07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ISLAK İMZAYA “KİLİDİ ÇÖZECEK” DEMİŞTİ

Daha önce Albay Çiçek'in ıslak imzası için “kilidi çözecek anahtar” ifadesini kullanan ve Genelkurmay'a “Zanlıları yargıya teslim edin” çağrısı yapan Başbakan Erdoğan'ın, son beyanlarında, sorgulanan veya yargılanan general, albay ve yarbayların haber yapılmasını eleştirerek “Yargıya karışılmasın” demesi dikkat çekti.

ASKERLE AYNI DİLİ KULLANMAYA BAŞLADI

Erdoğan'daki değişimin, 1 Aralık'taki YAŞ toplantısında verillen “TSK'ya yönelik asimetrik psikolojik harekât” brifingi sonrasına rastlaması manidar bulundu. Genelkurmay adına yapılan daha önceki açıklamalarda da, Ergenekon'la ilgili haberler TSK'yı yıpratma amaçlı psikolojik harekât olarak değerlendirilmişti.

Erdoğan’da YAŞ değişimi

Daha önce Albay Çiçek’in ıslak imzasını “kilidi çözecek anahtar” ifadesini kullanan ve Genelkurmay’a “Zanlıları yargıya teslim edin” çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, son beyanlarında, sorgulanan veya yargılanan general, albay ve yarbayların haber yapılmasını eleştirerek “Yargıya karışılmasın” demesi dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, ABD’ye yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, ‘’DTP’nin kapatılması Anayasa Mahkemesi’nde görüşülecek. Bu konuda ‘Sine-i millete döneriz’ açıklması oldu. Ne düşünüyorsunuz?’’ sorusuna Erdoğan, ‘’Doğmamış bir çocuğa don biçilmez. Bu kararı verecek olan merci Anayasa Mahkemesi ve şu anda Anayasa Mahkemesi’nin bu konudaki kararı nedir, ne değildir? Bunu ben bilemem. Fakat, parti kapatmalarla ilgili bizim düşüncemiz bellidir. Daha önce bunları defaten açıkladık. Temenni ederim ki verilecek karar ülkemiz için hayırlı olur. Sine-i millet deyince, sine-i millet hiçbir siyasi partinin tasarrufu altında değildir. Sine-i millet kimleri kabul eder, kimleri kabul etmez? Bunun ölçüsü seçimden seçime sandıklarda görülür. Onun için de tabii sine-i millete dönmek, sine-i milletin göstereceği kabul, o halkımıza ait bir tasarruftur. Ve onun üzerinde de hiçbir siyasi liderin irade beyanı söz konusu olamaz’’ yanıtını verdi.

Erdoğan, ‘’Dün ilk kez kuvvet komutanları Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdiler. Baykal da hükümetin orduya karşı asimetrik psikolojik harekat içinde olduğunu söyledi. Bunun hakkındaki düşünceleriniz nedir?’’ sorusu üzerine de bunun yargıda olan bir süreç olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: ‘’Yargı süreci üzerinde Sayın Baykal çok rahat tasarruflarda bulunabiliyor. Maalesef medya da bu tür tasarruflarda çok rahat bulunabiliyor. Defaatle bu konuda açıklamalar yaptık. Lütfen kimse, ne siyasetçiler, ne medya mensupları yargıya intikal etmiş bu konularda bırakalım yargıyı kendi haline, yargı nasıl tasarrufta bulunacaksa hukuk çerçevesi içinde, bu tasarrufu yargı yapsın. Bu konularda hiçbirimiz konuşmayalım. Ve Anayasa’nın bu konuda belirleyici hükümleri var. Belirleyici hükümlere rağmen gördüğümüz gibi kalkıp ana muhalefet lideri her zaman yaptığı gibi bu tür açıklamaları, bu tür müdahaleleri yine aynı şekilde yapıyor. Ben bunları doğru bulmuyorum. Bunları çirkin buluyorum. Özellikle kuvvetler ayrılığı prensibinin egemen olduğu demokratik bir toplumda yargı erkine müdahale olarak görüyorum.’’

ASKERLE AYNI DİLİ KULLANMAYA BAŞLADI

Erdoğan’daki değişimin, 1 Aralık’taki YAŞ toplantısında verildiği belirtilen “TSK’ya yönelik asimetrik psikolojik harekât” brifingi sonrasına rastlaması manidar bulundu. Genelkurmay adına yapılan daha önceki açıklamalarda da, Ergenekon’la ilgili haberler TSK’yı yıpratma amaçlı psikolojik harekât olarak değerlendirilmişti.

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıbrıs’ta anlaşma için son şans

  ISLAK İMZAYA “KİLİDİ ÇÖZECEK” DEMİŞTİ

  Türkiye, AB için saygıdeğer üye olacak

  KEY ödemeleri TBMM gündeminde

  Bütçe maratonu 14 Aralıkta başlıyor

  Katsayı iptali, geleceğe dinamit

  Elitaş’tan, 2 metrekarede “empati yapın” tavsiyesi

  Terör örgütünde çözülme arttı

  Millet, Afganistan’a askere izin vermez

  Bağış: Sevigen’in iddiası hayal mahsulü

  Kılıç: Açılım, daha fazla özgürlük demek

  Bülent Arınç: Baykal bile kabul etti

  Tarlada arta kalan fıstığa hücum

  Katsayı takip süreci platformu

  Öğrencilere, 26.5 bin dizüstü bilgisayar dağıtılacak

  Kimse din görevlilerimize hakaret edemez

  Danıştay, YÖK’ün alanına müdahale etti

  Meslek lisesi öğrencileri ayakta

  Danıştay, kendi kararıyla çelişti

  DSÖ’den Türkiye’ye övgü

  47 bin ton ambalaj atığı geri kazandırıldı

  Kadir Has Parkı açıldı

  Mistik Bursa anlatılacak

  Engellilere, serada rehabilitasyon

  Boğazlarda gemiler arızalandı

  Trabzon’da domuz gribinden ilk ölüm

  Acil serviste yemek molasına tepki

  GİZLİ KANSERE DİKKAT

  GİZLİ KANSERE DİKKAT

  Üç ülke, tünelle bağlanıyor

  Türkiye’de, bu köpekler yasaklı

  ‘Fetva hattı,’ intihardan vazgeçirtiyor

  Marmara’da, yarım tonluk ‘Jaws’ yakalandı

  Görme engelliler, karşıdan karşıya rahat geçecek

  TEMA’dan, ‘gönüllü olun” çağrısı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl