır. Kimin girdiği, çıktığı önemli değil, çünkü herkes hazır'' cevebını verdi.

06.12.2009


 

Akıllar CSKA maçında

Zorluk derecesi yüksek maçlar kazanılıp takım iddialı duruma gelince, Beşiktaş bu hafta lider olabilir diye düşünmüştük.

Zaten Mustafa Denizli de ilk yarı liderliği ve 30 hafta da şampiyonluktan bahsetmemiş miydi? Tam Beşiktaş havaya girdi artık Avrupa maçlarından önce ve sonra puan kaybetme klasiğini bozdu dediğimiz hafta içinde, ligin zayıf ekiplerinden Diyarbakırspor’a takıldı. Hesapta olmayan puan kaybı ile hem liderlik, hem de taraftarla “yeniden başlama”şansı kaybedildi.

Bazen iddialı olmak ve iddialı konuşmak futbolculardaki motivasyonu bozabiliyor. Beşiktaşlı futbolcular hafta içinde yapılan açıklamalardan ve Salı günü oynanacak Şampiyonlar ligi karşılaşmasından etkilenmiş olmalılar ki maç içinde “nasıl olsa kazanırız” havasındaydılar. Ama futbolda kazanmak için gol atmak gerekiyor. Gelen pozisyonları cömertçe harcarsan maç sonunda yenilmediğine şükretmek zorunda kalırsın.

Mustafa Denizli, Diyarbakır’ın kapanacağını düşünerek orta alanda Yusuf (Tabata) ve Tello’dan faydalanmayı düşünmekle ne kadar isabetli karar verse de, sağda Nihat ve ilerde tek başına kalan Nobre’yi oynatarak, Beşiktaş’ın sağ ve soldan atak geliştirememesine sebep oldu. Artık ortaya uzun toplar atıp Nobre den medet ummanın faydasızlığını herkes gördü. Diyarbakırsporlu futbolcuların sakatlık bahanesi ile oyunu durdurmaları ve hakem Bülent Yıldırım’ın buna anlayış göstermesi belki de yorulan Beşiktaşlı futbolcular içinde iyi oldu. Zira ikinci yarıda daha diri bir Diyarbakır vardı.

Sonuçta, maçın başındaki taraftarın her iki takımı tribünlere çağırması ile dostça başlayan mücadele dostça bitmiş oldu. Beşiktaş, önemli CSKA maçına, üst üste 9. maçını kazanmış ve belki de lider olmuş bir takım olarak çıkma şansını kaybetti. Ancak Rusya ekibini yenip (çok zor maç olacak ve galibiyet de yetmeyebilir) UEFA ya kalabilirse hem maddi hem moral bakımından çok şeyler kazanabilir.

NADİ AKSOY - [email protected]

06.12.2009


 

BEŞİKTAŞ'IN HIZI KESİLDİ

TÜRKCELL Süper Lig'de 15. haftanın açılış maçında Diyarbakırspor ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, 8 maçlık galibiyet serisine son verdi. Kendi sahasında oynadığı maçta, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibi karşısında sürpriz puan kaybı yaşayan siyah-beyazlılar, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturma şansını ise yitirdi.

Özellikle son dakikaları gergin geçen maçta Beşiktaşlı taraftarlar, oyunun son bölümünde Diyarbakırporlu oyuncuların sık sık yerde kalmalarına, ''zaman geçiriyorlar'' gerekçesiyle tepki gösterdi ve alkışlarla protesto etti.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

İstanbul'dan bir puanla dönen Diyarbakırspor, lig tarihinde ikinci kez Beşiktaş'ın galibiyet serisini sonlandırdı. Yeşil-kırmızılı ekip, 2001-2002 sezonunda 11. ile 19. haftalar arasında 9 maç art arda kazanan Beşiktaş ile 20. haftada Diyarbakır'da yine 0-0 berabere kalarak, rakibine çelme takmıştı.

BEŞİKTAŞ YİNE GOL YEMEDİ

Altı golle sezonun en az gol yiyen takımı unvanını elinde bulunduran Beşiktaş, bu özelliğini Diyarbakırspor maçında da sürdürdü. Ligde en son golü 9. haftada 2-1 kazandığı Kasımpaşa maçında, 88. dakikada penaltıdan Moritz'in ayağından yiyen siyah-beyazlılar, daha sonraki 5 lig maçında kalesini gole kapatmıştı. Diyarbakırspor karşısında da rakibine gol izni vermeyen Beşiktaş, tam 542 dakikadır gol yemiyor.

06.12.2009


 

MEHMET OKUR'LU JAZZ 11. GALİBİYETİNİ ALDI

MEHMET Okur'un iyi performans sergilediği karşılaşmada Utah Jazz evinde konuk ettiği Indiana Pacers'ı 96-87 ile geçti.

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, EnergySolutions Arena'da konuk ettiği Indiana Pacers'ı 96-87 yendi. Utah Jazz'da Mehmet Okur ilk beşte başladığı karşılaşmayı 13 sayı- 8 ribaund- 1 asist ve 1 blok ile tamamlarken galibiyette önemli rol oynadı. 28 dakika süre alan Mehmet Okur, iki sayılık atışlarda 1/4, üç sayılık atışlarda 3/3, serbest atış çizgisinde ise 2/2 isabet ile oynadı. Double double yapan Carlos Boozer'ın 35 sayı- 13 ribaund ile sezonun en iyi maçlarından birisini çıkardığı Utah Jazz'da (11-7) Wesley Matthews 18 sayı- 5 ribaund, double double yapan oyunculardan Deron Williams 11 sayı- 13 ribaund, Paul Millsap ise 11 sayı- 12 ribaund ile mücadele etti.

06.12.2009


 

HİDAYET SON 8 SANİYEDE RAPTORS'U KURTARDI

NBA'DE Toronto Raptors, deplasmanında Washington Wizards'ı, Hidayet Türkoğlu'nun uzatmanın son 8 saniyesinde attığı 2 sayılık basketle 109-107 yenilgiye uğrattı.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nin 20 sayıyla oynadığı maçta, Raptors bu galibiyetle 5 maçlık yenilgi serisine son verdi. Son derece çekişmeli bir mücadeleye sahne olan ve normal süresi 96-96 berabere biten maçta Türkoğlu, ürettiği 20 sayının yanısıra, 9 ribaund, 3 asist ve 2 top çalmayla oynadı. Takımının maçtaki son 6 sayısını atan Türkoğlu, maçın bitimine 8 saniye kala attığı 2 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Verizon Center'da 20,173 kişinin izlediği maçta 43 dakika sahada kalan Türkoğlu, 31 sayı ve 16 ribaundla oynayan Chris Bosh'tan sonra maçta takımının ikinci en fazla sayı atan ismi oldu. Raptors'da ayrıca Andrea Bargnani ve Demar DeRozan 16'şar, Jose Calderon ise 15 sayıyla, takımlarının galibiyetine katkıda bulundu.

06.12.2009


 

2010 DÜNYA KUPASI RESMİ MAÇ TOPU JABULANI

ADİDAS ve FIFA, Dünya Kupası Güney Afrika 2010 Resmi Maç Topu adidas "JABULANI"yi futbolseverlerin beğenisine sunuyor.

Zulu dilinde kutlama anlamına gelen "JABULANI", Güney Afrika'dan esinlenen bir tasarıma ve yepyeni bir teknolojiye sahip.Yeni maç topu 5 Aralık'tan itibaren tüm adidas mağazalarında satışa sunuldu. "JABULANI" ismi, Güney Afrika'da konuşulan 11 resmi dilden biri olan ve Zulu kabilesinin kullandığı Bantu dilinden geliyor.

06.12.2009


 

ÖZEL OLİMPİYATLAR FİNALİ YARIN İSTANBUL'DA

TÜRKİYE Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği tarafından, zihinsel engelli çocuklarımızı spor aracılığıyla toplumsal hayata kazandırmak amacıyla "Özel Olimpiyatlar TürkiyeVodafone Gençler Karma Futbol Turnuvası" finali 7-8 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak.

Adana, Balıkesir, Bursa, Edirne, Kırklareli, Karabük, Kayseri, Manisa,İstanbul, Sinop ve Zonguldak'ta düzenlenen maçlar sonucunda birinci olan okulların katılacağı finalde, 72 özel engelli sporcuya 48 partner sporcu eşlik edecek.

06.12.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

13.30 Gaziantep-Antalyaspor: Abdullah Yılmaz

13.30 Kayserispor-Bursaspor: Selçuk Dereli

13.30 Gençlerbirliği-Denizlispor: Fırat Aydınus

16.00 Trabzonspor-Ankaragücü: Yunus Yıldırım

20.00 Galatasaray-İstanbul B. B: Hüseyin Göçek

06.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl